Reklama

Reklama

Záhady Pittsburghu

  • USA The Mysteries of Pittsburgh
Trailer

Obsahy(1)

Hrdina amerického romantického dramatu Art Bechstein (Jon Foster) stojí na rozcestí. Školu má za sebou, mejdany už ho nebaví, ale na usedlý život a založení rodiny ještě není připravený. Nepočítá ale s tím, že mu do života vstoupí láska. A to dost zvláštní...  Možná nejhorší období v životě mladého člověka je doba, kdy dostuduje. Ve škole už po něm nikdo netouží, nekonečné pitky s kamarády unavují stárnoucí organismus víc, než by se člověku líbilo a budoucnost nenabízí nic jiného, než vyhlídky na stereotypních čtyřicet let strávených v nudném zaměstnání. Co teď? Art Bechstein (Jon Foster) neví. Školu má za sebou, ale na usedlý život a založení rodiny dosud není připravený. Rád by si zkrátka ještě trochu užil. Vyzkoušel nové typy alkoholu, seznámil se se zajímavými lidmi a žil bez přemýšlení o tom, co bude zítra. Nepočítá ale s tím, že mu do života vstoupí láska. A dost zvláštní. Art se totiž zamiluje nejen do vdané ženy, ale zároveň i do jejího manžela. Tohle první léto po univerzitě zkrátka nebude úplně normální... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nebylo to zlé, ale znovu se nepodívám. 1) Michaelu Chabonovi bylo 25 let, když v roce 1988 po třech létech práce a studia uveřejnil svou částečně autobiografickou prvotinu - The Mysteries of Pittsburgh. Obrovský čtenářský úspěch ho ihned katapultoval mezi americké spisovatelské celebrity. 33letý režisér Rawson Marshall Thurber napsal scénář, který se, stejně jako film, stal předmětem silné kritiky rozvášněných příznivců knihy, protože pozměnil povahu a chování hlavních postav díla. 2) Knížku jsem nečetl, ale s výhradami fanoušků mohu jen souhlasit. Děj mi připadá plytký a poněkud nudný, 24letý Jon Foster (Art - gangsterův syn) herecky nevýrazný, do 37letého Petera Sarsgaarda bych se asi nezamiloval a nakonec mi, považte, připadne jako nejatraktivnější 27letá SIenna Millerová. 3) Spoiler. Příběh samozřejmě není o homosexualitě nebo bisexualitě. Hlavní hrdina pouze hledá vlastní identitu a způsob, jak se vymanit z područí svého otce. Konfrontace s neočekávaným citem tu slouží jako spouštěč jeho emancipace. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

No, od adaptace Chabona jsem čekal víc, než tradiční hledání sama sebe, poznávání životní reality s příjemným soundtrackem a zajímavým obsazením. Film trpí naprostou nezajímavostí, okoukaností tématu na průměrností zpracování. Od režiséra Vybíjené a nositele Pullitzera jsem prostě čekal víc. Jon má před sebou poslední léto jako student, mafiánský otec ho tlačí k dospělosti a on by si ale ještě chtěl zablbnout. Tak si zablbne, zjistí, že všechno něco stojí a my zjistíme, že tento snímek za moc nestojí... 40% ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to dobrý film , no v konečnom dôsledku mätúci. Je tu pôsobivé obsadenie fotogenických a talentovaných hercov, no zdá sa, že strih vynechal časti príbehu, ktoré by vysvetľovali jeho priebeh. Výsledkom je, že postavu, ktorú stvárňuje Foster, je len čiastočne uveriteľný a chýba mu dojemnosť, ktorú človek cíti. Herecké výkony hlavných hercov sú dobré, ale poskytnuté linky a úpravy nechávajú veľa na domýšlaní. 6/10 ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Vopravdu pekelná nuda. Kde se zrovna nekopčí Laurel Canyon, tam se vaří přepjatá a poněkud slizká "dramatická" všehochuť v čele s tragickym mužskym tandemem, jehož složení bylo až obdivuhodně vyvážený. Foster mě totiž sral za vosumnáct facek, Sarsgaard bez dvou za dvacet. Jediný štěstí, že je Sienna taková bohyně, který opět nejde nepodlehnout, i když třeba zrovna brečí a je totálně zoufalá. Právě ona, spolu s hudbou spolehlivýho Thea, odtáhla pittsburgský záhady aspoň na ty dvě umolousaný hvězdičky. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Abych řekl pravdu, tak mé pocity jsou z Pittsburghu hodně rozporuplné. Nemůžu však říct, že se jedná o špatný film. V tomto případě jde o milostný trojúhelník, jehož vztahy jsem moc nepochopil... :-) Navíc je první půlka filmu o třídu lepší, takže s příbývajícím koncem už se na něj víc a víc těšíte. No a od další části už jsem jen čekal, jak to celé dopadne...tvrdě! :-D 60% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Roli Arta měl původně hrát Max Minghella, nicméně se ji musel vzdát kvůli školním povinnostem. (glitter)

Reklama

Reklama