Reklama

Reklama

Krvavá laguna

  • Austrálie Black Water (více)
Trailer

Grace, Adam a Lee se po vánočních svátcích strávených u matky v severní Austrálii rozhodnou užít si dva týdny volna a navštíví Krokodýlí zábavní park v Ainsley. Na další den si vyberou plavbu po řece s heslem: “Poznejte divočinu, ulovte rybu.“ Lov ryb si moc neužijí, neboť se z lovců stane kořist jednoho krokodýla. Musí se dostat ze složité situace a zůstat naživu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

Quint 

všechny recenze uživatele

Minimalistický survival horor, v němž většinu času strávíme napjatým hleděním do zakalené vody, pod jejíž hladinou se skrývá krokodýl, číhající na hlavní hrdinky, které uvízly na stromě uprostřed bažin. Režisér Traucki svůj film úspěšně staví na neustálém pocitu nejistoty z toho, co se skrývá pod hladinou, a zda hlavní postavy dokáží v kalných vodách bezpečně ujít pár metrů a otočit převrácený člun. Film je ovšem nejvíce pozoruhodný v tom, že v něm hraje reálný krokodýl, který byl dokopírován do záběrů s herci. Moment, kdy se hrdinkám poprvé zjeví, je příjemně šokující - místo očekávané CGI animace či animatronické loutky z vody vyskočí opravdový krokodýl. Hrozba, které hrdinky čelí, tak působí velmi reálně. Black Water je díky tomu možná nejautentičtější a nejsugestivnější krokodýlí horor, byť ne vyloženě nejzábavnější (víc by mu sedla středometrážní délka). Traucki o pár let později využil podobný přístup ještě o něco lépe ve žraločím hororu The Reef. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Těžko uvěřitelný film podle "skutečné" události.Když pominu typicky hloupé chování postav a nadmíru inteligentího krokodýla, kterýmu k vyjádření jeho inteligence chyběli snad už jen brejličky a knížka, je to bohužel nuda jako prase, scénář nabídné až zvrhlou dávku neskutečně pitomých scén a konec je předvídatelný a skoro až komediálně laděný.Abych jen tuhle australskou jednohubku tak nepíčoval, musim nepokrytecky přiznat, že pár dobrých scén se našlo a to především ty, ve kterých byla znát ta příšerná bez moc a smrt blízkého člověka, který vám ještě včera v hotelovém pokoji lízal kundičku a teď ho metr pod váma líže dvoumetrový slizký hajzl.Sem tam to napětí mělo a herci se stydět nemusí, ovšem scénárista s režisérem by si zasloužili botou z krokodýlý kůže nakopnout do prdele ze předu.Rutinna na jedno podívání.40%. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"V bažině zabublá, krokodýl vykoukne... tváří se unyle (aka Cage, želvička promine :-)). Kikinu ožužlá, znechucen vyplivne. ROFL, krokodýle..." Australské holky asi děsně smrdí, protože náš hladový krokodýl, o velikosti australského rozkládacího gauče XXL, je po ulovení a uchopení do tlamy hned zase znechuceně vyplivnul, tu mladší kikinu dokonce opakovaně! A jaká strašlivá zranění jí při tom okusování svými metr a půl dlouhými čelistmi způsobil? Nebojte, milé děti, jen pět centimetrů dlouhý škrábanec... Oprava, dva škrábance plus zlomený malíček, ale jinak si holčina v krokodýlí tlamě bez následků lebedila dokonce dvakrát! Sorry za zubatý spoiler. Ach jo. Chudinka krokoušek. Proč z něho i u protinožců, podobně jako na Floridě, v plesnivém sklepě, dělají neschopnou lamu? Sežer debilní scénář i s autorem, plazivá příšero, nic jiného si Andrew Traucki ani nezaslouží. S pozdravem: "Lovu zdar! A příště nevyplivovat!" se loučí znechucený herpetolog Omnibus. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Předností snímku, je že působí poměrně realisticky. Je to dáno tím,že vychází ze skutečné události. Nelze psát o tom, že by film měl zběsilé tempo a pustil žilou, ale nelze mu upřít postupně houstnoucí napětí a touhu vymanit se z toho prokletého místa obývaného teritoriálním predátorem. Klady: krokodýl je sice vidět jen ojediněle v plné své kráse, ale to neubírá na působivosti, krokodýl nepůsobil směšně narozdílod jiných filmů ve kterých se vyskytuje, sevřený prostor teritoria obývaného krokodýlem je šikovně využitý, postupně se dostavuje depkoidní pocit sevřenosti, nechybí napětí, solidní herecké výkony, přerod z nenápadné Maeve Dermody v sexici. Zápory: občas se dlouho šplhá po stromech až to působí zdlouhavě, nepříliš krvavě pojato, postavy mohly mít přece jen kloudnější nápady jak přelstít krokodýla, slabší zabití, častá stagnace filmu, předpokládaný úlevný konec. Mé hodnocení: 60% ()

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Black Water mě překvapil především tím, jak se mu povedlo navodit pocit realismu. Na zvířecí horror tu neumírá moc lidí, ale zato je tu pečlivě vytvářeno napětí, které film úspěšně zužitkovává v několika poloinfarktových situacích. Přesně takhle si představuju, kam by se měly vydat zvířecí horrory. Ale doufám, že ne úplně všechny - bez zábavných béček jako Frankenfish by to nebylo úplně ono... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Film je inspirovaný skutečnými událostmi útoků krokodýlů v Severní Austrálii z roku 2003. (Terva)
  • Rodrigo Balartza a Maeve Dermody získali ceny AFI za nejlepší střih a nejlepší herečku ve vedlejší roli. (Terva)
  • Natáčení probíhalo převážně v Sydney v obchodní čtvrti zvané Oatley. (Terva)

Reklama

Reklama