Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ethan Hunt pracuje v elitním týmu agentů CIA, kterému velí Jim Phelps. Tentokrát na ně čeká mise v Praze, kde mají chytit při činu muže, který se chystá ukrást seznam agentů CIA ve východní Evropě. Vše jde hladce, ale pak začne umírat jeden agent za druhým. Nakonec celou akci přežije jen Ethan. Ten o všem informuje svého šéfa a je skutečně velká náhoda, že Kittridge zrovna večeří v Praze. Kittridge a Ethan se sešli a Kittridge Ethana obvinil z vynášení informací ze CIA. Kittridge prý již delší dobu hledá krysu, která táhne CIA ke dnu. Ethan se naštval a odešel. Ethan se naštvaný vrátil do bytu, kde měli s týmem základnu. Tam narazil na Claire, která je také agentkou a která také útok přežila. Ethan a Claire jsou rozhodnutí zjistit, kdo je ona krysa v CIA. Ethanovi se podařilo zkontaktovat kupce, který chtěl koupit seznam agentů. Ethan na Maxe zapůsobil tím, že věděl, že seznam, který Max získal, je falešný. Max je ve skutečnosti žena, která je ochotná spolupracovat s Ethanem, dokonce mu i zaplatí, ale Ethan jí musí dodat seznam agentů z celého světa. Ethan souhlasí, pokud mu Max předhodí onu krysu. Ethan ví, že celý seznam mají jen v ústředí CIA. Ethan dá dohromady tým z nežádoucích agentů CIA a chce se tam vloupat. Ethanovi a jeho týmu se podaří do ústředí vloupat a nakonec i ukrást onen seznam. Ethan si domluvil schůzku s Maxem ve vlaku TGV. Mezitím se na scéně opět objevil Jim, který útok na Ethanův tým také přežil. Jim a Claire jsou manželé, ale Ethan je do Claire zamilovaný. Ethan Jimovi věří, ale přitom právě Jim je ona krysa... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (657)

silentname 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnutí všetkých filmov zo série "Jason Bourne" som začal uvažovať, akú ďalšiu filmovú sériu by som mohol otvoriť a konečne si ju kompletne pozrieť. A potom som si spomenul, že som ešte nemal skoro vôbec napozeranú najslávnejšiu sériu Toma Cruisa - Mission Impossible. Takže behom nasledujúcich pár dní si pozriem všetky filmy z tejto série a konečne ich budem môcť ohodnotiť. Prvý "Mission Impossible" je podľa mňa jeden z najlepších špionážnych filmov, ktoré som mal možnosť vidieť. Na svoju dobu priniesol skvelé triky, no dnes mám pocit, že už vyzerajú trošku nedotiahnuto. Ale boli to 90-te roky a počítačová technika ešte nebola na takej úrovni ako je dnes. A na svoju dobu ide o výborné efekty. Tom Cruise je v tejto role absolútne excelentný a vidíme v ňom skutočného človeka, ktorý chce dokázať svoju nevinu a prísť na to, kto zabil všetkých členov jeho tímu. Teda, skoro. Scénka, kde ide ukradnúť NOC list je podľa mňa vynikajúca a celá tá technika a ako to dokáže stojí za to vidieť. Výborná spolupráca tímu, výborné momentky, kedy stúpa napätie a čakáme, či to všetko dopadne tak, ako má. Akcia je skvelá, postavy sú skvelé a osobne mám s filmom asi iba 2 väčšie problémy. Čo sa zloducha týka, tak som mal od začiatku podozrenie na jednu postavu a hoci film chce človeka zamotať tým, že by to mohol byť niekto iný, tak potom sa v Londýne presvedčíme, že to skutočne bolo tak. A hoci som sa možno zaoberal oboma možnosťami, tak potom mi to už bolo jasné. A potom sú tu tie staré efekty v tuneli, ktoré už dnes skutočne nie sú tak vynikajúce, ako boli možno kedysi. Ale na rok 1996 to bolo super. Príbeh a postavy filmu sú stále skvelé a rozhodne si myslím, že film stojí za to vidieť. Čeknite si ho, ak ste ho ešte nevideli. Hodnotenie: A ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Kdo by neznal Ethana Hunta a charakteristickou Mission: Impossible znělku? Tom Cruise začal svou první misi v Praze. Najdeme tu i pár českých herců. Kdo by tehdy čekal, že to dotáhnou až na osm dílů? Film volně navazuje na stejnojmenný seriál ze 60. a z 80. let. Samozřejmě se do látky pouští úplně jinak s předlohou si moc hlavu nedělá. Vystřídáme ve filmu pár míst a krom Langley se podíváme i do Londýna. Tehdy byla série teprve v plenkách a většina známých postav se tam přidala až v dalších dílech. Určitě to na svou dobu musel být nářez a s výjimkou dvojky to tak i zůstalo dál. "Ztratili jsme signál!" ()

Reklama

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších akčních filmů 90. let. Bohužel již po pár letech některé hlášky, týkající se zejména počítačové techniky působí velice legračně. Ale to je zřejmě jediná chybka, která vyloženě bije do očí. Jinak zde není skoro co vytknout. Co se hereckého obsazení týká, je tento film narvaný až k prasknutí. No a samozřejmě stojí za povšimnutí jedna z těch velkých životních hollywoodských rolí pana Vašuta. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: David Koepp, Robert Towne .. Seriál Nulová šance z osmdesátých let mám velmi rád. V co jej přetvořili tvůrci celovečerního Mission: Impossible je na jednu stranu neodpustitelné, neboť z precizní, technicky založené týmové práce vytvořili one man show Toma Cruise jako tajného agenta Ethana Hunta. Na stranu druhou se jedná o zajímavou alternativu k bondovkám a především slušný špionážní thriller. Scénář je sice mírně kostrbatý, ale celek zachraňuje hlavně De Palmova neakční režie. Za klad možno přičíst domácí prostředí hlavního města a postavu Jeana Reno. 70%. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Snímek, který ve své době pozvedl upadající akční žánr, hlavně díky sice průměrnému scénáři, který je nápaditě zrežírovený De Palmou a rychlému střihu. Tom Cruise zahrál slušně a na roli agenta se poměrně hodí. Zatím asi poslední skvělý snímek Briana De Palmy (možná ještě Hadí oči o dva roky déle nebyly špatné). Na pět hvězdiček to není, ale rozhodně nudit se nebudete a vždy se na tento snímek rád podívám......... ()

Galerie (80)

Zajímavosti (62)

  • Na scénu, ve které se Ethan (Tom Cruise) spouští do trezoru, se objevily reference mj. ve hrách „Duke Nukem 3D“ a „Grand Theft Auto V“. (Plukovnik538)
  • Natáčelo se od 13. března do 30. září 1995 v Česku, Anglii, D.C., Virginii, Illinois a v Utahu. (Varan)
  • Šlo o vůbec první film, uvedený v USA do více než 3 tísíc kin. (HellFire)

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (více)

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

20.06.2023

Tom Cruise loni vlastnoručně zachránil kina a jeho Top Gun: Maverick se po fenomenální jízdě napříč světem zastavil až těsně pod 1,5 miliardami dolarů. Letos se něco podobného, ačkoliv tam to člověk… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Reklama

Reklama