Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ethan Hunt pracuje v elitním týmu agentů CIA, kterému velí Jim Phelps. Tentokrát na ně čeká mise v Praze, kde mají chytit při činu muže, který se chystá ukrást seznam agentů CIA ve východní Evropě. Vše jde hladce, ale pak začne umírat jeden agent za druhým. Nakonec celou akci přežije jen Ethan. Ten o všem informuje svého šéfa a je skutečně velká náhoda, že Kittridge zrovna večeří v Praze. Kittridge a Ethan se sešli a Kittridge Ethana obvinil z vynášení informací ze CIA. Kittridge prý již delší dobu hledá krysu, která táhne CIA ke dnu. Ethan se naštval a odešel. Ethan se naštvaný vrátil do bytu, kde měli s týmem základnu. Tam narazil na Claire, která je také agentkou a která také útok přežila. Ethan a Claire jsou rozhodnutí zjistit, kdo je ona krysa v CIA. Ethanovi se podařilo zkontaktovat kupce, který chtěl koupit seznam agentů. Ethan na Maxe zapůsobil tím, že věděl, že seznam, který Max získal, je falešný. Max je ve skutečnosti žena, která je ochotná spolupracovat s Ethanem, dokonce mu i zaplatí, ale Ethan jí musí dodat seznam agentů z celého světa. Ethan souhlasí, pokud mu Max předhodí onu krysu. Ethan ví, že celý seznam mají jen v ústředí CIA. Ethan dá dohromady tým z nežádoucích agentů CIA a chce se tam vloupat. Ethanovi a jeho týmu se podaří do ústředí vloupat a nakonec i ukrást onen seznam. Ethan si domluvil schůzku s Maxem ve vlaku TGV. Mezitím se na scéně opět objevil Jim, který útok na Ethanův tým také přežil. Jim a Claire jsou manželé, ale Ethan je do Claire zamilovaný. Ethan Jimovi věří, ale přitom právě Jim je ona krysa... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (657)

Shit 

všechny recenze uživatele

Výborná akce, vychytávky lepší než má James Bond a spousta vábornejch herců v čele s Tomem Cruisem. To je Mission Impossible, pro mě jeden z dalších výborných akčních filmů Toma Cruise a fakt mě nenapadá nic proč to má tak nízký hodnocení, doknce i děj mi přijde nadprůměrnej a o nějaký nudě se ani nedá mluvit a dokonce je to točený v Praze, takže dobrý 4* si to určitě zaslouží ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Kdo by neznal Ethana Hunta a charakteristickou Mission: Impossible znělku? Tom Cruise začal svou první misi v Praze. Najdeme tu i pár českých herců. Kdo by tehdy čekal, že to dotáhnou až na osm dílů? Film volně navazuje na stejnojmenný seriál ze 60. a z 80. let. Samozřejmě se do látky pouští úplně jinak s předlohou si moc hlavu nedělá. Vystřídáme ve filmu pár míst a krom Langley se podíváme i do Londýna. Tehdy byla série teprve v plenkách a většina známých postav se tam přidala až v dalších dílech. Určitě to na svou dobu musel být nářez a s výjimkou dvojky to tak i zůstalo dál. "Ztratili jsme signál!" ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Se sérií Mission: Impossible jsem skončil hned po prvním dobrodružství Ethana Hunta s tím, že na další mise se již dívat nepotřebuju. Ale ve světle úspěchů nejnovějších filmů mě napadlo, že by mohlo být fajn zkusit restart a podívat se na všechny díly pěkně popořádku. No, začátek mě svou nechtěnou směšností trochu vyděsil, a celkově je nutné přiznat, že v pár ohledech film trošku zestárl (a ne, nejde jen o to, že Vašut už nemá vlasy), ale dál už to bylo čím dál lepší a co do zábavnosti snímek léty očividně nic neztratil. Stále má pořádnou dávku napětí, akce a dynamičnosti. A Cruise je pořád tím sympaťákem, kterému můžete fandit. A jeho parťáci/soupeři nijak zvlášť nezaostávají. Škoda jen, že to zdařile „nepodařené“ akci z ambasády a grandiózní hodinářské práci z centrály CIA kazí za vlasy přitažené hrátky s vlakem a helikoptérou (ne že bych u nich musel vypínat mozek, protože mi i normálně pracuje na úsporný režim, který nejde přepnout, ale přece jen…musel jsem se začít smát). No, nevadí, slušné 4* a pokračování příště. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Solidní věc, ale nic božího. Film trpí tím, že je zbytečně překombinovanej. Navíc jako fanouškovi seriálu Nulová šance, kterej je stejně v mých očích nepřekonatelnej, se mi tady prostě některý věci nezdají. Hlavně to jak Jim Phelps nechá zlikvidovat svůj vlastní tým. Vidím to na lepší průměr. Na víc to není.60% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento čisto akčný film nie je ničím až tak výnimočný okrem toho že sa z filmu stala neskôr úspešná séria a Ghost Protocol fakt nemá chybu. Dej je priemerný, rozuzlenie je zaujímavé, ale veľké plus má napätie, lebo až dokonca sa nevie čo a ako. Ale predsa je tu niečo čo tento film radí medzi tie lepšie. Pán skladateľ ukázal, že nielen John Williams, John Barry a Ennio Morricone dokážu urobiť hudbu vďaka ktorej stúpne kvalita filmu a film sa navždy zapíše do dejín kinematografie. Autor spravil absolútne kultovú pecku medzi filmovými motívmi a už len kvôli tej hudbe odporúčam film pozrieť. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (62)

  • Natáčelo se od 13. března do 30. září 1995 v Česku, Anglii, D.C., Virginii, Illinois a v Utahu. (Varan)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 80 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (více)

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

20.06.2023

Tom Cruise loni vlastnoručně zachránil kina a jeho Top Gun: Maverick se po fenomenální jízdě napříč světem zastavil až těsně pod 1,5 miliardami dolarů. Letos se něco podobného, ačkoliv tam to člověk… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Reklama

Reklama