Reklama

Reklama

Hounddog

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dej tohto komorného príbehu o spletitých osudoch a problémoch života jednej rodiny sa odohráva na juhu Spojených štátov, počas éry najväčšej slávy Elvisa Presleyho. Predčasne vyspelé dievča Lewellen (Dakota Fanning) žije po smrti svojej mamy v biednych podmienkach s nespoľahlivým otcom (David Morse) a silne veriacou starou mamou. Preto svoje jediné útočisko nachádza v hudbe zbožňovaného Elvisa a žije len pre sen zaspievať mu... (larelay)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Měl bych tady na ty příběhy plný lidskýho odpadu, grázlů a jejich obětí, bezvýchodný beznaděje a zmařenejch snů přestat koukat. Proboha, proč to někdo točí? (Asi proto, že se takový věci někdy někomu staly. Ne nutně všechny stejný osobě, ale tohle přece nemůže vzniknout v něčí fantazii.) Člověk furt jen trne, co ještě dalšího se posere, ale nedovede nekoukat dál. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Klidně přidávám jednu hvězdu navíc (alespoň dočasně), i když mi ve filmu pár věcí skřípalo. Lewellen (Dakota F) je opravdu skvělá, nechápu ale její vztah k otci - nenávidí ho nabo ho miluje?..,nejasný vztah s babičkou, co se vlastně stalo s její matkou, proč jí všichni tají, že má otec vztah s matčinou sestrou, nepřesvědčivé ztvárnění otcova stavu po úderu blesku, z agresivního člověka se ani "zdementněním" nestane beránek...Film o hadech i o hadech v nás - na Hollywood ale rozhodně nadprůměr. ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

Tento film je skor mensou poemou o tom, ako sa nevzdat svojho sna za ziadnych okolnosti, ako ze by mal nejaky extra silny pribeh s dychberucou pointou. Velmi komorne je tu spracovana jedna etapa zivota maleho dievcatka, ktore neuveritelne zboznuje Elvisa a jej jedinym snom je mu zaspievat. Dakota podava vyborny vykon, ale nie je sama. Juh USA, 60-te roky, velmi tazke obdobie a miesto pre bielych i farebnych, ale mna dokaze vzdy ci uz svojou atmosferou, alebo nesmrtelnym blues vtiahnut do seba maximalnou intenzitou. A tento film rozhodne stoji za to. Samozrejme, nie pre kazdeho :) ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Dakota se mi okoukala. Je to určitě šikovné děvče, otázkou co, co jiného, než co už jsme viděli, ještě má v šuplíku. Jinak klobouk dolů, je obsazována do dost drsných filmů a tady obzvlášť. Přesto mě dílo nijak zvlášt´nechytlo. Přemýšlím proč...možná, že se všechno rozmělnilo do řady střípků, které těžko držely pohromadě. A tak zatímco šlo pracovat na zobrazení vztahu Lewellen s otcem, tento se odehrával na pozadí a konečné vyznění bylo docela rozpačité. A stejné to bylo i s Elvisem, i když název se vlastně povedl - možná ze všeho nejvíc. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Priemerný film, to nie je. Je to najväčšia zbierka scenáristických amerických klišé, akú so za posledný rok vôbec videl. Od zlých južanských mladíkov až po otrepané I love you, dad! Celý čas som mal dojem, že sa pozerám na veľkú prázdnotu, ktorá sa len hrá na sociálno- kritický film. V skutočnosti je to chabý pokus predať Dakotu Fanning v novej póze trpiteľky. To znásilnenie v polke filmu je dôkazom, že scenáristovi sa minuli nápady, tak tam dal tento extrém. Nevedel som, či mi viac vadila táto scéna alebo David Morse v adamovom rúchu, v každom prípade mám z filmu veľmi zlý pocit. Dakota tu hrá dobre, hoci vie aj lepšie, ale nadobúdam dojem, že jej herecký výkon je priamo úmerný kvalite scenára a hlavne režiséra v každom filme, kde hrá. A stabilný nadštandardný herecký výkon je to, čo jej ešte chýba k tomu, aby sa stala novou Nicole Kidman ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy Dakota Fanning (Lewellen) leží v posteli, ji požádá postava Robin Wright Penn, aby zazpívala něco od Elvise. Dakota začne zpívat "Can't Help Falling In Love", písničku, která vznikla až v roce 1961 k filmu Blue Hawaii. (muskcz)
  • Film byl představen v roce 2007 na filmovém festivalu Sundance. (R.K.)
  • Televizní show Milton Berle, ve které zpívá Elvis Presley "Hound Dog", se vysílala 5. června 1956. Ojeté a opotřebované odtahové vozidlo, které ve filmu táhne DeSoto, nemohlo být paradoxně starší roku 1957. Červený Pontiac na Elvisově koncertě byl z roku 1959. (muskcz)

Reklama

Reklama