Temná bouře (TV film)

Sci-Fi

Kanada, 2006, 85 min

Jason Bourque

• FateKEEPER

Líbí se mi, jak si postavy všech podobně zaměřených céček a televizních filmů s oblibou berou do huby termíny jako "geomagnetismus", "fúzní pole", "neutronová bomba", "červí díra" a další slovíčka z vod matematiky, chemie, fyziky nebo věd o vesmíru. Tvůrci přitom často o významu a okolnostech podobných věcí evidentně ví zhruba tolik, jako Popelka o buticích Lacoste. Podstatné je, že film pak působí ohromně důležitě a divák trouba získává dojem, že sleduje něco s inteligentní vědeckou podstatou. Sledovat Stephena Baldwina (herecky zajímavého především tím, že jeho výraz ve tváři by nezměnil pravděpodobně ani plastický chirurg), jak se přetlačuje s paprskem ničivé síly z kosmu, musí pak být opravdu strhující.(23.5.2009)

• Amroth666

A sakra! Máme tu vážného kandidáta na největší a nejodpornější sci-fi humus na světě. Sem tam mi hlavou probleskla genialita Vetřelců, Star Wars, Hvězdné brány, ale pak jsem se vrátil zpátky na zem a bum na to tohle odpadní dílo. Na ty triky se prostě nedalo koukat! To se ani nedá nazvat triky. Vrchol amatérčnosti a vrchol toho nejhoršího sci-fi na světě. Nezlobte se na mně, pane režisére Bourque, ale vaše jméno spíše vynikne v NHL v týmu Calgary Flames, ale vaše jméno jako by neexistovalo. Je to drzost natočit tak něco odporného. ____ tento film je u mně v TOP 5 nejhorších filmů na světě! ____(20.2.2011)

• Iks

Jak se někdo mohl nechat ukecat hrát v takový pí*ovině?(23.5.2009)

• Natabar

Béčko, nebéčko - na tohle se nedá koukat.(20.2.2011)

• Pavelos

No toto, to zase byla ztráta času.. Sci-fi by asi mělo vypadat trošku jinak, než že si nějakej "umělec" sedne k počítači a vytvoří si tam pár pěknejch obrázků a hnedka z toho musí natočit film který nemá hlavu ani patu..(23.5.2009)

• zdeny99

Temná bouře je béčko s velikým B. Obsahuje totiž vše, co správné béčko má mít. Vyjmenování bych mohl začít absurdním dějem, přes amatérský scénář a kameru, podprůměrné herecké výkony a abych nebyl tak zlý, tak alespoň chvílemi průměrné efekty, které i tak jsou z jasné převahy otřesné. Nejhorší je ovšem samotná pointa, která ovlivnila celý film a díky ní má možnost divák sledovat nudný film s utrápeným dějem a souslovíma, jenž se tváří velice odborně, přičemž použité odborné termíny jsou často naprosto mimo mísu.(19.2.2011)

• Angie91

Tak tohle způsobilo v mé hlavě naprostou bombu a to téměř doslova. Na chvíli jsem přestala věřit, že lidé na planetě Zemi dokážou být ještě někdy normální, ale rychle mě z toho vyléčila představa Jedličkova ústavu, kam všichni včetně režiséra a oplácaně- slizkého Stephena Baldwina patří. Doufám jen, že představa naprosto zdegerovaného světa rychle vymizí, abych předešla setkání s tak "významnými" celebritami.(28.6.2010)

• Johny M.

Famózní sci-fi blbost Céčkovýho charakteru, kterou nezachrání ani vynikající (rozumněj příšernej) Stephen Baldwin...(15.9.2008)

• ypres.bass

1* za ty efekty(23.5.2009)

• Mania

Dokud jsem si tady nepřečetla, že to má být scifi, uvažovala jsem i o dvou hvězdičkách. Zase si ale nemyslím, že by to byla taková ztráta času, abych dala ještě nižší hodnocení.(23.5.2009)

• Ravi

Jako Sci-Fi katastrofa, herecky i filmařsky téměř amatérské, přesto několik světlých momentů problesklo. Ale celkově je to ztráta životního času. Není nutno koukat. 15% = 1/5(20.2.2011)

• HappyDeath

No pro kristovy rány co bylo zase tohle???? Kanadský film o vládním programu U.S.A.? Omg...A jak sem viděl toho hlavného představitele, tak sem si vzpomněl na South park a jejich definici Kanaďanů: Mají prasečí očka a odklápěcí hlavy :-D Film kterému chybělo úplně vše, co by neměl dobrý film postrádat. A všechny ty efekty a počítačové vizualizace byly dělané doma...to mi nikdo nevymluví....(28.6.2010)

• alambert

Nejhorší, nejtrapnější a prostě všestraně nejstrašnější animace, co jsem kdy ve filmu viděl...(28.6.2010)

• vlKousek

Výbornej film, skvěle jsem se bavil a proto dávám odpad, až tak to bylo skvělý!(24.5.2009)

• Zagi20

Musím se hrdě poplácat po zádech, já to totiž dokoukal !!! Totální lobotomii mého mozku během celé stopáže filmu narušil jediný opravdu vtipný moment. A to ve chvíli kdy se hlavní hrdina (jestli se tak vůbec dá nazvat) zeptá "kde tu máte slep". V tom okamžiku sem si vzpomněl na legendární hlášku z Kulového blesku a vyprskl smíchy. Jinak ve mě Temná bouře nezanechala nic důležitého. Shit-film = ODPAD(16.5.2012)

• Irenic

Škoda nějak komentovat.(28.6.2010)

• route60

Temná bouře je neuvěřitelná ubohost všechny tvůrce nakopat do hlavy(18.2.2011)

• Kokutek

Přátelé, vystudoval jsem matematiku a fyziku na elitním gymnáziu a poté co jsem shlédl tento film jsem byl postaven před závažnou existenční otázku a musel jsem vybírat ze 3 možností : a)jsem tam chodil úplně zbytečně a jsem úplnej trotl nebo b)vědecký vývoj jde mílovými kroky dopředu a já nestíhám novinky nebo c)tvůrci filmu jedou na nějaké mě zatím neznámé droze, přičemž všechny odpovědi jsou zřejmě správně a i jakákoliv kombinace mezi nimi také. Některé pojmy v tomto trháku jsem znal, ale v jiných souvislostech a některé jsem slyšel poprvé. Inu, asi se mám ještě mnoho co učit.(20.2.2011)

• ajne

Čekal jsem C, dostal jsem C, které zas tak silně neurazilo. Na kouknutí ujde. Ale vyhledávat a opakovaně koukat asi nikdo nebude...logiku nehledejte, famózní triky také ne, ani oslňující příběh a dostanete film pro chvíle nudy, kdy nemáte chuť myslet a nijak extra se soustředit...(24.6.2011)