Reklama

Reklama

Titanic: Prokletá loď

  • Francie Titanic : Au-delà d'une malédiction
všechny plakáty

Obsahy(1)

Katastrofa Titaniku se možná odehrála jinak... (oficiální text distributora)

Recenze (4)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dokumentární film, který spíše než o Titanicu a jeho katastrofě provádí průzkum okolo předpovědí katastrof a lidských příběhů několika cestujících. Chvílemi vás může zamrazit, když zjistíte, že celá katastrofa byla předpovězena jedním cestujícím 30 let před potopením, ale jiné příběhy působí nezajímavě. Celý dokument má mysteriózní podtón, který prohlubují nejen předpovědi, ale také různé sny lidí, kteří viděli katastrofu a umírat své bližní. Docela mě překvapil příběh okolo Murdocka, kvůli kterému uznal James Cameron (známí perfekcionista) svou chybu a omluvil se za pozměnění jeho jednání. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Přijatelný dokument, který se věnuje osudům přeživších pasažérů i obětem katastrofy. Pro fanoušky přínosná záležitost, ve které si každý sběratel informací o Titanicu najde nějaké zalíbení. Přes několik nezajímavých příběhů jsem však našel kompenzaci v impozantním hudebním podkresu, který zkvalitňuje atmosféru a dramatičnost dokumentu. Obhajoba povahy prvního důstojníka Murdocha je působivá, stejně jako tajuplné předtuchy, jenž dodávají dokumentu mysteriózní aroma. Za mě 75%.PS: Rád bych opravil jeden omyl, který lze zaslechnout cca ve čtvrté minutě: 13. dubna 1912 se po třinácti denní plavbě vrátila do Kanady loď Mackay-Bennet, která měla na palubě zvláštní náklad. Bedny s ostatky těch, kdo nepřežili zkázu Titanicu.. Komentátor se zřejmě přeřekl, neboť měl říct 30. dubna 1912, aby tato informace dávala smysl. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně nudný dokument, který se mi skoro po celkou dobu svého trvání snažil tvrdit, že katastrofa Titanicu se odehrála jinak, aby vypravěč v závěru glosoval s tím, že nakonec tomu nebylo jinak, ale přesně tak, jak se to stalo původně...k tomu ještě nemístná a přebytečná kritika filmu a máme tu další francouzský dokumentární paskvil...ti Francouzi ty dokumenty fakt neuměj.. ()

Tsuki003 

všechny recenze uživatele

Mrazivé. Spoustu věcí okolo Titanicu je podivných. Pokud si člověk alespoň trochu "libuje" v paranormálnu, tenhle dokument je přesně pro něj. Rozhodně v tomhle nejsem skeptik. Nevěřím zdaleka všemu, ale na druhou stranu, kolik lidí se zachránilo, protože se kvůli prorockému snu nenalodili...? ()

Reklama

Reklama