Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zahrádkářské kolonii na Libeňském ostrově se počátkem 90. let schází v malé hospůdce U Buddyho parta kamarádů, nepříliš úspěšných, přesto ve svém skromném světě více či méně spokojených outsiderů. Bývalý disident Tonda, který vede hospodu se svým synem, pankáčem Jáchymem, a družkou Andulou, rybář Láďa s kamarádem Frantou, nesmělý Kája, Tondův otec Balun, Jáchymova přítelkyně Bára a bývalý kouzelník Mrklas, jehož přezdívka je zkomoleninou jeho uměleckého jména Mr. Class. Hrají desetníkový mariáš, prožívají drobné životní radosti i ústrky, ať už je to Kájova nepříjemná manželka Jíťa, neochota ostatních hrát karty s Mrklasem nebo Tondovy starosti se zlodějíčkem Pepem. Všichni se ale jednoho dne spojí, aby pomohli Kájovi, který zabloudil na velký bleší trh a stal se obětí bandy skořápkářů, jež ho obrala o pracně nabyté úspory. Mrklas, kterého nešťastný Kája požádá o pomoc, vymyslí podraz. Potřebuje však pomoc všech štamgastů Tondovy hospůdky. Vysvětlí jim, jak funguje podvod se skořápkami a v čem spočívá jeho plán. Samozvaní mstitelé nadšeně vezmou spravedlnost do svých rukou a pustí se do velkého dobrodružství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (866)

Šakal 

všechny recenze uživatele

Tento snímek je taková kombinace Hrabala a Rozmarného léta v první pohodové polovině filmu a českého Podfucku a Dannyho parťáků v polovině druhé. Samozřejmě je to nadneseno. Film mě dlouhou dobu míjel ( z nějakých důvodů mně zůstal utajen ), až jsem na něj narazil zcela náhodou.Podle nízkého místního hodnocení jsem neočekával nic " převratného " a nakonec byl hodně příjemně překvapen a potěšen! Vůbec mně nevadilo ( jako většině z vás ) pomalé tempo v první polovině, ba právě naopak jsem si doslova vychutnával každičký záběr. Výborné herecké výkony včech zůčastněných, ať už je to Bolek Polívka jako bývalý kouzelník Mr. Class, totéž platí i pro Jiřího Schmitzera, Petra Formana, Miroslava Vladyku, Josefa Somera a ostatní. Během sledování snímku mnou " prostoupila " neskutečná uvolněnost a pohoda, jako se to už nepovedlo dlouho žádnému snímku. Když si k tomu ještě namýcháte GIN - TONIK s GINEM, máte o parádní zážitek postaráno :o) p.s. U mě taky dobrý, Honzo! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Hřebejk mi po nepříliš zajímavém Medvídkovi spravil chuť touto povedenou letní komedií kříženou s podrázáckým filmem. Ze začátku nás režisér seznamuje s partičkou zajímavých postaviček ve které si nejvíce zapamatujete vysloužilého kouzelníka s tváří Bolka Polívky, hostinského s hypiesáckou vizáží Jiřího Schmitzera a úšlápnutého Miroslava Vladyku, který občas melouchaří jako kominík pro štěstí na svatbách. Ze začátku film plyne pomalu a postupně nám ukazuje stereotypní život lidí na začátku 90. let. V druhé půlce však film změní směr a ve chvíli kdy parta chystá plán na podvodníky, kteří obrali jednoho z nich začíná ta pravá zábava. Na filmu je sice vidět, že Hřebejk nejspíše nevěděl jaký film chce natočit ale i tak je to zábava, která se sice pomalu rozjíždí ale poté už se nezastaví. ()

Reklama

paascha 

všechny recenze uživatele

U mě nakonec taky dobrý. Po vlažné seznamovačce se rozjede víceméně vtipná akce s občasnou hláškou, partička šmejdů z nádraží v čele s Hýbnerem je fakt stylová, snad jen ti fízlové byli moc umělí. Takový kreténi snad ani u VB nedělají. Je fakt, že celý film stojí na Bolkovi, ale bylo i hůř. Lence Vlasákové by opravdu víc slušel z mrdky knír, než kufřík s Amway krámama, Schmitzer je stabilně stejný a Vladyka s Formanem pobavili snad jednou. Takže shrnuto a podtrženo, trochu lepší průměr, tudíž 3. I za tu opravdu stylovou ruskou můziku:-) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„No a za páté, pánové - POTŘEBUJEME ŽENSKOU.“ Najzaslúženejšie by bolo dať 3* a Hřebejkovi facku, lebo TAKTO prehajdákať tú fantastickú atmosféru z úvodu a skvelé postavy, to bola škoda. U MŇA DOBRÉ bohužiaľ pokračuje v tradícii jeho snímok KRÁSKA V PROBLÉMOCH, MEDVEDÍK a NESTYDA: výborné postavy, skvelé dialógy a vynikajúci herci, ale snímky pôsobia podozrivo skratkovito, akoby pre nás režisér ukrýval o hodinu dlhšie verzie. Viem, že nie všetky scény, ktoré sa nakrútia, sa aj dostanú do filmu. No u Hřebejka akoby sa dostratena strácali hlavné dejové línie a „poriadne konce“ väčšiny postáv. Naopak, sú prítomné scény, ktoré majú niečo do seba, ale akosi k „zvyšku“ snímky nepasujú. Tempo je nevyvážené, od heist movie divák čaká viac a zrejme každý čaká viac aj od postáv, ktoré sú na začiatku prezentované ako hlavné, aby sa následne TAKMER ÚPLNE vytratili z filmu. Prečo teda až nezaslúžených 4*? Lebo pohoda („Co děláte?“ – „Vodpočíváme.“ – „Tak to všeho nechám a jdu vám pomoc´.“). ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Tak co doma Kájo?“ ,,Dobrý“….“ Osvědčené duo tvůrců nám nejdříve zobrazuje aktéry jako lidi, kteří trpí různými úchylkami (no co, každej jsme nějakej), aby nás připravilo na největší akci v dějinách čtvrtě Košíře. Plastik Schmitzer a mág Polívka jsou výborní a hlavně díky nim se dá vydržet těch 55 minut do příprav dne ,,D“. O to tu konečně přece jde! Rekvizity, zbraně a hlavně plán s velkým P! Vše klape v pohodě, třeba jako u jiné party, která se pouští do kasin. Tohle plánování je zde to nejzajímavější. A že bude zlo potrestáno není třeba dodávat. Myslím, že kdyby se přidalo více vtipných situací a o trochu zkrátilo, mohla by to výborná malá televizní komedie. Takhle jen… no dobře, stejně jako u vás – průměr. PŘÍBĚH**** HUMOR** AKCE* NAPĚTÍ * ()

Galerie (31)

Zajímavosti (45)

  • Začátek filmu začíná úklonou tří mužů v pruhovaných tričkách a černých parukách. Jedná se o odkaz na animované studio „Bratři v triku“, které bylo založeno v roce 1945. Těmito muži v úvodní scéně jsou spisovatel Petr Šabach, scenárista Petr Jarchovský a režisér Jan Hřebejk. (sator)
  • Ve scéně, kdy je Kája (Miroslav Vladyka) na tržišti v Peep show, při představení první ženy je zevnitř na zdi nalepených několik papírů, kde je zobrazeno, co by se mělo při předvádění dělat. V dalším záběru tam papíry nejsou, pak zase jsou a pak opět nejsou. (ELBobes)
  • Na konci filmu, když hlavní postavy plují na loďce, je záběr na dům na břehu, kde se z okna dívá režisér Jan Hřebejk. (žblabuňek)

Související novinky

Zemřel herec Josef Somr

Zemřel herec Josef Somr

16.10.2022

Česká kinematografie v neděli přišla o jedno z velkých hereckých jmen, ve věku osmaosmdesáti let totiž odešel známý český filmový a divadelní herec Josef Somr. Mnozí diváci si na něj vzpomenou jako… (více)

Reklama

Reklama