Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strýček z Ameriky byl odjakživa – zejména v komediálním žánru – populární postavou. Tentokrát však autor televizní hry Josef Eismann nabízí tetičku. A vlastně to ani tetička není, jen přítelkyně matky našeho hrdiny. Věruška (N. Gollová) je bohatá, a jak se sluší a patří, zamýšlí udělat svého „synovce“ (J. Adamíra) univerzálním dědicem. Jenže ten není situací nijak nadšen nejen proto, že ta roztomilá a vtipná stará paní má ráda klepy… (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Přiznávám se, že mít takovou tetičku v příbuzenstvu, byla bych první podezřelá a k tomu hodně brutálnímu činu, který bych spáchala, bych se hrdě hlásila. Jedná se o celkem průměrnou kriminálku, jejíž hodnotu dělají jen kvalitní herci. Nejlepší je zavřít oči a nechat se hladit sametovým hlasem Jiřího Adamíry. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Proč se vraždí starší dámy? Protože takové, jakou hraje Nataša Gollová, jsou nesnesitelné a nejlíp je něčím praštit. To by své tetičce rád udělal i Jiří Adamíra, jenže je bohužel dobrák od kosti a tak jí pomáhá a nechá se manipulovat. Postupně tetička poštve proti sobě všechny, jež zná a najednou ji někdo zabije. Podezřelých je dost.... Gollová má i "v letech" docela šmrnc, i když místy trošku popadá dech. Ostatní zvládají velmi dobře, Květa Fialová je opravdu manželka-hysterka jak má být. Vcelku příjemně strávené minuty u detektivky narušuje snad jen primitivnost samého příběhu. Je opravdu nekomplikovaný a prostinký. Herci ale prostor zaplnili, nuda se nekonala a já byl spokojen.70% ()

Reklama

domirovec 

všechny recenze uživatele

Neslaná, nemastná televizní inscenace s jako vždy, už i v určitých letech, mimořádně úžasnou Natašou Gollovou. První polovina bavila, druhá neurazila, ale bez přítomnosti Nataši to bylo o něco nudnější a místy poněkud bez života. Špatné to nebylo, Nataška s Jiřím Adamírou byla příjemná dvojice na sledování :) P.S. Trvalá od Květy Fialové vypadá naprosto hrůzně.. 3/5 ()

cab 

všechny recenze uživatele

Prumerna televizni krimi-inscenace z 80. let o teticce z Ameriky, ktera chce vsem kecat do zivota, protoze si mysli, ze ji k tomu opravnuje jeji male bohatstvi. Vyzdvyhuji vykony hlasove obdarenych hercu, kteri svoji cistou vyslovnosti a charismem delaji film snadneji koukatelnym. Kde je jim konce...45% ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Po Pohádce máje a Drahých tetách další setkání Nataši Gollové a Svatopluka Beneše, tentokrát ovšem jako tety a synovce (!). Nataša Gollová by se svými názory typu "když máš dost peněz, jseš všude doma" byla vskutku adeptkou na zabití, ovšem její účesové a nadúčesové kreace (myslím ty kakáče na hlavě), sráží její roli do pozice směšné vrtošivé babičky. Ovšem nedopadla ještě tak jako Květa Fialová; zatímco ta byla kdysi i dnes kočka, tyhle osmdesátky s prošedivělou trvalou, to je prostě tragédie:-) Kvality scénáře a příjemnou podívanou zkazil až nástup uvědomělého socialistického kriminalisty Radovana Lukavského. Pak mě to přestalo bavit. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama