Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zahrádkářské kolonii na Libeňském ostrově se počátkem 90. let schází v malé hospůdce U Buddyho parta kamarádů, nepříliš úspěšných, přesto ve svém skromném světě více či méně spokojených outsiderů. Bývalý disident Tonda, který vede hospodu se svým synem, pankáčem Jáchymem, a družkou Andulou, rybář Láďa s kamarádem Frantou, nesmělý Kája, Tondův otec Balun, Jáchymova přítelkyně Bára a bývalý kouzelník Mrklas, jehož přezdívka je zkomoleninou jeho uměleckého jména Mr. Class. Hrají desetníkový mariáš, prožívají drobné životní radosti i ústrky, ať už je to Kájova nepříjemná manželka Jíťa, neochota ostatních hrát karty s Mrklasem nebo Tondovy starosti se zlodějíčkem Pepem. Všichni se ale jednoho dne spojí, aby pomohli Kájovi, který zabloudil na velký bleší trh a stal se obětí bandy skořápkářů, jež ho obrala o pracně nabyté úspory. Mrklas, kterého nešťastný Kája požádá o pomoc, vymyslí podraz. Potřebuje však pomoc všech štamgastů Tondovy hospůdky. Vysvětlí jim, jak funguje podvod se skořápkami a v čem spočívá jeho plán. Samozvaní mstitelé nadšeně vezmou spravedlnost do svých rukou a pustí se do velkého dobrodružství. (TV Nova)

(více)

Recenze (861)

Cival 

všechny recenze uživatele

Vkusný mix typické hřebejkovky s lupičskou žánrovkou. Bez Bolka Polívky by byla tím samým, čím Iron Man bez Roberta Downeyho jr. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Hustopekelné porevoluční roky, vesnický naivka, skořápky (které se dnes vesele mastí za bílého dne i na Westminster Bridge, ve velmi podobné sestavě;)) dokonalý světák, který nenechá bezpráví jen tak, a pak už "jen" dobře protřepaný koktejl všemožných figurek, které sehrají v této typicky české verzi Podrazu svoji úlohu. U mě to bylo dobrý, protože kromě slušně zamotaného děje jsem se mohl zasmát u dobře vypointovaných gagů (které nutno říct neměly nic společného s příběhem). Bez Bolka Polívky by nicméně tenhle film nemohl existovat. To ale těžko může být chyba, naopak je to ocenění pro hlavní postavu. Jediný problém je, že to celé mohlo bez problémů vzniknout v televizi a mít to třeba hodinu deset. Ale jelikož jsem to viděl až po letech v televizi, tedy relativně zadarmo, a ne za nehorázné vlezné do kina, není důvod k nějaké zásadní nespokojenosti. Sympatických 70%. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

70%. Mám za to, že v úvodu se H+J snažili vystihnout tu nudu v takové chatové osadě, kde se sice něco děje, ale je to víceméně stereotypní, takže každý hledá nějaký vzruch, i ten kdysi slavný kouzelník Mr. Class. Jde o to, zda se to povedlo, podle mě moc ne, proč by film nemohl být zkrácen třeba na hodinu a čtvrt, začátek by trošku hejbnul zadkem a měl by to dobrý. Následná akce je fakt výborná, se Šabachem to moc společného nemá (snad jen kromě pár jmen, několika vět a onoho "nasrat na ruce a nepustit k vodě"), tvůrci "jen" baví, přesto si neodpustí nějakou tu "ťafku" na vážno, jedou ale v devadesáti procentech po komediální rovině a i když jsem na konci nebyl uspokojen plně, snímek ve mě vyvolal naprosto uvolněné pocity a pohodu a to už jsem dost dlouho nezažil. A u této tvůrčí dvojice obzvlášť. GIN-TONIK. S GINEM. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když si čtu u koho všeho dobrý, mám chuť napsat, u mě na hovno, ale zase proč bejt až tak moc vtipnej, že ? Hřebejk měl tak trošku štěstí, že tenhle týden byla v kině premiéra jen nějaký romantický sračky a tak se jeho filmu dostalo té pocty, že jsem na něj zašel do kina. Samozřejmě nejdřív jsem si zjistil, jestli ve filmu nehraje invetář současné české kinematografie Eva Holubová, protože než se dívat na ní, to bych radši šel na hlavák umejvat bezdomvcům prdel. Naštěstí ve filmu hraje jen Holub, ale to nevím kdo je / možná příbuznej / tak vše proběhlo z hlediska obsazení v klidu. Sice se herci až na Polívku zrovna dvakrát nepředvedli, ale docela dobře jsem se pobavil. Teď ještě určitě každýho strašně zajímá jestli u mě dobrý ? Stav bankovního konta - u mě špatný. Zdravotní stav - u mě špatný. Životní jistoty - u mě špatný. Ale pozóóór, teď to přijde, délka mého penisu - u mě dobrý. Konečně si připadám jako pravá česká celebrita vyzradil jsem své soukromí a můžu se cítit děsně zajímavě a za dva dny se začnu pohoršovat nad tím, jak se mě každej hrabe v soukromí. ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $1,430,369║ "U mňa zlý" ...pre koho sa takéto nudné zvášty vôbec točia? /5%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Petr Jarchovský .. Úplně bezproblémových šedesát, místy s komediálními výstřely i o několik procent více. Než se rozjede "grázlíci okrádají grázly" akcička, pobaví několik míst v jinak epizodním hodinkovém slepenci, který grady prostě nemá, ovšem nevleče se zas tak líně. Přesto nakonec převládla u divácké sestavy před domácím kinem celková spokojenost. Může za ni nejen závěrečná žánrová hra a Hřebejkova režie, ale především skvělý Bolek Polívka, jeseter, vlna, kominík. Prostě dobrý. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

To uz som snad od pana Hrebejka ani necakala. Ale motyka vystrelila a naserviroval nam od cias Pelisiek ten najpohodovejsi film zo svojej produkcie, ktory sa na nic nehra, nesnazi sa byt prehnane vtipny a cynicky, ale prave naopak :) ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Early-nineties-revealing slabší první půlku vynahrazuje svižně natočený závěrečný podfuk, kterému kraluje výborný Bolek Polívka. Kdyby Hřebejk ubral na oblíbeném šťourání se v minulosti a přitlačil u podrazáckých eskapád, mohlo to být ještě o třídu lepší. 6/10 ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Film, kterému v první polovině citelně chybí nosná dějová linka a který je ozvláštněn až jakousi nerudovskou expozicí plnou figurek a charakterů (zde svou volbou) z okraje společnosti, je především tuzemskou variací na všechny ty Podrazy a Dannyho parťáky (tedy heist movie). A protože je českým filmem, jejich velký podvod je podvodem ušmudlaným, pitoreskním, místy švejkovským, podvodem malých rozměrů, ale přesto mu nechybí grácie a lehkost, kterou mu dodává především postava Bolka Polívky. Žánrový rastr komedie se realizuje primárně skvěle zvládnutou situační komikou a mnohé gagy se skutečně mimořádně dobře povedly (šamponová pěna, jeseter...). Příznačná je také Hřebejkova výrazně nostalgická retro stylizace, tentokráte do porevolučních let, a jím reflektovaná Praha vypadá přesně jako dnešní Ukrajina či jiná postsovětská republika, rozhodně symbolická geograficko-historická paralela. Škoda té žánrové schizofrenie, první polovina snímku měla být možná potlačena na úkor žánrově čistého ,,podrazového" filmu. Těžko říci, proč se tak nestalo. Jan Hřebejk se možná bál, a proto vsadil na osvědčenou formu oddechové retrokomedie, kterou on u nás umí asi nejlépe. A povedla se mu. U mě tedy rozhodně dobrý... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

U mě dobrý to má u mě dobrý i navzdory tomu, že první polovina je roztahané nic. Celý film by se to asi vydržet nedalo, ale naštěstí se to v druhé půlce překlopí do "také malé české blbinky o jednom geniálním plánu", které to v ošuntělých šusťácích s pár desítkama tisíc korun v kapse na zaprášené pražské burze sluší i ve stínu neonů a vypulírovaných obleků Dannyho parťáků. O tom, že Polívka si v roli Mrklase alias Mr. Classe přihřívá polívčičku o třídu chutnější než zbytek ansámblu není třeba vést sáhodlouhé disputace. Je tomu prostě tak. Škoda toho, že se více netlačí na komediální strunu, místy by to bodlo. Těch pár záblesků patří k tomu nejlepšímu co je zde k vidění. Dobrá je ve školních škamnách synonymem pro průměr a U mě dobrý, tak ve výsledku nezůstává svému názvu pranic dlužno. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

U MĚ DOBRÝ je divácky hodně vděčný a myslím, že bude i komerčně úspěšný, přesto ale s nejlepším Hřebejkem za poslední roky mám několik vážných problémů._____ První hodina není nic jiného než nesnesitelně natahovanou a nevtipnou expozicí s nesympatickými postavami a snad až moc nápaditě inscenovanými jednotlivými scénami pro tak příšerný scénář plný figurkaření, pozéřiny a dialogové nemohoucnosti. Jenže závěrečná půlhodina je vyvedenou žanrovkou s výborným a charismatickým Bolkem Polívkou._____ V podstatě je to film tématizující starou Hřebejkovu tvorbu, a proto se půlí (pokud máte rádi jeho epizodické retro filmy jako PUPENDO, oceníte první hodinu, pokud žanrovky jako ŠAKALÍ LÉTA, pak tu druhou), a chcípáčkovský český film, který americkým vzorům ukazuje, že na to taky máme (pokud se zrovna nesnažíme podat zprávu světu, viď, Hřebejku?)._____ Přirovnávání k DANNYHO PARŤÁKŮM ale není na místě, protože ti nebyli standardní heist-movie, ale klišé a schémata nadsazovali a žánr dekonstruovali. Hřebejk nic takového nedělá, točí čistou žánrovku za pomocí výborné hudby a hlásí, že "u něj dobrý". U mě taky, Honzo. Takže to máš za tři, když dobrý. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Tak co doma Kájo?“ ,,Dobrý“….“ Osvědčené duo tvůrců nám nejdříve zobrazuje aktéry jako lidi, kteří trpí různými úchylkami (no co, každej jsme nějakej), aby nás připravilo na největší akci v dějinách čtvrtě Košíře. Plastik Schmitzer a mág Polívka jsou výborní a hlavně díky nim se dá vydržet těch 55 minut do příprav dne ,,D“. O to tu konečně přece jde! Rekvizity, zbraně a hlavně plán s velkým P! Vše klape v pohodě, třeba jako u jiné party, která se pouští do kasin. Tohle plánování je zde to nejzajímavější. A že bude zlo potrestáno není třeba dodávat. Myslím, že kdyby se přidalo více vtipných situací a o trochu zkrátilo, mohla by to výborná malá televizní komedie. Takhle jen… no dobře, stejně jako u vás – průměr. PŘÍBĚH**** HUMOR** AKCE* NAPĚTÍ * ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Problémy moderní doby převedené v přezábavnou taškařici, v níž postavy zažívají jeden trapný moment za druhým. Tu se musí vypořádat s multi-level marketingem, tu generačním "konfliktem" (říká, že Plastici jsou sračka. NE, fakt!?), ondy s problémy rybaření či, a to už se trochu dá sledovat, skořápkáři. Načrtnutá nic s jednou vlastností, s jedním koníčkem, s jedním způsobem obživy - všichni samozřejmě s dobrým srdcem. Tak jako mladému pankerovi z U mě dobrý, chybí zřejmě i Hřebejkovi ideový nepřítel (nacismus, komunismus), kterého měl v Umíme si pomáhat, Pelíškách či Pupendu. Na ty se dalo koukat, byť možná že ne právě proto. Silná * za chytře vymyšlený plán a solidního Polívku. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Po první třetině jsem Hřebejka proklínal za to, co si to vybral za krutě nudný námět, na konci jsem mu všechno utrpení odpustil. To, že dokáže do závěrečných desítek minut naprat tolik hlášek, atmosféry i napětí, dokazuje, že nejproduktivnější český režisér současnosti na to při troše snahy pořád má a to v jakémkoli žánru. Jen si zkrátka nesmí zkoušet hrát na boha. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„No a za páté, pánové - POTŘEBUJEME ŽENSKOU.“ Najzaslúženejšie by bolo dať 3* a Hřebejkovi facku, lebo TAKTO prehajdákať tú fantastickú atmosféru z úvodu a skvelé postavy, to bola škoda. U MŇA DOBRÉ bohužiaľ pokračuje v tradícii jeho snímok KRÁSKA V PROBLÉMOCH, MEDVEDÍK a NESTYDA: výborné postavy, skvelé dialógy a vynikajúci herci, ale snímky pôsobia podozrivo skratkovito, akoby pre nás režisér ukrýval o hodinu dlhšie verzie. Viem, že nie všetky scény, ktoré sa nakrútia, sa aj dostanú do filmu. No u Hřebejka akoby sa dostratena strácali hlavné dejové línie a „poriadne konce“ väčšiny postáv. Naopak, sú prítomné scény, ktoré majú niečo do seba, ale akosi k „zvyšku“ snímky nepasujú. Tempo je nevyvážené, od heist movie divák čaká viac a zrejme každý čaká viac aj od postáv, ktoré sú na začiatku prezentované ako hlavné, aby sa následne TAKMER ÚPLNE vytratili z filmu. Prečo teda až nezaslúžených 4*? Lebo pohoda („Co děláte?“ – „Vodpočíváme.“ – „Tak to všeho nechám a jdu vám pomoc´.“). ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Dosti nudná Hřebejkova taškařice z prostředí hospůdky v zahrádkářské kolonii a jejího okolí. Potěšili jako vždy výborní Schmitzer a Polívka, ale scénář a režie už ne. Film má sice pár dobrých jednohubek - např. scénu spláchnutí rybáře dvojící motorových lodí, nebo Vladykovu roli falešného kominíka vydělávajícího si jako maskot na svatbách, ale celkově mi v tomto prostředí film více než Menzelovy Slavnosti sněženek či Rozmarné léto bohužel připomínal humor Troškových vesnických Slunce, seno filmů. A to není u mě dobrý. Trailer: http://www.csfd.cz/film/233444-u-me-dobry/videa/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Potom toho blbce oškubou." Počátky kapitalismu v Čechách se sice již podařilo ukázat lépe ve snímcích staršího data výroby, ale jako připomínka prožitého pro mne snímek nebyl ztrátou času. Vrátil jsem se do doby, kdy letadlo značky EmWay vybízelo k letu za bohatstvím spoustu naivních pasažérů, taktika skořápkářských gangů lákala na až trapně snadné zbohatnutí a demolování výloh u McDonalda bylo každodenní zábavou anarchistů. K tomu všemu se mi ještě dostalo "rafinované" akce hospodských povalečů, což v celkovém součtu naplnilo oddychovou spokojenost jednoho nepříliš náročného diváka. ()

Související novinky

Zemřel herec Josef Somr

Zemřel herec Josef Somr

16.10.2022

Česká kinematografie v neděli přišla o jedno z velkých hereckých jmen, ve věku osmaosmdesáti let totiž odešel známý český filmový a divadelní herec Josef Somr. Mnozí diváci si na něj vzpomenou jako… (více)

Reklama

Reklama