Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ethan Hunt pracuje v elitním týmu agentů CIA, kterému velí Jim Phelps. Tentokrát na ně čeká mise v Praze, kde mají chytit při činu muže, který se chystá ukrást seznam agentů CIA ve východní Evropě. Vše jde hladce, ale pak začne umírat jeden agent za druhým. Nakonec celou akci přežije jen Ethan. Ten o všem informuje svého šéfa a je skutečně velká náhoda, že Kittridge zrovna večeří v Praze. Kittridge a Ethan se sešli a Kittridge Ethana obvinil z vynášení informací ze CIA. Kittridge prý již delší dobu hledá krysu, která táhne CIA ke dnu. Ethan se naštval a odešel. Ethan se naštvaný vrátil do bytu, kde měli s týmem základnu. Tam narazil na Claire, která je také agentkou a která také útok přežila. Ethan a Claire jsou rozhodnutí zjistit, kdo je ona krysa v CIA. Ethanovi se podařilo zkontaktovat kupce, který chtěl koupit seznam agentů. Ethan na Maxe zapůsobil tím, že věděl, že seznam, který Max získal, je falešný. Max je ve skutečnosti žena, která je ochotná spolupracovat s Ethanem, dokonce mu i zaplatí, ale Ethan jí musí dodat seznam agentů z celého světa. Ethan souhlasí, pokud mu Max předhodí onu krysu. Ethan ví, že celý seznam mají jen v ústředí CIA. Ethan dá dohromady tým z nežádoucích agentů CIA a chce se tam vloupat. Ethanovi a jeho týmu se podaří do ústředí vloupat a nakonec i ukrást onen seznam. Ethan si domluvil schůzku s Maxem ve vlaku TGV. Mezitím se na scéně opět objevil Jim, který útok na Ethanův tým také přežil. Jim a Claire jsou manželé, ale Ethan je do Claire zamilovaný. Ethan Jimovi věří, ale přitom právě Jim je ona krysa... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (656)

kingik 

všechny recenze uživatele

Cruise před léty dokázal, že v podstatě neexistuje mise, která by se nedala splnit. Tenkrát ještě platil za megahvězdu a spustil se velký humbuk, když do Česka přijel natáčet svůj proklamovaný špionážní a akčně laděný spektákl. Problém byl snad jen v tom, že zkušený režisér Brian De Palma není spojován s akčními filmy, ale jeho snímky se převážně opírají o nějakou nosnou a zajímavou myšlenku. Něčím takovým první mise, ze zatím čtyř existujících, až tak nedisponuje, ale rozhodně není bezduchá. Agent Ethan Hunt je docela drsný chlapík, který svoji práci s přehledem zvládá jak v týmu, tak i sólo. Film nepřekypuje akcí, ale ani na ni není skoupý. De Palma si vyzkoušel akční žánr. A i přes pozitivní ohlas se už k režii dalších dílů nevrátil. Možná je to škoda, protože bez jeho sevřené a uvážlivě vedené koncepce spočívající v pozvolném přechodu ze špionážního thrilleru do třeskuté akce, série hodně ztratila. A jeho následovníci to nedali s takovým přehledem. 70% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento čisto akčný film nie je ničím až tak výnimočný okrem toho že sa z filmu stala neskôr úspešná séria a Ghost Protocol fakt nemá chybu. Dej je priemerný, rozuzlenie je zaujímavé, ale veľké plus má napätie, lebo až dokonca sa nevie čo a ako. Ale predsa je tu niečo čo tento film radí medzi tie lepšie. Pán skladateľ ukázal, že nielen John Williams, John Barry a Ennio Morricone dokážu urobiť hudbu vďaka ktorej stúpne kvalita filmu a film sa navždy zapíše do dejín kinematografie. Autor spravil absolútne kultovú pecku medzi filmovými motívmi a už len kvôli tej hudbe odporúčam film pozrieť. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se nedá říci, že by mě Mission Impossible nějak výrazně zklamalo. Ten film je totiž opravdu velmi originální, svižný a může se chlubit dvěma jednodušše brilantními scénami, z nichž se hlavně jedna stala nehynoucím kultem a ani už nespočítám, kolikrát ji filmaři parodovali. Ostatní mi ale přišlo tak nějak nevyužité, pouze umně zplácané do rádoby efektního celku, u kterého se dá napoprvé ještě docela slušně odreagovat, ale napodruhé už bych do toho asi nešel. Navíc Tom Cruise mi nikdy nebyl nijak sympatický, což se také hodně projevilo, a kdyby si prohodil roli s nedostižným Jeanem Reno, hned by se mi na to dívalo mnohem lépe. Být celý příběh na srovnatelné úrovni jako ty dvě skvělé scény, byla by to neskutečná bomba, takhle je to ale jen obrovsky nafouknutá bublina a na De Palmovy poměry dost nevýrazné dílo.. 70% ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Tomo Cruisio á la velo mizzeriano, della debília e imbecille cinematografia, azzione c'è scadente e fantasmagoriáno. Vergogna! Hra s divákem, otočky, kotrmelce. Závěrečná akční scéna helikoptéry a vlaku - ehm, počkejte, nemůžu ve slovníku spisovné češtiny nalézt ta správná slova. A helemese, ve slovníku peprných slůvek bych si vybral :-) Tak vážně - jako komedie vcelku dobrý, žádný průser to není, ale jestli čekáte něco víc, tak vás musím upozornit, že Emmanuelle Béart je v celým filmu oblečená... ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Vlastně to vyhlíží jako americká odpověď na Bondovky, příběh se profiluje jako typický špionážní zámotek plný intrik a falešných identit, akce se zpočátku celkem drží při zemi, aby v závěru přerostla v cosi poměrně zábavně nereálného a pošahaného. Tom Cruise coby Ethan Hunt hraje opravdu jen tváří, jinak je jeho agent vytvořený jako indiferentní věšák na pěkné hadry ve tvaru klaďase přímo archetypálního. Brian DePalma osciluje svým stylem mezi napínavou špionkou a adrenalinovým akčňákem, ale nelze říci, že by MI měla nějaký výrazný styl, silný náboj, moment překvapení. Připadá mi, že i hlavní twist prošumí vinou špatného načasování. Oproti bondovkám opravdu dosti bezduché, ale přeci jen zábavné. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (61)

  • Tom Cruise (Ethan Hunt) vzpomínal na vznik dnes památné závěrečné scény v tunelu: "Sekvenci jsme sice točili 'jen' ve studiích Pinewood, v ctihodné bondovské hale, ale to docela stačilo. Nejhorší na tom bylo, že jsem pod kostýmem nemohl nosit žádné vycpávky, protože by byly při extrémním proudění vzduchu vidět. Můj úzkostný výraz, který štáb viděl při prvních záběrech, nebyl hraný! Byl jsem dost nejistý, ale napotřetí a napočtvrté to povolili. Bylo to riskantní, ale to je také součást zábavy. (...) Kaskadéři a já jsme si před každou 'podezřelou' scénou stanovovali faktor bolesti: buď to skoro nebolí, nebo to bolí, nebo to zatraceně bolí. Sekvence s vlakem patří jednoznačně do poslední kategorie. To člověk věděl už předem, protože koordinátor kaskadérů jen mlčky zdvihl obočí." (NIRO)
  • Společnost Apple zaplatila 15 milionů amerických dolarů za propagaci svých produktů prostřednictvím filmu. Vznikly tak například televizní reklamy se záběry ze snímku a Powerbook 5300c se dokonce dostal do filmu v rámci product placementu. (Azurovydrak)
  • V čase 01:30:30 si na seznamu agentů můžeme vlevo dole všimnout, že jedno z krycích jmen je Maverick, což může být narážka na postavu Mavericka, kterou hrál Tom Cruise (Ethan Hunt) ve filmu Top Gun (1986). (Kukelnik)

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (více)

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

20.06.2023

Tom Cruise loni vlastnoručně zachránil kina a jeho Top Gun: Maverick se po fenomenální jízdě napříč světem zastavil až těsně pod 1,5 miliardami dolarů. Letos se něco podobného, ačkoliv tam to člověk… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Reklama

Reklama