Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zahrádkářské kolonii na Libeňském ostrově se počátkem 90. let schází v malé hospůdce U Buddyho parta kamarádů, nepříliš úspěšných, přesto ve svém skromném světě více či méně spokojených outsiderů. Bývalý disident Tonda, který vede hospodu se svým synem, pankáčem Jáchymem, a družkou Andulou, rybář Láďa s kamarádem Frantou, nesmělý Kája, Tondův otec Balun, Jáchymova přítelkyně Bára a bývalý kouzelník Mrklas, jehož přezdívka je zkomoleninou jeho uměleckého jména Mr. Class. Hrají desetníkový mariáš, prožívají drobné životní radosti i ústrky, ať už je to Kájova nepříjemná manželka Jíťa, neochota ostatních hrát karty s Mrklasem nebo Tondovy starosti se zlodějíčkem Pepem. Všichni se ale jednoho dne spojí, aby pomohli Kájovi, který zabloudil na velký bleší trh a stal se obětí bandy skořápkářů, jež ho obrala o pracně nabyté úspory. Mrklas, kterého nešťastný Kája požádá o pomoc, vymyslí podraz. Potřebuje však pomoc všech štamgastů Tondovy hospůdky. Vysvětlí jim, jak funguje podvod se skořápkami a v čem spočívá jeho plán. Samozvaní mstitelé nadšeně vezmou spravedlnost do svých rukou a pustí se do velkého dobrodružství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (862)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Hřebejk-Jarchovský-Šabach pokračují ve svém vyprávění o minulých desetiletích, aby "zdokumentovali" podobný fenomén let 90. jakými byli Účastníci zájezdu. Nyní se jedná tedy o Skořápky. Je tu pár pěkných momentů s tradičním hereckým obsazením, kterému vévodí Polívka. Pěknou etudku měla Lenka Vlasáková na téma ekologická kosmetika a prodej ve stylu Oriflame. Svou hodnotu vzpomínka na tento rys porevoluční euforie patrně má, ale hrozím se toho, co přijde příště. Jaké další zbytečné maličkosti budou povýšeny... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Když už jsem si začal říkat, že mě ta retro nostalgie moc nebere, najednou se z toho vyklubal příběh jak z Dannyho parťáků. Ten byl značně zábavnější i zajímavější. Jinak je to pohřebejkovsku dobře natočené a hlavně (tradičně) parádně obsazené. A tím nemyslím jen Polívku, Schmitzera a spol., ale tak nějak celou sestavu (70%). ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Docela milá Hřebejko-šabachovina, kterou táhne především výborný herec a občasný alkoholik Bolek. Není to tedy vůbec vtipné, ale jedná se o milou kombinaci letní pohody, alá Rozmarné léte se vsuvkou, jak okrást zloděje. Pokud od filmu budete očekávat nejhorší, tak téměř jistě nebudete zklamaní. U mě docela dobrý. Dávám takové poslabší 3*. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Po první třetině jsem Hřebejka proklínal za to, co si to vybral za krutě nudný námět, na konci jsem mu všechno utrpení odpustil. To, že dokáže do závěrečných desítek minut naprat tolik hlášek, atmosféry i napětí, dokazuje, že nejproduktivnější český režisér současnosti na to při troše snahy pořád má a to v jakémkoli žánru. Jen si zkrátka nesmí zkoušet hrát na boha. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Panenko skákavá, a to čo bolo? Po obsahovej stránke totálne o ničom, príbeh ma trochu zaujal až svojim záverom kde Bolek Polívka a spol. napálili tých podvodníkov. Inak len urevané, ufňukané, uťahané a s melanchóliou, ktorá tu bola skôr na škodu ako na osoh, keďže príbeh nemal žiaden poriadny zmysel - také veľké nič. Ešte šťastie, že na hercov sa dalo pozerať. Veľmi slabý priemer, ale so zlým svedomím. 50/100 ()

Galerie (31)

Zajímavosti (45)

  • V momentě, kdy příjde Miroslav Vladyka z hospody domů, a Simona Babčáková sleduje televizi, tak v ní běží pořad Na stojáka společnosti HBO, který v roce 1993 neexistoval. (c.tucker)
  • Průhledné zastávky MHD, stejné jako ta, na které Jiří Schmitzer čeká na Lenku Vlasákovou před schůzkou v McDonald's, v roce 1993 ještě neexistovaly. Stejně jako odpadkový koš vpravo od této zastávky. (navabaca)
  • Matyáš (Mario Kubaš) se dopustí chyby a u fingovaného prodeje na tržišti osloví náhodného „zákazníka“ jeho jménem: „Pane Mrklas.“ (sator)

Související novinky

Zemřel herec Josef Somr

Zemřel herec Josef Somr

16.10.2022

Česká kinematografie v neděli přišla o jedno z velkých hereckých jmen, ve věku osmaosmdesáti let totiž odešel známý český filmový a divadelní herec Josef Somr. Mnozí diváci si na něj vzpomenou jako… (více)

Reklama

Reklama