Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zahrádkářské kolonii na Libeňském ostrově se počátkem 90. let schází v malé hospůdce U Buddyho parta kamarádů, nepříliš úspěšných, přesto ve svém skromném světě více či méně spokojených outsiderů. Bývalý disident Tonda, který vede hospodu se svým synem, pankáčem Jáchymem, a družkou Andulou, rybář Láďa s kamarádem Frantou, nesmělý Kája, Tondův otec Balun, Jáchymova přítelkyně Bára a bývalý kouzelník Mrklas, jehož přezdívka je zkomoleninou jeho uměleckého jména Mr. Class. Hrají desetníkový mariáš, prožívají drobné životní radosti i ústrky, ať už je to Kájova nepříjemná manželka Jíťa, neochota ostatních hrát karty s Mrklasem nebo Tondovy starosti se zlodějíčkem Pepem. Všichni se ale jednoho dne spojí, aby pomohli Kájovi, který zabloudil na velký bleší trh a stal se obětí bandy skořápkářů, jež ho obrala o pracně nabyté úspory. Mrklas, kterého nešťastný Kája požádá o pomoc, vymyslí podraz. Potřebuje však pomoc všech štamgastů Tondovy hospůdky. Vysvětlí jim, jak funguje podvod se skořápkami a v čem spočívá jeho plán. Samozvaní mstitelé nadšeně vezmou spravedlnost do svých rukou a pustí se do velkého dobrodružství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (866)

tron 

všechny recenze uživatele

„No a za páté, pánové - POTŘEBUJEME ŽENSKOU.“ Najzaslúženejšie by bolo dať 3* a Hřebejkovi facku, lebo TAKTO prehajdákať tú fantastickú atmosféru z úvodu a skvelé postavy, to bola škoda. U MŇA DOBRÉ bohužiaľ pokračuje v tradícii jeho snímok KRÁSKA V PROBLÉMOCH, MEDVEDÍK a NESTYDA: výborné postavy, skvelé dialógy a vynikajúci herci, ale snímky pôsobia podozrivo skratkovito, akoby pre nás režisér ukrýval o hodinu dlhšie verzie. Viem, že nie všetky scény, ktoré sa nakrútia, sa aj dostanú do filmu. No u Hřebejka akoby sa dostratena strácali hlavné dejové línie a „poriadne konce“ väčšiny postáv. Naopak, sú prítomné scény, ktoré majú niečo do seba, ale akosi k „zvyšku“ snímky nepasujú. Tempo je nevyvážené, od heist movie divák čaká viac a zrejme každý čaká viac aj od postáv, ktoré sú na začiatku prezentované ako hlavné, aby sa následne TAKMER ÚPLNE vytratili z filmu. Prečo teda až nezaslúžených 4*? Lebo pohoda („Co děláte?“ – „Vodpočíváme.“ – „Tak to všeho nechám a jdu vám pomoc´.“). ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když si čtu u koho všeho dobrý, mám chuť napsat, u mě na hovno, ale zase proč bejt až tak moc vtipnej, že ? Hřebejk měl tak trošku štěstí, že tenhle týden byla v kině premiéra jen nějaký romantický sračky a tak se jeho filmu dostalo té pocty, že jsem na něj zašel do kina. Samozřejmě nejdřív jsem si zjistil, jestli ve filmu nehraje invetář současné české kinematografie Eva Holubová, protože než se dívat na ní, to bych radši šel na hlavák umejvat bezdomvcům prdel. Naštěstí ve filmu hraje jen Holub, ale to nevím kdo je / možná příbuznej / tak vše proběhlo z hlediska obsazení v klidu. Sice se herci až na Polívku zrovna dvakrát nepředvedli, ale docela dobře jsem se pobavil. Teď ještě určitě každýho strašně zajímá jestli u mě dobrý ? Stav bankovního konta - u mě špatný. Zdravotní stav - u mě špatný. Životní jistoty - u mě špatný. Ale pozóóór, teď to přijde, délka mého penisu - u mě dobrý. Konečně si připadám jako pravá česká celebrita vyzradil jsem své soukromí a můžu se cítit děsně zajímavě a za dva dny se začnu pohoršovat nad tím, jak se mě každej hrabe v soukromí. ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi, že už to nelze znovu opakovat, ale Hřebejk zřejmě svůj problém nevidí a stále se o to pokouší. Klesající kvalita a úspěšnost jeho filmů je podle mne důsledkem stálého opakování typu filmu,v němž absentuje silný příběh, přičemž děj by měly táhnout a utáhnout rozdrobené epizodky a bonmoty, mnohdy navíc s pointami předznamenanými dlouho dopředu. To, co funguje u Pelíšků (protože to hrálo na strunu, která v nás jen jen drnčela; a také proto že to ještě nebylo popáté totéž), v U mě dobý u mě nefunguje. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ by film pokračoval v nastolenej kvalite prvej polovice, tak má u mňa vycapené dvojhviezdičkové hodnotenie a Hřebejk by klesol tak, ako by som to naozaj nečakal. Našťastie príde vykrádačsko-lupičská pointa, ktorá pretransformovala stupeň zábavy na potešujúcu úroveň a film môžem s čistým svedomím vyhlásiť za 'dobrý'. Celé je to zavŕšené nevtieravou pohodovou atmosférou a po dlhej dobe som videl uvoľnene hrať aj Polívku. 60%. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

U mě taky. Jakž takž. Polívka v dobré roli, Forman o půl třídy nad ostatními. Reminiscence na Rozmarné léto, akorát v podání Hřebejkově. Opravdu od srdce jsme se zasmáli jen při hodinkách a kalhotkách, ovšem celá ta část s "plánem", jakkoliv je to populární a opakovaně využívaný motiv, nebyla zlá. Vladyka ani (jinak vždy výborný) Javorský neselhali, ale ani nenadchli. Skvělá atmosféra pražské Vltavy. A trojháček na štiku si radši do pusy nestrkejte... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (45)

  • Ve scénách na Smíchovském nádraží se v pozadí několikrát objeví vagóny ČD ve světlezeleno-bílém nátěru. Ten se ale v roce 1993 nepoužíval. Taktéž se v jedné scéně objeví vlak společnosti Vogtlandbahn, která byla však založena až v roce 1998. (Lkprak)
  • Scénu, kdy si pro Káju (Miroslav Vladyka) do hospody přijde jeho partnerka Jíťa (Simona Babčáková) a dá mu facku, až spadne ze židle na zem, se podařilo natočit téměř až na desátý pokus. Vladyka měl z Babčákové strach, a tak vždycky padl o něco dříve, než se ho vůbec stačila dotknout. To ji ale naštvalo, takže ve finále od ní dostal takovou, že měl tvář oteklou a musel ji ledovat. (rakovnik)
  • Skutečný majitel Hospody u Budyho se jmenoval Milan Bukovský a zemřel v roce 2018. (sator)

Související novinky

Zemřel herec Josef Somr

Zemřel herec Josef Somr

16.10.2022

Česká kinematografie v neděli přišla o jedno z velkých hereckých jmen, ve věku osmaosmdesáti let totiž odešel známý český filmový a divadelní herec Josef Somr. Mnozí diváci si na něj vzpomenou jako… (více)

Reklama

Reklama