Reklama

Reklama

Nezvaný host

  • Česko Návštěvník (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Walter Vale (Richard Jenkins) je stárnoucím univerzitním profesorem, jehož život je pomalu konzervován v letitém stereotypu. Tento stereotyp se začíná měnit teprve ve chvíli, kde se Walter náhodně setkává s mladým Syřanem Tarekem (Haaz Sleiman). Tarek, sám skvělý bubeník, překvapí jednoho dne Waltera zkoušejícího hrát na jeho africký buben džembe a nevědomky jej tím vyzve na cestu k nalezení netušeného rozměru jeho vlastní osobnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (277)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Milej a velmi silnej snímek, kterej do vás napumpuje spoustu energie, aby ji z vás na konci nekompromisně vyrval. A nezapomeňte, Amerika je svobodná země neomezených možností. Znáte to, ne? Americkej sen a tak. Pokud jde o příběh, tak to už je horší. Jednoduchej, předvídatelnej, obyčejnej. Příjemně komorní s neméně příjemnými hereckými výkony, ale po kvalitním artovém filmu je potřeba poohlídnout se někde jinde. Za shlednutí IMHO stojí. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Nejmenovaná uživatelka sice dobře tipne, ale bohužel jí samotné dlouho trvá, než sama zkoukne:-) Film byl skvělej, Richard Jenkins úžasnej, ve své roli, ve které se zbavoval slupek své rádoby okoralé povahy a hrál to perfektně.Postava Tareka byla charizmatická, jeho přítelkyně krásná černá gazela....celou dobu si lámu hlavu, jak by se to odvíjelo, kdyby Walter požádal Tarekovu maminku o ruku? Řekla mu přece habibti.....Byl by to úplně jiný příběh.Skvělé a dám čtyři hvězdy. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Hezky naaranžované sociální dojeníčko. McCarthy naštěstí do bubnu melodramatu bije s citem a postavy jsou milé, přirostou vám k srdci... Trochu mi u těchto filmů vadí jejich naivní humanismus a angažovanost (ne z principu, ale proto, že s divákem citově manipulují, aby ho dostaly na svou stranu), ale Nezvaný host je snesitelný případ. Jen při jeho sledováním zůstávám ironickým pozorovatelem nezvratných a čitelných událostí, nikoli prožívajícím divákem. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina předstírá, že žije užitečný život, dokud ho z toho nevytrhne to, že se setká a nepravděpodobně spřátelí s pár nelegálními imigranty. Možná vám to zní vypočítaně (a možná i je), ale rozhodně to funguje, africká hudba je nakažlivá, až sami dostanete chuť si zabubnovat, herci jsou výborní (zejména Richard Jenkins a Hiam Abbass) a režisér také věděl, co s tím. Takže další povedený nezávislý film. ()

MonaSax 

všechny recenze uživatele

Příběh ze života, jak je těžké být imigrantem a český překlad to skvěle vystihuje, jste vlastně opravdu takový nezvaný host. Byl to dobrý film, ale jen dobrý, byl jako jídlo bez koření. Možná to bylo tím, že Walter byl tak neskutečně znuděný a otrávený, až se mu povedlo otrávit i mě. Přemýšlela jsem, že bych zvedla hodnocení za opravdový konec, že to neskončilo jako klišé, kterým končí 99% filmů. Byly tam silné momenty, krásná vášeň pro hudbu, tím si mě film částečně získal, ale to prostě nestačilo. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

  • Hlídané parkoviště, na kterém Walter nechal své Volvo po svém příjezdu do New Yorku bylo zbouráno krátce po dokončení natáčení. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama