Reklama

Reklama

Krvavá laguna

  • Austrálie Black Water (více)
Trailer

Grace, Adam a Lee se po vánočních svátcích strávených u matky v severní Austrálii rozhodnou užít si dva týdny volna a navštíví Krokodýlí zábavní park v Ainsley. Na další den si vyberou plavbu po řece s heslem: “Poznejte divočinu, ulovte rybu.“ Lov ryb si moc neužijí, neboť se z lovců stane kořist jednoho krokodýla. Musí se dostat ze složité situace a zůstat naživu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Těžko uvěřitelný film podle "skutečné" události.Když pominu typicky hloupé chování postav a nadmíru inteligentího krokodýla, kterýmu k vyjádření jeho inteligence chyběli snad už jen brejličky a knížka, je to bohužel nuda jako prase, scénář nabídné až zvrhlou dávku neskutečně pitomých scén a konec je předvídatelný a skoro až komediálně laděný.Abych jen tuhle australskou jednohubku tak nepíčoval, musim nepokrytecky přiznat, že pár dobrých scén se našlo a to především ty, ve kterých byla znát ta příšerná bez moc a smrt blízkého člověka, který vám ještě včera v hotelovém pokoji lízal kundičku a teď ho metr pod váma líže dvoumetrový slizký hajzl.Sem tam to napětí mělo a herci se stydět nemusí, ovšem scénárista s režisérem by si zasloužili botou z krokodýlý kůže nakopnout do prdele ze předu.Rutinna na jedno podívání.40%. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Předností snímku, je že působí poměrně realisticky. Je to dáno tím,že vychází ze skutečné události. Nelze psát o tom, že by film měl zběsilé tempo a pustil žilou, ale nelze mu upřít postupně houstnoucí napětí a touhu vymanit se z toho prokletého místa obývaného teritoriálním predátorem. Klady: krokodýl je sice vidět jen ojediněle v plné své kráse, ale to neubírá na působivosti, krokodýl nepůsobil směšně narozdílod jiných filmů ve kterých se vyskytuje, sevřený prostor teritoria obývaného krokodýlem je šikovně využitý, postupně se dostavuje depkoidní pocit sevřenosti, nechybí napětí, solidní herecké výkony, přerod z nenápadné Maeve Dermody v sexici. Zápory: občas se dlouho šplhá po stromech až to působí zdlouhavě, nepříliš krvavě pojato, postavy mohly mít přece jen kloudnější nápady jak přelstít krokodýla, slabší zabití, častá stagnace filmu, předpokládaný úlevný konec. Mé hodnocení: 60% ()

Reklama

mysiak 

všechny recenze uživatele

Natočené podľa skutočného príbehu...to je teraz "cool"...všimli si aj v ďalekej Austrálii...horor, ktorý vyzerá ako ďalších 100, ktoré som videl. Mám rád mimo-USA natočené horory ako O 28 dní, ale toto je slabota. Hodina desať nudy, päť minút boja s krokodílom, ktorý vyzerá dobre, "nečakaný koniec", no proste nuda, herci a herečky nezaujímavé, ženy vrieskajú ako v nejakom "slasher" horore, no proste nuda, zachraňuje to iba ten žralok a pekná herečka, ktoré to prežije... ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Enšpígl to celkom pekne vystihol svojim komentárom. Podla skutočnej udalosti to mohlo byť do situácie, kedy sa prevrátil čln. Potom sa akurát vyriadil dramatik a scenárista. Absolútne nereálne vykreslený krokodíl. Nechápem samotné zmýšlanie tipu "čln nam je k ničomu počkajme na pomoc", ktorá príde asi len na člne nie? Nie nie pripláva tam atómová ponorka...Kde nič tu nič 1*. ()

petero 

všechny recenze uživatele

LAKE PLACID 2, PRIMEVAL, BLACK WATER a ROGUE. Všetko horory o krokodíloch z roku 2007 a pritom práve BLACK WATER nie je o príliš prerastenom monštre a tým pádom je to uveriteľnejšie. Naviac je to podľa skutočnej udalosti, čo je vždy plus. Režisér vedel čo točí a preto príbeh sa rozbieha pozvoľna, žiadny besný strih. Tu je krásne predvedené ako sa má pracovať s napätím, kedy sa má prvý krát ukázať zabiják, kedy ho ukázať v plnej kráse, jeho zakrádanie v noci, chrúmanie obete a to všetko s pár hercami, jedným člnom a v spleti stromov trčiacich z vody tak špinavej že i keby bolo niečo centimeter pod hladinou nie je možné rozoznať čo to je. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Rodrigo Balartza a Maeve Dermody získali ceny AFI za nejlepší střih a nejlepší herečku ve vedlejší roli. (Terva)
  • Film je inspirovaný skutečnými událostmi útoků krokodýlů v Severní Austrálii z roku 2003. (Terva)

Reklama

Reklama