Reklama

Reklama

Devítky

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Gary sa rozišiel s priateľkou a pri pálení jej vecí to preženie s horľavinami. Vzápätí sa opije, šoféruje, vezme si crack a nakoniec havaruje. Vytriezvie až v nemocnici. Súd mu nariadi domáce väzenie, na ktoré má dohliadať optimistická novinárka Margaret. Presťahuje ho do dočasne prázdneho domu, pretože jeho majiteľ, spisovateľ, je na turné v Kanade. Gary sa zoznámi so Sarah – atraktívnou, zdanlivo spokojnou susedkou. Aj priateľstvo s Margaret sa zdarne vyvíja. Lenže... Dejú sa prečudesné veci – Greg nachádza zápisky a vôbec si nevie spomenúť, že ich napísal, počuje hlasy. Je naozaj Garym, alebo je niekým celkom iným? A to je len začiatok... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

IllIlIlIIl 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější herec v typově laděným filmu, který miluju! K úplnému pochopení to chce trochu důvtipu a zkouknout ten film třeba i dvakrát. Výborné herecké výkony, zejména úchvatný R.Reynolds! Hudební doprovod vybraný s maximalním citem. Originální příběh. Celá kostra filmu se může zdát zdánlivě nepochopitelná, ale vše ma svou základní logiku. Logiku mají i drobné detaily, výborné metafory, kterých si na první zkouknutí asi divák nevšimne - např. význam zpívání H.Davis - měla jsem kluka, tohle to je všechno?........Najdou se jen malé nuance, o kterých diváci mohou polemizovat, proč to tam bylo - např. zvuky z telefonu - 9 gepardů běželo po poli, 2 vlaky jedou lesem,...... Další, co bych mohl na filmu ocenit, je, že režisér nepřímo oslovuje diváky - např. když se Reynolds baví o tom, že jejich seriál nemusí pochopit každý, jen ti, co budou přemýšlet...těchto situací je tam více, kdy se mluví obecně o nějaké věci ve filmu, ale přitom se to dá stáhnout na skutečného diváka. Celkově film rozhodně za pět a jen škoda, že ne každý ocení takovéto filmy....... ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Překvapivě chytrá podívaná, která postupem času krystalizuje z prvotní prapodivný fantasmagorie. Devítky připomínají takovou lehkou Lynchovinu, která ve finále (proti všem očekáváním) dává smysl. Jednání a motivace jednotlivých účastníků téhle hry s osudem sice nemusí být až do finálních titulků úplně zřejmé, je ale s podivem, že při zpětné rekapitulaci do sebe jednotlivé střípky pěkně zapadnou. A zatímco Lynch sám nezná odpovědi na vlastní mystéria, August řešení nabízí. Nedělá to prvoplánově, chce přece jen trošku zamyšlení v otázkách "kdo byl kdo a proč dělal to a to", ale člověk se toho vysvětlení nakonec dobere. Zkrátka tenhle film musíte nechat "doznít", aby měl ten pravý účinek. Takže jo...! Devítky jsou pro mě celkem překvapení - jak zábavností, tak způsobem zpracování a nakonec i skvělým výkonem Ryana Reynoldse (kterého si můžete vychutnat hned ve třech polohách). ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Já jsem polda jenom v televizi........ Věta - Jsem tvoje fanynka, ale jest-li to poděláš, rozlámu ti kotníky - evokuje stejnou větu z filmu i knihy Missery od Stephena Kinga. CITÁT - Ovečka dělá méé, kravička dělá bůů, pejsek dělá devět, devět, devět............ Kapitola první je podivná a protože nepředstavuje začátek příběhu působí hodně zmateně. A strašidelně. Kapitola druhá je zase hodně o dialogu, ale vnese do toho průvodního zmatku trochu světla. CITÁT - V mém domě straší........ Rozhovor okolo 68 minuty je prostě Boží. Nebudu prozrazovat z této debaty nic, ale myslím si, že by to spoiler nebyl. Kapitola třetí (Knowing) má velmi podivný konec a záhadu o rozuzlení. Nepřečíst si po filmu oficiální obsah distributora tak jsem totálně zmaten. V tomto příběhu jsem se nejméně devětkrát ztratil. CITÁT - Ale všechno jsi stvořil!!!....... ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Po skončení The 9´s som sa len pousmial a nechápavo krútil hlavou ako dokonale ma dokázal John August "opiť rožkom":) Viac krát mi to pripomenulo film 23, ale celkovou kvalitou ho ďaleko prevyšuje. Tá filozofická rovina tak trochu koketovala s trápnosťou ( to som si uvedomil po skončení filmu), hoci zaujímavých myšlienok tu bolo neúrekom to je fakt. Možno to je celé prázdna bublina (čo si aj myslím), ale natočená s takou invenciou a ľahkosťou, že by som zvládal sa na ňu pozerať aj štyri hodiny:) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Festival divných věcí, který nutí přemýšlet. Fakt, tady je jedna divná scéna za druhou. Jenže to sotva celé nějak drží pohromadě, což ale chápu, že není těžké udržet, jelikož natočit něco takového a zvládnout v tom na výbornou děj jen tak nejde. To mě ale dostává k další věci, a to závěru, který jsem prostě čekal větší, ale vymyslet k tomu fakt pořádný konec nezvládne jen tak někdo... A kdoví, jestli jsem si ten konec nevyložil jinak, jelikož já jsem schopný pochopit závěr i v té nejprimitivnější blbosti jinak, než je. Jako celek je to film plný občas funkčních podivností, nutící přemýšlet, pár scén je fakt super a má to čím zaujmout, ale pak jsou tu scény, co jsou úplně mimo a režisér ten příběh sotva zvládl nějak udržet... 3* ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • V tretej časti filmu ("Knowing") je na poznávacej značke Gabrielovho auta napísané 54P-X63. Súčet 5+4 a 6+3 je deväť a P a X sú od seba v abecede vzdialené deväť miest. (Abiosis)

Reklama

Reklama