Reklama

Reklama

Hobit: Neočekávaná cesta

  • USA The Hobbit: An Unexpected Journey (více)
Trailer 3

Film sleduje cestu hlavní postavy Bilbo Pytlíka, který se ocitne na dobrodružné výpravě. Cílem cesty je si znovu nárokovat ztracené trpasličí království Erebor. Bilba nečekaně osloví čaroděj Gandalf Šedý, díky kterému se ocitne ve společnosti třinácti trpaslíků v čele s legendárním bojovníkem Thorinem. Cesta do divočiny vede přes tajemné země, kde se to hemží zlobry, skřety a kouzelníky. Ačkoliv cíl jejich výpravy - Osamělá hora, leží na Východě, musí projít nejdříve jeskynním systémem, kde Bilbo potká někoho, kdo mu navždy změní život…Gluma. Skromný Bilbo Pytlík pak sám s Glumem na břehu podzemního jezera objeví nejen hloubku lstivosti a odvahy, která překvapí i jeho samotného, ale také získá do svého vlastnictví Glumův prsten „miláška“, který má nečekané a užitečné možnosti... Jednoduchý zlatý prsten je spojen s osudem celé Středozemě takovým způsobem, jaký Bilbo nemůže zatím ani tušit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (74)

Trailer 3

Recenze (3 239)

Fr 

všechny recenze uživatele

IMAX /3D/ TITULKY /// ,,TATO VÝPRAVA UVEDLA DO POHYBU SÍLY, KTERÝM ZATÍM NEROZUMÍME“..... /// HOBIT NENÍ PÁN PRSTENŮ. Mrzí mě, že kvůli tomu část diváků sežere po představení vstupenku (ti agresivnější uvaděčku) a další místo toho, aby zakoupili originální nosič, natruc stáhnou nekvalitní pirátskou kopii (fuj!...). Dobrodružná výprava (1+13+1) plná monster a triků, který (soráč vole, musím to napsat!) v IMAXu chytaj jinou úroveň. Jasně, je to kurva dlouhý. Ale aspoň nebudu muset číst knížku! Fantastická pohádka, hrdinská fantasy, ve který nemalou úlohu sehrává hudba (jako v těch starejch filmech?...) a svý si taky řekne i madam nostalgie. Každopádně Martin Freeman byla skvělá volba a to 3D – lidi, kurva…. jako v divadle. ,,MYSLÍM, ŽE TO NEJHORŠÍ UŽ MÁME ZA SEBOU.“ (doufám, že se pleteš Bilbo Pytlíku….) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu ,,Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky“, kterou v roce 1937 napsal J.R.R. Tolkien číst nebudu. 2.) Sněhurka a sedum trpaslíků mě netankuje. Jsem spíš na Pytlíka se třinácti! 3.) Thx za 3D s titulkama kinu IMAX! /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ ** ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Nikdo mi nenamluví, že rozdělení Tolkienova Hobita na tři díly je opodstatněné. Každou druhou scénu (třeba úvodní příchod trpaslíků do Bilbova obydlí) byste mohli bez ztráty jakékoliv výpovědní hodnoty zkrátit na třetinu a řada zápletek (mytologické vsuvky, souboj skalních obrů) by ve filmu jako takovém nemusela být vůbec. Takhle je to jen nastavovaná pohádka plná digitálních efektů, ne vždy fungujících vtipů, deus ex machina momentů a postav, ke kterým si narozdíl od hrdinů ze Společenstva prstenu nevytvoříte žádný vztah (a vlastně ani netušíte, jak se dvě třetiny z nich jmenují). Ne, první díl Hobita není špatný film, jen si člověk při srovnání s původním Pánem prstenů ještě více uvědomí, jak prostoduchý a natahovaný tenhle první díl nové Jacksonovy trilogie je. A narozdíl od Společenstva prstenu nemám žádné nutkání podívat se na něj v budoucnu znovu. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Návrat do Středozemě po tolika letech je fajn, ty tři hodiny jsou v dokonalém WETA světě uchvacující pořád, jak v momentech infantilního blbnutí (knížka sama o sobě je pohádkou), tak i ultimátních samoúčelností (bitva hromových mužů ze skal), přesto mám pocit, že je to všechno tak nějak… vyprázdněné. Hlavně proto, že tam absentuje jakýkoliv imaginativní moment osobitého tvůrce a jediným životným momentem celého filmu se tak stane akorát hádankářská hra s Glumem. Nakonec je mi vlastně zpětně líto, že to nerežíroval Guillemo del Toro, PJ má tenhle svět totiž rád možná až příliš. Líbilo se mi to, a přitom nemám jediný důvod to ještě někdy vidět znovu. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

LOTR bol nakrúcaný z lásky a bez prachov, Hobit je nakrúcaný pre prachy. Prvé zhliadnutie ma pocitovo potešilo návratom do Stredozeme, obalenej do tónov Howarda Shora. Po druhom ale znižujem na tri hviezdy. Aby aj scény s Glumom, ktorý bol pred desiatimi rokmi highlightom fenomenálnej trilógie, pôsobili rozťahane a neudržali každým slovom moju pozornosť, je neodpustiteľné. Prvý Hobit je neskutočne rozťahaný. Zatiaľ čo v LOTRovi ste mali pocit že by zniesol viacej, a toto viacej priniesli rozšírené edície, prvý Hobit pôsobí ako prepchaný vatou. Byť hutnejších vzťahov medzi postavami, ako bolo napr. priateľstvo Froda so Samom, bola by snímka pútavejšia. Ale tých tu niet. A kľúčový problém v porovnaní s LOTRom je ten najočakávanejší: Jackson sa tu nemôže oprieť o ultimátne zlo a hrozivú temnotu, ktorých zobrazenie bolo vždy jeho najsilnejšou režijnou devízou. Nemá tu Saurona, Sarumana, Mordor či uruk-haiov, proti ktorým sú hlavní hrdinovia bez šance. Najsilnejším motívom LOTRa bola odvaha mierumilovných, malých hobitov, postaviť sa neporaziteľnému, kolosálne mocnému nepriateľovi. Hobit toto nemá. Hlavný záporák s jeho bandou škretov síce je najstrhujúcejším prvkom filmu, ale v príbehu zatiaľ nezohráva väčšiu rolu než kdejakí záporáci z Narnií, Zlatého kompasu a podobných digitálnych povrchností. Martin Freeman výborný, a najkrajšou scénou filmu je pre mňa let na orloch. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Příjemná návštěva v oblíbeném prostředí. Minimum překvapivých momentů - nejen proto, že jsem četl knihu - celá skladba dění a spousta příchozích momentů je prostě osvědčených a známých nejen v tomto universu. Rozhodně žádná prohra, obavy jsem měl ještě o něco větší, ale nakonec jsem spokojený, jak to dopadlo. Peter Jackson je (v megalomanii a míře CGI) trochu jiný, než před dekádou, ale pořád mne baví. Protože své řemeslo umí. Potenciál, že další díly budou růst, tu je velice slibný. LoTR laťka však zatím odolává. ()

Galerie (240)

Zajímavosti (142)

  • Málokdo ví, že první adaptaci Tolkienova "Hobita" má na svědomí Adolf Born, který s americkým režisérem Genem Deitchem vytvořil krátkometrážní animák Hobit (1966). Původně zamýšlený celovečerní film se nepovedlo zrealizovat.
    (Dizzy_eM)
  • Gandalf (Ian McKellen), Radagast (Sylvester McCoy) a Saruman (Christopher Lee), kteří ve Středozemi žijí už 1 891 let, se kdysi dávno jmenovali Olórin, Aiwendil a Curumo, pobývali na Západě a sloužili Nienně Soucitné, Yavanně Plodné a Kováři Aulëmu, Vládcům Světa. (ČSFD)
  • V Hobitíně bylo postaveno celkem 44 nor, všechny s otvíracími dveřmi. Jen jedna však byla vystavěna i zevnitř. (DannyJ)

Související novinky

Pán prstenů mění majitele

Pán prstenů mění majitele

19.08.2022

Těsně před premiérou seriálového Pána prstenů: Prsteny moci přichází zásadní změny týkající se práv na knižního Pána prstenů a Hobita. Ty totiž odkoupila švédská herní společnost Embracer Group,… (více)

Práva na Pána prstenů jsou opět na prodej

Práva na Pána prstenů jsou opět na prodej

10.02.2022

Zatímco už za pár dní přistane na internetu první trailer z očekávaného televizního seriálu Pán prstenů: Prsteny moci, neméně tak důležitou zprávou je nová informace, že filmová práva (samostatně… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Amazon kupuje MGM

Amazon kupuje MGM

26.05.2021

Slavný James Bond zdá se našel nový domov. Společnost Amazon totiž čerstvě uzavřela dohodu se studiem MGM a celé si jej tak pořídila za 8,45 miliard dolarů. Rázem se tak knihovna streamovací služby… (více)

Reklama

Reklama