Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zahrádkářské kolonii na Libeňském ostrově se počátkem 90. let schází v malé hospůdce U Buddyho parta kamarádů, nepříliš úspěšných, přesto ve svém skromném světě více či méně spokojených outsiderů. Bývalý disident Tonda, který vede hospodu se svým synem, pankáčem Jáchymem, a družkou Andulou, rybář Láďa s kamarádem Frantou, nesmělý Kája, Tondův otec Balun, Jáchymova přítelkyně Bára a bývalý kouzelník Mrklas, jehož přezdívka je zkomoleninou jeho uměleckého jména Mr. Class. Hrají desetníkový mariáš, prožívají drobné životní radosti i ústrky, ať už je to Kájova nepříjemná manželka Jíťa, neochota ostatních hrát karty s Mrklasem nebo Tondovy starosti se zlodějíčkem Pepem. Všichni se ale jednoho dne spojí, aby pomohli Kájovi, který zabloudil na velký bleší trh a stal se obětí bandy skořápkářů, jež ho obrala o pracně nabyté úspory. Mrklas, kterého nešťastný Kája požádá o pomoc, vymyslí podraz. Potřebuje však pomoc všech štamgastů Tondovy hospůdky. Vysvětlí jim, jak funguje podvod se skořápkami a v čem spočívá jeho plán. Samozvaní mstitelé nadšeně vezmou spravedlnost do svých rukou a pustí se do velkého dobrodružství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (861)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

A mně se zdá, že pan Hřebejk ty podbízivé časosběrné rekonstrukce dob minulých, s mottem "takoví jsme byli", točí jen pro peníze, vždyť zárukou "dobré zábavy" posledních let je především lidový humor pro široké masy, které se v epizodkách ze života hmyzu bezpečně poznávají a ještě jim to je k smíchu. Tento výlet do plenek našich kapitalistických začátků těžce zaváněl televizním stylem a špatně zpracovanou zápletkou, hlavně, že herci ze sebe dělali dostatečně velké pitomce. Všechna hřebejkovská období se vzorkem těch nejostudnějších typů figurek se opakují (včetně obsazení) a není těžké odhadnout, kterým směrem se bude ubírat další komedie z této série. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Nebýt až přehnaně pomalého rozjezdu, hodnotila bych určitě lépe. Česká variace na "Dannyho parťáky" však funguje naprosto perfektně, a to nejen díky skvělé sestavě herců, ale také díky kvalitně propracovanému scénáři, který obsahuje až podezřele málo nelogičností... Takže nakonec tři a půl hvězdičky, ale i tak je to jeden z nejlepších filmů made in ČR za posledních 5 let.;-) ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Docela milá Hřebejko-šabachovina, kterou táhne především výborný herec a občasný alkoholik Bolek. Není to tedy vůbec vtipné, ale jedná se o milou kombinaci letní pohody, alá Rozmarné léte se vsuvkou, jak okrást zloděje. Pokud od filmu budete očekávat nejhorší, tak téměř jistě nebudete zklamaní. U mě docela dobrý. Dávám takové poslabší 3*. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Závěrečná půhodinka je na naše poměry vážně dobrá. Ale co mělo znamenat to před tím? Pokud šlo o snahu vyjádřit venkovskou nudu a nicnedění, povedlo se vskutku dokonale - málem jsem usnul. U mě to tedy dobrý není, jelikož dobrý školskou terminologií znamená za tři. A na trojku to chce trochu víc než pár dobrých fórků nastrkaných do poslední půlhodinky. Jedině, že by tvůrci počítali s tím, že divák první hodinu prospí a tudíž si z ní nebude nic pamatovat. To potom jo - u mě dobrý...:-) ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Nebavil jsem se. Hřebejk se sice režijně zvednul ze dna, na které dopadl s Kráskou a Medvídkem, ale Jarchovského scénář mu nadále hází klacky pod nohy. První hodina a něco je jen nafouknutou bublinou plnou vakua, v níž se naprosto nic neděje a já měl pocit, že bych se šel raději kopat do prd... Závěr naštěstí mnohé zachraňuje, ale překrýt tragickou předchozí část zkrátka nedovede. Nebo mám snad kvůli povedenému skořápkovému podfuku zapomenout na šedesát minut sterilní nudy, ve které kdyby nebyl masakrální Polívka, šel by celý film absolutně do ři..? ()

Galerie (31)

Zajímavosti (45)

  • Ve scéně z tržnice se v pozadí mihne plakát k hitu Terminátor 2, který měl v Československu premiéru v březnu 1992. (Siriuss)
  • Hospoda "U Budyho" je v skutočnosti funkčná krčma na Libeňskom ostrove, ktorú práve tento film preslávil. (Jello Biafra)
  • Během cesty dealerky kosmetiky (Lenka Vlasáková) na Libeňský ostrov překonává herečka přemostění na ostrov a zároveň protipovodňovou stavbu. Ta však vznikla až po roce 2002, tedy o více jak 10 let později, než je snímek dobově situován. (DivX)

Související novinky

Zemřel herec Josef Somr

Zemřel herec Josef Somr

16.10.2022

Česká kinematografie v neděli přišla o jedno z velkých hereckých jmen, ve věku osmaosmdesáti let totiž odešel známý český filmový a divadelní herec Josef Somr. Mnozí diváci si na něj vzpomenou jako… (více)

Reklama

Reklama