Jesse Stone: Radikální změna (TV film)
Jesse Stone: Sea Change
Jesse Stone: Dokonalý zločin
Krimi / Drama
USA, 2007, 100 min
Robert HarmonHudba:
Jeff BealObsah
Život v Paradise plyne poklidně, i když rozhodně ne k plné spokojenosti policejního náčelníka Jesseho Stonea. Ten se obává, že nový vztah jeho bývalé ženy Jenn a nedostatek práce povedou k novým problémům s alkoholem, a tak si ze složek nevyřešených zločinů vytáhne patnáct let starý případ, kdy byla zabita pokladní, kterou vzal jako rukojmí bankovní lupič. Pustí se do nového vyšetřování a přes skepsi kolegyně Rose nečekaně objeví nové stopy, které ho pomalu vedou k překvapivému odhalení. Mimoto musí vyřešit problém osmnáctileté Cathleen, které tvrdí, že byla znásilněna. Navíc se v městečku objeví Terry Genest, aby pomstil zločineckého bratra, z jehož smrti viní právě Stonea. (nash.)
freddy
Ač se jedná už o čtvrtý díl ze série s Jessem Stonem, tak toto, přiznám se, bylo teprve mé první setkání setkání s tímto neobvyklým a zvláštním šerifem. A kupodivu mi ani znalost předchozích filmů nechyběla, což připisuji filmu k dobru. Jinak pokud bych se měl zaměřit na film samotný, tak se jednalo o poklidný a nijak dějově složitý film, který si plynul v poklidném tempu úplně stejně jako si plynul život hlavního hrdiny v tomto filmu. Nikam se nechvátalo, na všechno dost času, a ono se to všechno vyřeší tak nějak pozvolna samo, to je asi filozofie pana šerifa Stonea a zároveň i folozofie celého filmu. Proto zde bylo mnoho odpočinkových záběrů, kdy jsme sledovali šerifovu samotu a zahánění smutku, a nutno říci, že tyto scény tento film svým zvláštním způsobem dokázaly ozvláštnit. Takže pokud patříte k lidem, kteří nemají v kriminálkách rádi příliš akce, honiček, přestřelek a já nevím čeho ještě, tak tohle je ideální odpočinkový krimi film přesně pro vás. Já jako člověk, který nemá rád akční filmy asi nemohu být s tímto kriminálním dramatem spokojenější. Možná se podívám i na další filmy z této série a tomuto filmu uděluji lepší tři hvězdy.(18.8.2011)
Chrustyn
Překvapivě slušná TV kriminálka s charismatickým Tomem Selleckem v hlavní role.(4.8.2010)
nash.
Jesse Stone se pomalu, ale jistě, propracovává mezi mé nejoblíbenější filmové policisty. Jeho další případ dotahuje k dokonalosti atmosféru poklidného městečka, i pocity muže, snažícího se utopit osobní démony v práci, které se mu však právě zoufale nedostává. Opět pozvolna plynoucí vyprávění postavené na atmosféře a pocitech, dokonale vyjádřených bez nutnosti velkých gest, opět nádherná Bealova hudba a minimalistický přesto charismatický Tom Selleck, a k tomu překvapivé rozuzlení dalšího případu, který je spíše smutný než napínavý či dramatický. Pomalý, melancholický, magický, takový je čtvrtý filmový Jesse Stone a i když je to pro kriminálku poněkud neobvyklá charakteristika, je výstižná a nabízí nezapomenutelný zážitek všem, kdo si podobnou náladu dokáží vychutnat.(3.9.2011)
MartinezZ
Ona se mě bojí - Ale nebojí - A můžu s ní mluvit? - Ne - A proč? - Protože se tě bojí. ~~~ Další příjemné pomalé vyprávění a kriminálka se zajímavým příběhem. Mínusy jsou tak snad jen délka a Brahms, kterého nemusím.(29.10.2011)
Ouwen
Opět skvělé pokračování i s kousek akce, když se vrah pokusil Toma Sellecka.(22.8.2011)
KdG
Toma Sellecka mám rád, ale v týhle děsně pomalu plynoucí detektivce je nic moc.(17.8.2011)
FilmWave
Kdo má rád Jesseho, nebude zklamán. Dvě zápletky nepřesahují svou složitostí obvyklý život v zapadlém Paradise, Jesse opět medituje nad sklenicí whiskey a jako třešnička na dortu "Brahms".(8.9.2007)
FandaF
Příběhy Jesseho Stonea mám rád. Je to taková vyvážená pohoda, relax. Klídek, pár srků Johnnieho Walkera s ledem, dobrá pohodová hudba, přemýšlení nad souvislostmi života, klidný pes, občasná samota střídaná akcí a kontaktem s "normálním" světem... Je mi to blízké.(26.3.2011)
Související
- Jesse Stone: Innocents Lost (TV film) (2011)
- Jesse Stone: Bez výčitek (TV film) (2010)
- Jesse Stone: Tenký led (TV film) (2009)
- Jesse Stone: Nový začátek (TV film) (2006)
- Jesse Stone: Smrt v jezeře (TV film) (2006)
- Chladnokrevný Stone (TV film) (2005)