Reklama

Reklama

Nezvaný host

  • Česko Návštěvník (festivalový název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Walter Vale (Richard Jenkins) je stárnoucím univerzitním profesorem, jehož život je pomalu konzervován v letitém stereotypu. Tento stereotyp se začíná měnit teprve ve chvíli, kde se Walter náhodně setkává s mladým Syřanem Tarekem (Haaz Sleiman). Tarek, sám skvělý bubeník, překvapí jednoho dne Waltera zkoušejícího hrát na jeho africký buben džembe a nevědomky jej tím vyzve na cestu k nalezení netušeného rozměru jeho vlastní osobnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (277)

bassator 

všechny recenze uživatele

43rd KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2008 - HORIZONS - Horizonty - Konečně můžu ohodnotit jeden z nejlepších letošních filmů z Karlových Varů. Herec a nyní i režisér Tom McCarthy svým debutem The Station Agent (Přednosta) nasadil laťku hodně vysoko a tímto The Visitor (Návštěvníkem / Nezvaným hostem) ji téměř dokázal vyrovnat. Richard Jenkins je ve filmu opravdu úžasný, konec filmu je dosti předvídatelný... - 4. místo - 95%, AUDIENCE AWARD - Divácká cena deníku Právo (Divácká cena: 1234) - 1.37/238 ()

charlosina 

všechny recenze uživatele

Nečekán, nezván, nenápadně přišel do mého pokoje, usídlil se v mém nitru a už tam zůstal. Ano, přesně takhle to s Walterem Veleym bylo. Zapůsobil hluboce a já na tom nic nezměním. Thomas McCarhty tichým a nenásilným způsobem promlouval tóny, na které já slyším. Co víc dodat? Výkon Richarda Jenkinse byl parádní, příběh mě zasáhl a atmosféra byla "jednoduše" dokonalá. ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Komorný film, ktorému nemožno uprieť veľké srdce a citlivosť. Štyria ľudia hľadajúci šťastie a životnú rovnováhu, istoty a oporu. Režisér veľmi šikovne a nevnucujúco informuje o "emigračnej politike" v NY po 11.septembri, pričom podáva len toľko, koľko je dôležité pre každú osobu zvlášť. Moment, keď sa všetky štyri osudy pretnú je veľmi silný a hlboký. Vhodne zvolená stopáž, herecké obsadenie a práca s tichom, hudbou a dialógmi. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pokud se jednou vrátím do svého domu, nečekaně obydleného Syřanem a Senegalkou, tak ze mě patrně bude vyrobena nějaká domorodá specialita dřív, než se stačím přihlásit o své právo na bydlení. To Walter měl větší štěstí. Nechtěli ho zabít, nechtěli ho sníst a nechtěli ho ani přivést na svou víru. Jen dostal možnost zabubnovat si na djembe a získat jistotu, že ještě žije. Bránici si přitom nikdo smíchy neurve a ani ta kritika amerického imigračního systému není tak ostrá, aby se o ni někdo pořezal, ale chuť jen tak si zabubnovat v parku při sledování tohoto snímku dostane asi nejeden suchar. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.7/10] | me: Citlivý harmonický film, ktorý sa dotkne človeka na správnych miestach. Film ma vhodne zvolenú stopáž a herecké obsadenie ladí s myšlienkou filmu. Dotýka sa podstatných tém emigračnej politiky USA, ale iba čiastočne a v takej miere, ktorá je v celkovom meradle pre film len prínosom. ... Veľmi príjemná záležitosť. Oh shit! We have to get home! Zainab's gonna kill me, I'm on Arab time again. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

  • Hlídané parkoviště, na kterém Walter nechal své Volvo po svém příjezdu do New Yorku bylo zbouráno krátce po dokončení natáčení. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama