Reklama

Reklama

Střepy v hlavě

Trailer

VOD (1)

Zrcadlo se rozbilo - a z jejího života se stala noční můra. Na oslavě narozenin svého otce prožije Gina zvláštní věc - zničehonic se rozbije zrcadlo. A pak se začnou dít podivné věci. Při cestě do práce se Gině zdá, že vidí sama sebe, jak řídí auto. Následuje tedy záhadnou ženu a v nepozornosti způsobí dopravní nehodu. Ztratí částečně paměť a její život se promění v podivnou noční můru... Jediným klíčem je rozbité zrcadlo. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (260)

POMO 

všechny recenze uživatele

Ponurá zimomriavková jazda v kulisách zamračeného Londýna, ktorá je o to zaujímavejšia, že celý čas neviete, čo sa vlastne deje. Tajuplná, strašidelná, pocitová, vsádzajúca na výborné kamerovo-strihačské fígle, zvukové ruchy a lakačky, ktoré prichádzajú skôr a odinakiaľ, než by ste čakali. Byť zmysluplného záveru, ktorý by z filmu spravil smutnú drámu o skrytom, temnom rodinnom tajomstve (miesto nevysvetliteľnej, mysterióznej "haluze" v štýle Aktov X), dám plný počet. Mimochodom, presne takto som si onehdy predstavoval Ajove Mirrors. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Slušný atmosférický horor s přitažlivým vizuálem. Afterdark Horor Fest 2008 s největší pravděpodobností již nic lepšího nenabídne. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet £4miliónyTržby Celosvetovo $799,041║ strašne nevyrovnané, nemá to pevnú pôdu pod nohami, až príliš samoúčelne to príde /35%/ ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Hodnocením si vůbec nejsem jistá, protože jsem to sledovala v noci za občasného poctivého ustrašeného mhouření očí a nepoctivého polospánku, takže jsem si možná tu a tam přikrášlila děj. Ale ta kombinace skvělého obrazu a TICHA byla vážně působivá. (3,5*) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pfuuj! Tohle jsem celkem Nepobral.. Při tomhle snímku neusnout je téměř nemožné.. Tak jsem se rozhodl, že si pustím poslední půl hodinu znova.. a Zbytečně, protože se tam vůbec nic nestalo.. Od Francouzů tedy velmi slabý podprůměr! ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Výtečná počáteční atmosféra s pořádnou dávkou strachu z neznáma by měla postupně gradovat a dostat se k šokující pointě. Bohužel postupně spíše uspávala a dostala mě až k neuvěřitelně debilní pointě. Pokud jsem to tedy dobře pochopila. Ale jak čtu níže, evidentně to nechápe skoro nikdo. Jak je to možné? Kde udělali soudruzi z NDR chybu? Následující text je SPOILER, tedy doporučuji nečíst, pokud jste film ještě neviděli!!! To opravdu sázeli tvůrci na příběh, kde si nějaký démon, nadpřirozená bytost, smrt či jako tu zrůdu mám nazvat, vyskočí ze zrcadla, zabije svůj originál, potom nasedne do auta a způsobí autonehodu, při které ztratí paměť a celý film se snaží přijít na to, že je to zlo ze zrcadla.. Ale no táááák, to přeci nemůžete myslet vážně? Asi ale jo…Prostě katastrofa. Vraťte se zpátky za zrcadlo! ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Sice skvěle natočený film, ale dost neuspokojující. Chci vědět víc! Chci zjistit, co se děje za zrcadlem, co se děje po skončení, o co sakra šlo! Ale ne, bohužel toho se mi nedostane. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Po prvom pozretí som bol sklamaný a rozčarovaný. Aj samotné sledovanie snímky pre mňa bolo vyčerpávajúce a z mnohých scén som bol nasr...dený. Proste ma to nebavilo a udelil som len 2*. Nasledujúce roky som ale Črepy v hlave nedokázal dostať z hlavy. Mali v sebe niečo, čo ma zaujalo. Len som nevedel, čo presne to je. Prečítal som si rôzne recenzie a teórie, potom som si film pozrel ešte raz... a s každou ďalšou minútou som bol nadšenejší! Prvé pozretie je skutočne čudné, ale ak filmu dáte ešte jednu šancu, budete scenár vnímať z úplne iného uhla a poriadne si túto mrazivú hororovú jazdu užijete. Súhlasím s tými, že príbeh je veľmi jednoduchý a zrozumiteľný, ale dodávam, že až po druhom pozretí. Riadne znepokojivé a nepríjemné. Fakt si to pozrite ešte raz a potom pri repríze pochopíte, o aký nechutný psychohoror sa v skutočnosti jedná (a prečo sú niektoré zdanlivo obyčajné scény mrazivejšie, než typické krvavé hororové scény). ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Hororový festival Afterdark nabízí v mnoha případech slabší, ojediněle průměrné kousky. Jen jednou mi udělal radost a to s Gieraschovou Autopsy, to byla docela brutální záležitost. Střepy v hlavě patří samozřejmě k těm slabým projektům, a to bohužel i přes docela zajímavý příběh. Jenže se to celé jaksi vleče, hudba připomíná nenápadnou kulisu v pozadí a pointa byla jasná dlouho předtím, než nám ji tvůrci osvětlí. Ve filmu by mělo platit jedno pravidlo: vždycky musí být o krok před vámi. Pokud se tak neděje, automaticky nastupuje nuda. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Výborné záběry s kamerou a skvělá práce s nůžkami (střih) ve výborné režii Seana Ellise. Atmosféra působí velmi tiše a je ostrá jako břitva. Nádech ZRCADEL v lepším provedení, kdy nás tajuplná atmosféra dostane daleko více, než očekáváme. L.Headleyové jsem téměř podlehl. THE BROKEN je lepší než ZRCADLA, protože v ZRCADLECH očekáváme daleko více, než se skutečně dostaví a navíc THE BROKEN má výbornou pointu. 70% 3* spíše 4* hvězdičky. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

"Tiše strašidelný" horor s vypiplanou, vizuálně atraktivní režií. Ellis ždíme napětí jak to jen jde a k jeho obrazovým hrátkám se tenhle žánr hodí podstatně lépe než romantická komedie. Ocitovat v dnešní době Psycho a nebýt trapný, to je známka mistrovství. 90%. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Zábavná hra s postupy filmové paranoie, u které jsem se paradoxně smál. Kdyby studio Ellisovi ten film nepřestříhalo a neurychlilo, byl by možná i lepší. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zrcadlo, zrcadlo, kdo je na světě nejšáhlejší..? Český název evokuje stav po dvou krabicích Červené poezie a pár locích okeny, ale ta se tentokrát použije výhradně na čištění. Reklama na deštěm zalévaný záhon Londýn s okurkou 30 st Mary Axe, crashtest Jeep Cherokee vs. London cab, hnusné koupelny a bubu-entity lezoucí k nám zpoza světa za zrcadlem. Bezva, akorát mi připadalo, že se Ellis nemohl rozhodnout, jestli mu střepy přinesou štěstí (pečlivě budovaná atmosféra psychothrilleru), nebo bude mít sedm let smůlu (tuctová zápletka o chabé pointě).. Doporučuji zaměřit se na závěrečný, krví podlitý pohled L.Headey na nemocniční chodbě - takto se zúročuje účinkování v seriálu s Terminátory.. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Budování atmosféry od nečekaného rozbití zrcadla je slušné. Takřka neustálé napětí, docela dost mrazivá atmosféra, fungující lekačky…a také soustavné odpírání vodítek divákovi, tvůrci s ním rozhodně nehrají fér hru (vždyť třeba i takový „hloupý“ rozhovor doktora s rodinou po nehodě publikum neslyší). Jenže největší podraz je závěrečná pointa…a musím bohužel konstatovat, že tak hloupé, nedomyšlené a neuspokojivé „vysvětlení“ už jsem dlouho neviděl. Velmi dobrý dojem ze zbytku filmu totiž konec opravdu hodně kazí. A když si k tomu člověk přičte „některé“ postavy, co v divákovi vyvolávají spíš zklamání/výsměch než děs a nezvládnuté detaily (kupříkladu do očí bijící figuríny v autech, ty snad ani nebyly potřeba, ne?), hodnocení padá strmě dolů, a to až na průměr (žádnému žánru neodpouštím zpackaný konec, ale u hororů/thrillerů to platí v mém případě dvojnásob). ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Soustředěná režie Seana Ellise je v současných žánrových vodách k nezaplacení příjemnou změnou, ne-li přímo zářnou výjimkou, značící mj. komplexní režijní způsobilost. Zvolna budovaná atmosféra skrze rozvážný rytmus a uvážlivou práci s audiovizuálem, bez zaváhání či obvyklých žánrových přečinů a se smyslem pro detail i pro náležitě efektivní provedení takových (v žánru dlouho neiniciovaných, zaprášených) artefaktů typu „opakovaný flashback, rozkrývající zásadní dílek v dosud zastřeném účelu hrdiny“ (viz. Harmonika v Tenkrát na Západě). O to více zamrzí, že scénář neiniciativně staví na již provětrané šabloně, jejímž prohlédnutím film víceméně vyloží všechny karty (nemluvě o závěrečné, rovněž nepůvodní odbočce, po které vyvstávají otázky i tam, kde jich nebylo třeba). 7/10 ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla docela velká nuda a div, že jsem u sledování nakonec neusnul. Nějak vůbec nechápu co měl vlastně znamenat ten konec a neuškodilo by v průběhu filmu jisté prvky nějak vysvětlit a nebo alespoň naznačit o co se jedná. Dále dílo postrádá jakékoli napětí a docela mne rozčilovaly ty neustálé zpomalené záběry na onu klíčovou bouračku. Příjde mi, že tvůrci kompletně promarnili potenciál tohoto díla, neboť by to v lepším provedení lehce dosáhlo i na čtyři hvězdy. V poslední řadě mi ještě přišel zcela nesmyslný fakt, že hlavní herečka byla po celou dobu hodná a citlivá a nakonec si vzpomněla, že je vlastně pěkná svině, což vedlo k neuvěřitelné a řekl bych až nereálné změně osobnosti. Neboť jakmile si vzpomněla, stala se zlou a najednou se chovala divně a podezřele. Velké zklamání na kterém jsem našel dobrý leda nápad, který však byl uchopen zcela špatně (jak jsem již zmiňoval výše) a celkem povedená byla scéna ve sprše. Snad jen díky těmto dvěma bodům dávám dvě hvězdy. 36% PS: Bezpochyby nejslabší část mého hororového týdne. Štěstí jen, že se nejednalo o zlatý hřeb večera, ale pouze o výplň. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Atmosféru a pár slušných '' lekaček '' to bezesporu mělo, ale místy to bylo opravdu utahané, možná až nudné... Ona ponurá atmosféra připomínala Children of Men, námět zas Mirrors - oba považuji za skvělé filmy, ale tohle bylo prostě něco úplně jiného - kdyby nehrála hl. roli moje oblíbenkyně, šel bych ještě o hvězdu níž 60%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Britský tvůrce Sean Ellis se předvedl neuvěřitelně příjemným snímkem Cashback, kde si umně pohrával s formou. Vizuálně atraktivní režii nabízí i tentokrát, jen totálně změnil žánr a přispěchal s tichým, atmosférickým hororem. Výsledek je ale přes slibný námět hodně rozporuplný.. spousta náznaků, spousta nedořečeného a nakonec docela guláš. Když už Ellis klouže mimo divácká chápání, tak ho naštěstí podrží herci, zejména spolehlivý Richard Jenkins a tajemná kráska Lena Headey.. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Že mám slabost pro americké horory (ano, vím, že není) s dobrou kamerou, typickými lekačkami a předvídatelnou pointou není žádná novinka. Logika místy skřípe, ale i tak - v posledních pěti letech nebylo ticho snad nikdy tak tíživé, Lena Headey je hezká skoro jako Jennifer Connelly a závěrečné zacyklení je fajn. A že má Sean Ellis talent se ví už od Cashbacku. ()

Související novinky

Britský filmař se pokouší o atentát

Britský filmař se pokouší o atentát

15.02.2015

Jeho krátkometrážní Cashback byl nominovaný na Oscara. Nedoceněný londýnský horor Střepy v hlavě skoro nikdo neviděl. Aby mohl natočit Metro Manila, zastavil vlastní dům. Ale vyplatilo se, film… (více)

Ostrovní tvůrci mají napilno

Ostrovní tvůrci mají napilno

02.02.2014

Hned několik slibných filmů od současných renomovaných britských tvůrců nabírá lákavé ohlasy ve festivalovém oběhu a další projekty se připravují. Udělejme si stručné shrnutí. Sean Ellis byl… (více)

Reklama

Reklama