Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V hájence na samotě žijí na hromádce už čtyři generace rodiny Hanákových. Babička překypuje životním elánem a její vášní je psaní detektivek. Její dcera, paní Hanáková, rázná žena s velkým srdcem, miluje zpěv, ale protože nemá talent, celý život dělala kuchařku. Pan Hanák je výpravčí, jeho celoživotními láskami jsou zvířata všech druhů a velikostí, která pěstuje v domě i okolí. Starší dcera Pavla má s mužem Petrem, příležitostným kutilem, který většinou spí nebo jí, dva hyperaktivní syny, jimž nikdo neřekne jinak než Raubíři. Neformálním členem rodiny je pak pan Poštolka, který v domě za městečkem tráví podezřele mnoho času! Jedno úplně běžné rodinné odpoledne oznámí mladší dcera Káča rodině, že čeká dítě. Zdeněk, se chce zachovat jako čestný muž a s Kateřinou se oženit. Jeho matka však pro toto řešení nemá pochopení, a tak se Zdeněk stává dalším obyvatelem rodinného domu Hanákových. Ti si hodlají nového člena pečlivě prověřit. Zdeňka čeká řada nástrah a zkoušek. Projde šťastně až k svatbě a nebo bude soužití s takovou normální rodinkou nad jeho síly? Brzy však do láskyplného, byť potrhlého prostředí zasáhnou další události. Pan Hanák se projeví nejen jako milovník zvířat a Zdeňkova maminka se rozhodne, že překová odpor a seznámí se s novými příbuznými!

Celovečerní film Taková normální rodinka vznikl na motivy jednoho z nejoblíbenějších českých televizních seriálů a knihy Fan Vavřincové. Naváže na to nejlepší z televizního zpracování a zároveň obohatí děj o nové situace a zvraty. Vznikla komedie schopná oslovit diváky napříč generacemi – ty, kteří legendární televizní „Rodinku“ milovali, tak ty, kteří ji nikdy neviděli. Taková normální rodinka chce navázat na půvab a oblibu tradičních českých veseloher. Je to příběh o směšných lidských slabůstkách, komických i absurdních situacích, které nutně musí potkat soužití několika generací, ale především o sounáležitosti, toleranci a lásce, která drží rodinu pohromadě i v těch nejtěžších situacích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (441)

Tosim odpad!

všechny recenze uživatele

Postavy se chovají jako kreténi, buď se přiblble usmívají, nebo řvou, desetiminutové etudy jsou roztažené na půl až třičtvrtě hodiny a nakonec přijde ženská a vytáhne z kabelky celej štrůdl :-D Parazitování na seriálu mě nevadí, člověk, který má jen trošku rozumu, to Patriku Hartlovi přece nemůže sežrat. Do propadliště dějin s tím. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se tomuhle filmu vyhýbal. Nevěděl jsem co od něj čekat. Odborníci ho sundali, ale od normálních lidí taky nedostal dvakrát dobrý hodnocení. Proč mi bylo ale během chvíle naprosto jasný. Holubová, Chýlková a další kopa naprosto nepříjemných herců, kteří si hrají na písečku, dělají ze sebe něco a přitom si kvalitou nesahají ani po kotníky. Jediná vyjímka je v podobě Jirky Mádla, kterej ale v tomhle filmu taky vypadá dost blbě. Takže ten film vlastně z dobrejch herců taky udělá docela debily. Tím pádem na tom něco bude, že tahle kravina má tak nízký hodnocení. Pokud si ale dobře pamatuju, tak měl ještě nižší, než má teď. Takže tu o její oblíbenost přecijenom někdo bojuje. To je dobře. Já spíš doufám, že tvůrci přestanou bojovat o granty na takovéto filmy, které hyzdí českou kinematografii. Fakt jim na tyhle filmy už nejsem vůbec zvědavej, a nejsem sám. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nebyla to taková hrůza, ale opět vynikající Eva Holubová to držela většinu času nahoře. Pro většinu diváku to bude fajn komedie na večer, ale já už bych si to podruhé nepustil. Ta babka mě totiž neuvěřitelně rozčilovala... ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

A jsme zpátky tam, kde jsme byli v listopadu. I kdybych odhlédnul od faktu, že má tenhle film něco společného s geniálním černobílým seriálem (= uzmul mu jméno a postavy), stále mi vychází devadesátiminutová nuda, která postrádá byť jediný povedený vtip a měl by se jí tudíž vyhnout každý divák, toužící po filmové zábavě. Navýsost nezajímavý děj se neuvěřitelně vleče, Hartl zabíjí potenciálně humorné situace unylou režií a chudáci herci se předhánějí v tom, kdo z nich ty vyloženě blbé dialogy ustojí lépe. Jaká je funkce postavy Mariána Labudy a k čemu měl sloužit závěrečný "zvrat", je snad lepší neřešit vůbec. 20% P.S. Hartl na tiskovce prohlásil něco ve smyslu, že se chtěl s Rodinkou "vydat jinou cestou a nelze ji tudíž srovnávat se seriálem." No to sakra... to bych musel s hodnocením klesat do záporných hodnot. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Remake v mnoha směrech kultovního černobílého sitcomu (kultovním byl nejspíš asi proto, že v intencích československé dramatické televizní tvorby to byl sitcom všehovšudy jediný) není zas taková tragédie, jaká by se od porevolučního českého mainstreamového rodinného filmu dala očekávat... Sice selhává v tom základním, jakožto komedie vůbec nefunguje a podařených vtipných situací je v něm jako šafránu, ale podobně třeba jako Účastníci zájezdu si drží standard vkusu a široké divácké přijatelnosti bez zbytečných vulgarit a podlézání prostoduchému divákovi. Patrik Hartl sice není Hřebejk ani Svěrák, ale není ani Troška či Magnusek, což je v kontextu současné české kinematografie samo o sobě výhra. Taková normální rodinka je film spíše mírně podprůměrný, ale rozhodně neurazí a dá se na něj celkem bez problémů vydržet dodívat až do konce... Podobné filmy a seriály: Taková normální rodinka (TV seriál), Účastníci zájezdu, Jak se krotí krokodýli ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Taková normální rodinka má jediný zádrhel. A tím je právě název, na jehož základě divák logicky očekává komedii. Což je snad jediný žánr, který v tomto regulérním rodinném dramatu není k nalezení. Je to po všech stránkách čistý, vlastně ničím zajímavý, ale pro mě osobně překvapivě ne marný a hlavně ne trapný film s vizáží té nejlacinější televizní inscenace. Ovšem nemůžu říci, že by mě to nebavilo. Jen prostě ne v tom komediálním slova smyslu. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

TAKOVÁ NORMÁLNÍ RODINKA je označována jako komedie, přičemž v ní není ani jeden vtip a herci hrají (vyjma výborného Jiřího Mádla, který ustojí sebehorší film) ve zcela jiných žánrových polohách, takže ve výsledku to je pro diváka drama až tragédie. Když si odmyslím existenci výborného českého sitcomu se stejnojmenným názvem, který je ale v porovnání s Caprovým VŠICHNI JSME JEN JEDNOU NA SVĚTĚ průměrný, zbyde mi jednohvězdičková televizní záležitost, v níž tvůrci nezvládají pointovat gagy a o načasování nemůže být vůbec řeč. Neschopnost dovést mnohé dějové linie a peripetie do konce, otravná šablonovitost, primitivní, až "kameňákovská" hudba, všudypřitomná trapnost a deklamativnost dialogů či inscenační neschopnost a tristní práce s "running gagy"... hvězda za to, že je to přijatelnější rodinná zábava než JAK SE KROTÍ KROKODÝLI. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie se skvělou Evou Holubovou. Scéna, kdy byla na záchodě u pošťačky mne fakt pobavila :-) Ale s původní komedií Taková normální rodinka to nemá nic společného!!!!!!!! ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vyloženě špatný, místy jsem se některým vtipným scénám (vtipný dialog zde skoro vůbec nebyl!) docela příjemně zasmál ale čekal jsem přeci jen o něco pikantnější zápletku. Bylo to bez většího nápadu, mdlé a příliš šablonovité. Možná by neuškodilo, vice si pohrát se scénářem, přidat mu trochu víc na zajímavosti a myšlence, hlavně co se týče vztahu mezi mladým párem samotným anebo mezi rodiči Kateřiny a matkou Zdeňka, zde jsem čekal skutečně víc..Jednotlivé charaktery špatné nebyly (některé postavy třeba jako pro mě nepochopitelnou Labudovu, bych vynechal), typicky vesnické ale přeci jen jim něco málo chybělo. Ke spokojenoti diváka určitě. Film není žádný zázrak, dějově nějaká ta prapůvodní omáčka, mezitím bla, bla, bla, usmíření-vyjasnění všeho a veselá svatba nakonec..Hezké, české, nenáročné a nenáročný divák v přeplněném kině vesele zapleská..Liliana Malkina alespoň na chvilku, než se začla opakovat příjemně překvapila (nejspíš ale i tak byla z celého filmu nejlepší a vůbec nesejde natom že jde původem o Estonku, berte to tak, že se režisérovi prostě hodila, když by potřebovali slepýho nebo bez nohy, tak ho taky najdou), naopak mě opět zklamali Eva Holubová (pořád stejná ať hraje co hraje) a uťápnutý ňouma Mádl, dívat se na něj znamená nudu, nemluví to, on má velký štěstí že je herec, ve skutečnosti by snad ani před ten oltář s žádnou nedošel:-)) Srovnávat však tento film ze stejnojmenou televizní klasikou z šedesátých let, je trochu mimo, nemyslíte? ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nedávno ve Všechnopárty režisér Patrik Hartl ukázal, že má velmi nakažlivý smích. Možná ho měl, podobně jako se to dělá v sitcomech, vložit za momenty, které považuje za vtipné, abychom je lépe poznali.. Já to vidím tak, že při každé hodnotné humorné chvíli dostala ukrajinská babka pěstí, až jí vypadl zub.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Režisér Hartl si z nějakého záhadného důvodu spletl žánry a místo uvolněné rodinné komedie nabídl "něco", co osciluje mezi Crash Road a Posledními plavkami. Jen místo Čtvrtníčka, Poláška a Agáty nabídl selanku zmatených známých tváří, které tři hodiny (zhruba tak dlouhé mi to utrpení připadalo) odříkávají repliky tak nudně, až to zavání závislostí na sedativech, přičemž se motají v jedné blbě osvětlené chalupě a litují, čemu se to upsali. Pokud ovšem bylo tvůrčím záměrem způsobit publiku bolestivé křeče v oblasti žaludku a vyvolat touhu celou rodinku i s papouškem, želvami a Marianem Labudou vyvraždit během dvou minut, nemůžu říct proti Takové normální rodince ani popel. 10% ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi holka přivedla domů takového bolševického noka, jako je Mádl, zděšením bych oněměla stejně, jak tady pan otec. Jinak docela milé, jenomže vtipné minimálně. Na pana Jiřího se ale dívat nedalo, sorry. A jakmile promluvil, zježily se mi chlupy i v nose. Rozesmát mě se podařilo hlavně Vandě a Ľubošovi a scénka s nezabržděným autobusem na zahradě taky supr. Ivě to s tím mahagonovým mikádem seklo a Lilianko, prosím Vás, nehrajte! 2,5* ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

S původním seriálem to sice nemá (krom názvu) nic společného, ale to mi nevadilo ani v nejmenším. Film to je všelijaký, někdy tam je pár dobrých fórků, ale místy je to i nuda. Přesto si myslím, že na takový pěkný průměr to stačí, zvláště pak proto, že z české produkce vznikly mnohem horší filmy. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Všední rodinné výjevy plné nevtipné vaty, nicméně si držící na nedávnou tuzemskou produkci nějakou tu úroveň. Takže další Troška, krokodýlí Poledňáková nebo prázdný svět Bestiáře se nekoná. A i přesto, že kvalita si v řadě rozehraných témat šla na hodně dlouhý výlet, svou atmosféru to má. A za to může celovečerně debutující Patrik Hartl děkovat především hercům. Vyjma těch je to celé trošku dieta, ale oproti jiným českým přírůstkům se tam nějaké to tučné vyskytne!! ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně nepříliš valný remake na seriál. Na to co se v české kinematografii, povětšinou točí v poslední době za hrůzy, to ještě docela ušlo. Kdyby bejval scénář byl líp propracovanej, tak bych i hodnocení dal lepší. Ale na druhou stranu nesporně zajímavá idea. Nejhorší však na tomto filmu bylo, že tam hrál herec Jiří Mádl, kterého opravdu nemusím. Ten to přesně podtrhnul na hodnocení jen dvou hvězdiček. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Když dva dělají totéž, není to vždy totéž ... I dobrá předloha se dá pokazit, bohužel. Co fungovalo výborně v roce 1971 (a troufám si říct i dnes) pod taktovkou Jaroslava Dudka, totálně skřípe v roce 2008.  Škoda, že neuměla 93letá Věra Němotová říct ne. ()

Spooner odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden z nejzbytečnějších českých filmů vůbec, který se snaží přiživit na slavném jméně výborného seriálu. Kromě toho názvu a jmen postav to nemá společného pomalu nic. Atmosféra žádná, charaktery úplně jiné (a debilní) a humorné situace, nebo aspoň náznak vtipu můžete hledat klidně mikroskopem a stejně nic nenajdete. Herci jsou naprosto tragický a třeba takovej Labuda tam byl naprosto zbytečnej. A režisér tam asi nebyl nebo co. Takhle hrozně už jsem u českýho filmu dlouho netrpěl (napadá mě snad jenom Panic je nanic) a i při svý krátký délce mi připadalo, že na to koukám 3 hodiny. Tohle už fakt ne, to se radši znova kouknu na všechny ty plavky, svatby apod. ()

Reklama

Reklama