Reklama

Reklama

Prý že jen hory udělají z chlapců opravdové muže. Inu, o Krkonoše se asi v tomto tvrzení jednat nebude, ale jinak proč ne. Ostatně i půvabný nízkorozpočtový horor, natočený režisérem Stevenem Goldmannem jako adaptace v zámoří relativně známého hororového komiksu, to říká. Pobyt na horách skutečně zocelí. Jen je otázka, jak moc může být takový cesta k dospělosti pro její účastníky příjemná.
V případě snímku Útočiště hrůzy se do hor vydává skupinka šesti nepříliš přizpůsobivých adolescentů, vedená dobrosrdečným pastorem Lewisem a touhou zocelit skrze víru své poměrně svérázné charaktery. Při návratu do civilizace ale jejich autobus během prudké bouře havaruje a oni musí urychleně začít hledat jakoukoli skrýš, kde by mohli přečkat noc a venkovní slotu a posléze se vydat pro záchranu. V nouzi nejvyšší pak nacházejí liduprázdný přívěsový kemp, který vede zvláštní, svůdná a tajemná žena jménem Norma. Už za pár hodin ale začne být jasné, že tenhle příběh nemůže skončit happyendem. Maringotky totiž ožívají. A jejich obyvatelé rozhodně nejsou k návštěvám přátelští. Masakr nejhrubějšího zrna začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Béčko s velkým B. Takovouhle partu krutě hláškujícíh přízraků mrtvých buranů jste už dlouho neviděli, to vám zaručuju. Jenom je škoda, že na nějakou větší akci se musí dost dlouho čekat, ale jakmile začne, tak to fakt stojí za to. Z těch letošních pokusů o natočení 80´s like movie (Zombie Strippers, Return to Sleepaway Camp, Gutterballs) je tento jasně nejlepší a nejzábavnější. Každopádně i tomuto filmu prorokuji velké rozdíly v hodnocení - kdo ví, že nerozdejchá polorozpadlého zombie-vidláka jak hraje na kajtru jednu rockovou pecku za druhou, ať se na tenhle film ani nezkouší dívat. Die! Die! Everybody's gonna die! Cry for the camera! Don't be shy! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Výborná zábava od začátku až do konce. Přívěsový kemp uprostřed pustiny pro zbloudilce, vtipkující zombies kladoucí důraz na rodinné hodnoty a správně balíkovský country rock. Do toho povedené masky a gore, černozrnný humor, a to všechno obaleno v horké "rednecks" náladě. Tvůrci si s nižším budgetem poradili překvapivě zručně. A na to, že film natočili podle na západě profláklého komiksu, tak klobouk dolů. Snímek má pár hluchých míst, ale to bohatě vynahradí některé hlášky a scény, u nichž divák nebude chvílemi vůbec chápat. Trochu to připomíná nostalgický výlet do osmdesátých let, kdy podobných komediálních hororů vznikala kvanta. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Skupinka neprispôsobyvých študentov, pod dohľadom pastora, cestuje na školský výlet. Po nešťastnej zhode náhod havaruje neďaleko tábora na kempovanie. Nakoľko nie je možné v ceste pokračovať, rozhodnú sa v danej oblasti ubytovať a prespať do rána. Toto rozhodnutie už čoskoro všetci oľutujú! "Trailer Park of Terror" je komediálne, odľahčeným exploitation s množstvom excelentných gore scén, ktoré rozhodne - nesklamalo. Ba práve naopak, neskutočne prekvapilo. Fanúšik násilia si v určitých pasážach určite príde na svoje. Samozrejme, je to "béčkovina", no pokiaľ nebudete očakávať duchaplnosť hlavných postáv či hlbokú myšlienku príbehu, budete spokojný aspoň tak, ako Ja - 60%. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Príbeh je jedno veľké klišé.Pastor,vychovávateľ alebo dozorca v tomto prípade Pastor ide z nevychovanými deckami niekam to je jedno kde ale havarujú ale tam niekde sa už nedostanú.Spracovanie,dej a herecké prejavy boli mizerné,postavy tupé z vážnym nedostatkom logikou.Niektoré hlášky ma rozosmiali a niektoré boli trápne.Masky boli vydarené a po krvavej stránke som tiež spokojný.Akčná stránka tohoto filmu tiež nebola na zahodenie. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Existují mnohem lepší pocty horrorům z osmdesátých let. Teda jestli měl být tento film takto zamýšlen. Mně to připadalo jako pokus přiblížit se takovému House of 1000 Corpses, ale bez závěrečného ultrabrutálního tahu na branku a celkové zábavnosti. Goldmann chtěl evidentně do svého filmu nacpat všechno, co má rád, vidlácký exploitation, zombie a porno. Vidláci a zombie (ghůlové) jsou typově vynikající, ale jejich krásnou vizáž shazuje splácaný scénář, který nedovoluje žádné postavě nebo scénce vyniknout a je to vlastně jen sled scének, které v mnoha případech těžce nelogicky a neumětelsky na sebe navazují. Docela nechápu, proč se Goldmann bojí ukázat prsa hereček, když už obsadil docela žhavé krásky a proč při scénách z natáčení porna a "milostných" scénách mají herci na sobě spodní prádlo a souloží přes trenýrky. To je fakt ta nejkrutější podívaná. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama