Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ethan Hunt pracuje v elitním týmu agentů CIA, kterému velí Jim Phelps. Tentokrát na ně čeká mise v Praze, kde mají chytit při činu muže, který se chystá ukrást seznam agentů CIA ve východní Evropě. Vše jde hladce, ale pak začne umírat jeden agent za druhým. Nakonec celou akci přežije jen Ethan. Ten o všem informuje svého šéfa a je skutečně velká náhoda, že Kittridge zrovna večeří v Praze. Kittridge a Ethan se sešli a Kittridge Ethana obvinil z vynášení informací ze CIA. Kittridge prý již delší dobu hledá krysu, která táhne CIA ke dnu. Ethan se naštval a odešel. Ethan se naštvaný vrátil do bytu, kde měli s týmem základnu. Tam narazil na Claire, která je také agentkou a která také útok přežila. Ethan a Claire jsou rozhodnutí zjistit, kdo je ona krysa v CIA. Ethanovi se podařilo zkontaktovat kupce, který chtěl koupit seznam agentů. Ethan na Maxe zapůsobil tím, že věděl, že seznam, který Max získal, je falešný. Max je ve skutečnosti žena, která je ochotná spolupracovat s Ethanem, dokonce mu i zaplatí, ale Ethan jí musí dodat seznam agentů z celého světa. Ethan souhlasí, pokud mu Max předhodí onu krysu. Ethan ví, že celý seznam mají jen v ústředí CIA. Ethan dá dohromady tým z nežádoucích agentů CIA a chce se tam vloupat. Ethanovi a jeho týmu se podaří do ústředí vloupat a nakonec i ukrást onen seznam. Ethan si domluvil schůzku s Maxem ve vlaku TGV. Mezitím se na scéně opět objevil Jim, který útok na Ethanův tým také přežil. Jim a Claire jsou manželé, ale Ethan je do Claire zamilovaný. Ethan Jimovi věří, ale přitom právě Jim je ona krysa... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (656)

H34D 

všechny recenze uživatele

De Palma pravděpodobně chtěl natočit hardcore špionážní akci s dusnou atmosférou a mnoha nečekanými zvraty... A povedlo se mu to tak napůl. Akční scény jsou dobré, ať už jde o úvodní nezdařenou misi, či dnes již celkem známé spouštění se na laně do centrály CIA (=lahůdka). Scénář je však poměrně zmatený, jednotlivé zvraty mohly být podány trochu srozumitelněji a efekt(iv)něji, ale to mě osobně ani tolik nevadí... Mission Impossible se jakoby cítí příliš důležitě a hraje si na nejlepší bondovku všech dob, kterou však zcela úplně není. Faktem ale bezesporu zůstává, že jde o velmi slušnou odpočinkovou zábavu, či nadprůměrný pořad do večerní TV. 7/10 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Neptejte se mě proč, ale po honu na lišku je potřeba zničit krtka a taky jednu krysu.. Špionážní pikle s úkolem diváka permanentně překvapovat jsou orámovány třemi zásadními akcemi. Ta na americké ambasádě v Praze odpovídá době vzniku a Vašut při ní dostane víc prostoru než Estevez nad výtahem. Napínavá loupež v centrále CIA je ukázkou De Palmova režisérského umu a vy se zatajeným dechem sledujete, jestli se z Cruise nezačnou sypat drobáky. Bezesporu předčasný vrchol filmu. Zúčtování na TGV už jen připomínalo špatnou bondovku s Rogerem Moorem a vrtulníček Reno v tunelu či omdlévající mašinfíra do něj vnesly až parodický tón. Pár dnů zpátky jsem zhlédl MI:6 a teď po jedničce si uvědomil, jak se Hunt posunul do role týmovějšího hráče a kolik ubylo samolibosti z Cruiseova obličeje.. ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Pěkný námět, ve kterém se vzal klasický retro seriál, co byl jen fajn naivňoučká odpočinková zábava, a pojme se důsledněji, drsněji a realističtěji. Zpracování je však v lepším případě rozpačité. Relistický nakonec film moc není, a není ani nijak dospělý. Na to, že hlavní postavy mají být elitní tajní agenti, co někam přijdou, udělají svůj džob a odejdou dřív, než si je někdo všimne... tak se tu po celý film chovají naprosto neprofesionálně a emocionálně, až hystericky A to se týká jak "rebelského" hlavního hrdiny, tak vyšších důstojníků a taky samozřejmě padouchů. Nikdo z nich by ve své práci neobstál ani týden. První Mission Impossible se může chlubit režisérem Brianem De Palmou, jenže jeho režie je dost zmatená. Záměry mají být cool, ale to myslím nijak zuvlášť nebyly ani v době vydání. Celkově nakonec film není ani nijak temný, spíš se jen bere děsně vážně. Když Tom Cruise přísně prohledává svou kolegyni agentku, u který tuší zradu, má tam asi být jakési erotické dusno, ale nakonec to spíš jen působí jako nepříjemný a creepy zážitek pro všechny zúčastněné (i nás diváků). V druhé půlce se objeví herci Ving Rhames a Jean Reno, kteří oba mají dost charismatu, ale jaksi nemají co hrát. Akční scény jsou dlouhé a nejsou moc zábavné. Podivný akčňák, který hrozně zastaral a je nudný a občas až tragikomický. (4/10) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Danny Elfman: 1. Theme From Mission: Impossible - Larry Mullen And Adam Clayton ,2. Spying Glass - Massive Attack ,3. I Spy - Pulp ,4. Impossible Mission - Danny Elfman ,5. Headphones - Bjork ,6. Weak - Skunk Anansie ,7. On And On - Longpins ,8. Claire - Danny Elfman ,9. Dreams - The Cranberries ,10. You, Me And World War III - Gavin Friday ,11. So - Salt ,12. Trouble - Danny Elfman ,13. No Government - Nicolette ,14. Alright - Cast ,15. Mission: Impossible Theme (Mission Accomplished) - Adam Clayton And Larry Mullen , ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

obsahovo predchodca jasona bournea a formálne pokračovateľ jamesa bonda, no chýbajú mi niektoré zásadné vlastnosti jedného i druhého - naopak mu nechýbajú tradičné trademarky depalmovej réžie a dve silné scény (pochopiteľne samotná krádež a vlak), no hlavne zo začiatku miestami podivný humor, ktorý ani neviem, či ako humor bol myslený a miestami hluché miesta a nevyvážená po stránke atmosféry; na jednej strane silne budované dlhé scény, ktoré sú naozaj kvalitné - cruise na lanku a cruise na vlaku, no keď príde na vzťahy medzi postavami a "príbeh", tak to viditeľne kríva; ale tá melódia, tá funguje . . . ()

Galerie (80)

Zajímavosti (61)

  • Hlavní hala velitelství CIA v Langley se natáčela v Londýně. Přistávací plocha pro vrtulník, v němž přistane Kittridge (Henry Czerny), byla postavena jen kvůli filmu a po skončení natáčení odstraněna. (HellFire)
  • V scéne, kde Ethan Hunt (Tom Cruise) drží telo rovnobežne so zemou visiac na oceľovom lane, zdanlivo udržal rovnováhu len na lane upevnenom na opasku v oblasti chrbta. Pod šatami mal skrytý celý postroj, výstuž od hrude po kolená, na ktorej v podstate ležal. (gogo76)
  • Celosvětová premiéra proběhla 20. května 1996 ve Westwoodu. (Varan)

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (více)

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

20.06.2023

Tom Cruise loni vlastnoručně zachránil kina a jeho Top Gun: Maverick se po fenomenální jízdě napříč světem zastavil až těsně pod 1,5 miliardami dolarů. Letos se něco podobného, ačkoliv tam to člověk… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Reklama

Reklama