Reklama

Reklama

Království Azeroth a říše Draneor se od sebe nemohou lišit víc. Azeroth je vzkvétající říše lidí, v níž moudře panuje král Llane (Dominic Cooper). Jeho vojsko vedené rytířem Lotharem (Travis Fimmel) a společenství mocných kouzelníků v čele s mágem Medivhem (Ben Foster) důsledně chrání mírumilovnou civilizaci. V Draenoru představuje život permanentní boj mezi znepřátelenými rasami Orků, jež spojí až neporazitelný nepřítel, nákaza, která v jejich zemi postupně ničí vše živé. Jejich vůdce Gul´dan vytvoří s pomocí temné magie portál, kterým můžou Orkové proniknout do jiného světa a ten si osídlit. Shodou okolností se jejich cílem stane právě Azeroth, jehož obyvatelé jsou ochotní bránit svou zemi do posledního muže, ostatně nic jiného jim ani nezbývá. Zdá se, že ničivý střet civilizací nelze zastavit, ti, kdo hledají náhradní řešení, přesto existují. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 299)

Vasyl 

všechny recenze uživatele

U mě dobrý. Jenom to mohlo být víc eRkový, protože příběh, orkové i bitky k tomu vyloženě vybízí. A i když jsem hru nikdy nehrál, veškerý "exteriéry", lítání na koňorlovi, vypalování vesnic a bitvy s kouzlama jako bych v té hře viděl, krásně udělaný. Akorát Pattonka je asi vymyšlená. Nebo ve hře existuje mezidruhová láska? Uvítal bych klidně i půlhodinu navíc, aby se mohl příběh do diváka víc vsáknout. ()

dzules 

všechny recenze uživatele

viděla jsem v tom stovku jiných filmů což možná není chyba tvůrců filmu, ale hry..nevím. Příběh je "tradičního" sledu, nc nepřekvapí. Dala bych do toho víc klasických triků a ubrala ty počítačové..ale jinak to bylo koukatelné. Ovšem na další díl bych se do kina nevydala. ()

Plaque 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nebol fanúšik tejto hry, v podstate sa môj čas strávený nad ňou dá zrátať v niekoľkých otočeniach veľkej ručičky. A tak som si tento film pozrel s očakávaním poriadneho blivajzu, za ktorý som považoval aj samotnú predlohu. Nakoniec som bol celkom milo prekvapený. Áno, film dosť výrazne recykloval všetky doteraz známe fantasy predlohy a takisto vypľul už niekoľkokrát prežutý príbeh, no bolo to celé pomerne zaujímavé. Možno aj preto, že samotnú hru som nesledoval. Zdalo sa mi to primerane farebné, primerane akčné a primerane napínavé, navyše to obsahovalo aj patričnú dávku znesiteľného digitálu. To je v tomto žánri síce samozrejmé, ale aj tak sa to dá pokaziť. Škrípalo to hlavne v snahe o rozvetvenie dejových línií, ktoré boli všetky začaté, ale nijakým spôsobom nepokračovali. Nech to bol hlavný ork dobrák alebo orkická prezliekačka kabátov, či postavičky medzi ľuďmi, tak ani jeden z príbehov nemal svoju pointu, takže to bolo presne také, ako vnímam celú hru. Každý sa hrá v tom istom svete Warcraftu, ale každý so svojimi postavami a svojim príbehom. Zhrnúť sa to dá tak, že po obsahovej stránke to bol úplný hnoj, no vizuál ma celkom upútal. Preto sa to dokázalo vyštverať na krívajúce tri hviezdy. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem hru hrál dvě hodiny tak to bylo moc,ale film si určitě nechal typickou stylizaci,kde vizuální efekty a celá ta říše či království byly pěkně udělaný.Dvě akční scény slušné,příběh trochu horší,Orkové v lepším příběhu než říše lidí,která mi popravdě přišla jako slepovací část od jednoho bodu k druhému,ale na fantasy dobrodůžo to mělo i drajf.75% ()

miistr 

všechny recenze uživatele

Předem upozorňuji, že z knih jsem četl jenom jednu a hrál jsem jen WoW takže podrobnou znalost toho jak by to mělo být nemám. Takže díky tomu se na to můžu podívat jako na suprovou fantasy. Je to přesně ono co tenhle žánr potřeboval. Je tam dost bojování, magie a různých ras, abych jako fanoušek fantasy byl spokojený. Na začátku mě to chytlo a drželo celou dobru takovým stylem, že jak se objevili titulky tak jsem chtěl více. Za mne si to prostě těch 5* zaslouží. ()

m.xFuck 

všechny recenze uživatele

Dovolím si S ďurem nesouhlasit, zatímco Hobitem jsem se protrpěl nudou od začátku do konce. Tady mne to bavilo celý film, ale už teď po pár dnech mám problém se v něm zorientovat... ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Jedna z najnamakanejších CGI produkcií posledných troch rokov. Naozaj trikovo našľapané scény s atmosferickým prostredím a zaujímavými bojovými scénami. V tomto prípade ale ide len o ďalší digitálny výplach, ktorý síce zaujme, ale pokiaľ nie ste fanúšikom hry World of Warcraft, tak veľa emócií vám to neprinesie. Pre fanúšikov to ale musí byť filmový orgazmus a tým som si istý. U mňa to až tak nezarezonovalo, ale v rámci žánru určite nadpriemer. 65 % ()

ScarFace_V8 

všechny recenze uživatele

Jakožto poměrně amatér ve hrách, avšak orientující se v Lore Warcraft, ve filmu vidím hodně odlišností s předlohou, ale jinak je to skvělé. Od začátku je jasné komu fandit… Co se horda vrhala na lidi se zdrcující silou, rovnou bez varování, šel z toho takový ten pocit bezmoci jako „Jak s tímhle máme ***** bojovat?!“. Efekty skvělé – na celý digitální svět vážně špička ať už jde o vypodobnění, postav, světa či magie. Postavy taky skvělé – jen by to chtělo trochu umocnit, že smrt jistých postav má mít větší váhu a dát nám pocit, že je to fakt ztráta. Jen střihy, kterých tu bylo vážně dost tomu poměrně uškodily. Film často přeskakuje do různých momentů, které by si třeba zasloužily víc prostoru nebo je více rozvést. Jinak jsem s filmem vážně spokojený a užil jsem si ho… A už mi sem sakra perte dvojku! ()

JollerCZE 

všechny recenze uživatele

Dobrá fantasy. Dost akce, pěkný CGI, pěkná scenérie i hudba. Zápletka příběhu trochu jednodušší a provedení celkem průměrný. ()

lektvar 

všechny recenze uživatele

Stary Lothbrok bol lepsi a sialenenjsi, stara Gamora bola lepsia a zelensia, stary Sam Tarly bol lepsi a tlstejsi, stary Saruman bol lepsi a starsi, a aj tych Hulkov tam bolo nejak vela. ()

dudo24 

všechny recenze uživatele

Dosť sa mi to páčilo. Konečne po toľkých rokoch sme sa dočkali filmu. Hneď, čo udrie do očí, je neskutočne krásny vizuál. Už len kvôli tomu sa to oplatí pozrieť. Naozaj si dali záležať nielen na magických efektoch, ale aj na všetkých kulisách a rekvizitách – oblečenie, zbroj, zbrane, šperky, knihy, atď. Dej išiel svižne a k samotnému príbehu sa moc vyjadriť nemôžem, keďže som čítal knihy a nič ma tam neprekvapilo. Teraz tie zlé veci. Jediný dobre spravený boj bol ten prvý, kde sa po prvý krát stretli orkovia a ľudský vojaci. Všetky ostatné vzájomné bitky strácali absolútne dynamiku a väčšina súbojov jeden na jedného končila po jednej rane. Toto je obrovská nezodpovednosť od tvorcov, ktorí si chceli viditeľne uľahčiť alebo urýchliť robotu. Ďalšiu výhradu mám voči zmenám oproti knihe. A nehovorím iba o nejakých príbehových odchýlkach, ale o zmenách v mechanike sveta, mágie a udalostí. Tie podstatné veci fungovali proste úplne inak ako v knihách. Poslednú pripomienku mám k mestu Stormwind, ktoré malo byť obrovské, veľkolepé a s nezdolateľnými hradbami. Ani zďaleka som z neho nemal taký pocit. Naproti tomu Karazhan – Medivhova veža – mala byť vysoká, ale za to jednoduchá stavba. Tak nie som si istý kde vzniklo toto nedorozumenie. Výber hercov sa mi veľmi páčil. Paula Patton je vždy skvost pre moje oči a Travis Fimmel v postave Lothara bol vynikajúci. Dúfam, že budú vo filmoch pokračovať. Úplne by som bral aj nesúvislé samostatné príbehy zo sveta Warcraftu. Ak chcú ale odo mňa aj piatu hviezdu, musí pribudnúť epická hudba, temnejší dej a tie kvalitnejšie boje. ()

Dzoumen 

všechny recenze uživatele

Film byl dobře udělaný jak příběhem, tak i efektama a tak dále..., ale pro ty co nehráli nebo neznají postavy z warcarftu, tak je to nebude tolik bavit, protože o tych postavách nic neví a je problém v tom filmu, že o tych o postavách nic neřeknou. Sice já jsem hrál warcraft málo, ale tohle mě celkem na tom štvalo, protože jsem si úplně všechny postavy nepomatoval, takže mě to trochu ovlivňovalo v špatném smyslu film. 60% ()

Související novinky

God of War se oficiálně dočká seriálu

God of War se oficiálně dočká seriálu

15.12.2022

Ačkoliv se Amazon již před pár měsíci přihlásil o adaptaci herní série God of War, americký streamovací gigant (na území Spojených států dokonce služba s největším počtem předplatitelů) si oficiálně… (více)

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama