Reklama

Reklama

Všichni milují Mandy Lane

  • USA All the Boys Love Mandy Lane
Trailer

Obsahy(1)

Stredoškoláčka Mandy Lane (Amber Heard) sa cez jedno leto zmení z nepekného dievčaťa na krásku. Tým sa okamžite zvýši záujem o jej osobu u populárnych deciek zo školy, ktorí ju nakoniec pozvú na víkendovú párty na odľahlom ranči. Ako však zábava vrcholí, účastníci začnú za nejasných okolností miznúť. (ČSFD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

castor 

všechny recenze uživatele

Na daný žánr hodně netradiční pojetí, které tlačí nahoru i poměrně slušně hrající omladina. Nějakou originalitou tahle žánrová jednohubka neoplývá, brutalitou jednotlivých mordů jakbysmet, i tak ale láká na solidní atmosféru. Pointa nešokuje, ani až tak zásadně neurazí, přiznám se oproti jiným vědátorům, před jejím poodkrytím jsem na ni nepřišel. 50% ()

Eraserhead 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zase jednou nepěkně dojel na přílišnou konzumaci teenage vyvražďovaček, jelikož jsem onen finální zvrat čekal od počátku filmu. Překvapení se tedy nekonalo. To by zas tak nevadilo, kdyby alespoň zabijákovy akce byly nějak nápadité. To, že ve většině případech použije brokovnici není pro slasher nijak zvlášť zajímavé a mě se v těchto chvílích zastesklo po Jasonově mačetě :-) ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

2* a je to až moc. Půl * je za zvláštní atmosféru a 1 a1/2 * samozřejmě za Mandy Lane. Amber Heard je totiž skutečně neuvěřitelná kočka a určitě i já bych patřil do skupiny chlapců, kteří milují Mandy Lane :-). Ale prostě jako horor je to bez diskuzí dost nevýrazný a chudý průměr, který nemá co nabídnout a čím zaujmout. Postavy jsou sice snesitelné a většinou i sympatické (především pak dívčí osazenstvo v čele s právě zmiňovanou kráskou Amber), zápletka je ovšem nudná a těžce profláknutá a závěrečná pointa alespoň pro mě překvapivá, ale v žádném případě ne šokující a už vůbec ne nějak originální. Napětí pak sice v pár scénách zafunguje, ale co se týče vražd, jejich zpracování a efektnost je totálním odpadem! Nevyžaduji za každou cenu brutalitu, hektolitry krve, praskání kostí a vnitřnosti na každém rohu, ale v případě Mandy Lane to autoři už vážně s tou krotkostí a přístupností přehnali, v tomto směru nemůže potencionální divák tedy očekávat vůbec nic, takže spíš než o horor jde o thriller. Já z Mandy Lane prostě moc odvázaný nebyl, jediným pozitivem je příjemný pohled na pěkné herečky, ale vše ostatní je nezábavné a mdlé a celé to navíc nemá ani nic moc spád. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu celkem ujde. Snad to bude tím mládím a četnými záběry kameramana na pučící ňadra a kulaťoučké prdelky amerických teenek, které se rozhodnou s partou kámošů ze střední zapařit na ranči jednoho z nich. Naloží auta chlastem a nějakým tím matrošem a vyrazí. Na holky se celkem dobře koukalo a člověk tak trochu zavzpomínal na školní léta a podobné akce. Na ranči se samozřejmě začne pít, šňupat koks a páry se postupně začnou rozdělovat. Divák tak zprvu odhaduje který z hrdinů položí svoji vyvolenou do orosené louky na záda... Mimo tato očekávání ale již krve chtící divák sleduje, kdo nebo co bude ten vyvražďovací element... No nebudu vás napínat, to by jste neuhádli. Podle mně si rejža v půlce filmu také švihnul lajnu a tak se film řítí z kopce nelogiky bez jakéhokoliv brždění... Nelogika v závěru graduje víc a víc a já zvažoval stisknutí OFF na DO. Dokoukal jsem, ale vysílen. Závěr? Slabé dvě hvězdy a hrát tam nějaké nekoukatelné dívčiny, šel bych ještě níž... * * ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ani propadák, ani skvost, ale mírně nadprůměrná teenagerská vyvražďovačka. Plusem je hlavně to, že místní omladina je poměrně snesitelná, dá se na ní koukat a smrt jsem ani jednomu z nich vysloveně nepřál. Originalitou film zrovna nehýří, vraždy jsou nenápadité, a když už to vypadá, že přecijenom nějaký mord originální bude, tak najednou pic a je po mordu. Za vidění stojí především konec (mimochodem neskutečně předvídatelný), jenž disponuje slušnou dávkou brutality, když už ničím jiným. Pochválil bych hudbu, díky níž snímek získal trochu té letní jižanské atmosféry, a kvůli které jsem se podíval i na kus závěrečných titulků. Možná bych se rozmýšlel i o čtyřech hvězdičkách, ale to jenom kdyby mě zdejší pointa nenapadla ještě předtím, než jsem si ten film vůbec pustil (a vůbec bych se nedivil, kdyby se tak stalo více hororovým fanouškům). Takže nakonec tak 55% - stejná liga jako třeba Prom Night (2008), jen o pár příček výše v tabulce. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (3)

  • Ranč, který se ve filmu objevil, patřil rodině Hilary Duff. Součástí ranče byl i hřbitov s více jak 60 hroby z 19. století. (hladass)
  • Během natáčení byli pro štáb a herce obrovským problémem červení mravenci. (hladass)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 92. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama