Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zahrádkářské kolonii na Libeňském ostrově se počátkem 90. let schází v malé hospůdce U Buddyho parta kamarádů, nepříliš úspěšných, přesto ve svém skromném světě více či méně spokojených outsiderů. Bývalý disident Tonda, který vede hospodu se svým synem, pankáčem Jáchymem, a družkou Andulou, rybář Láďa s kamarádem Frantou, nesmělý Kája, Tondův otec Balun, Jáchymova přítelkyně Bára a bývalý kouzelník Mrklas, jehož přezdívka je zkomoleninou jeho uměleckého jména Mr. Class. Hrají desetníkový mariáš, prožívají drobné životní radosti i ústrky, ať už je to Kájova nepříjemná manželka Jíťa, neochota ostatních hrát karty s Mrklasem nebo Tondovy starosti se zlodějíčkem Pepem. Všichni se ale jednoho dne spojí, aby pomohli Kájovi, který zabloudil na velký bleší trh a stal se obětí bandy skořápkářů, jež ho obrala o pracně nabyté úspory. Mrklas, kterého nešťastný Kája požádá o pomoc, vymyslí podraz. Potřebuje však pomoc všech štamgastů Tondovy hospůdky. Vysvětlí jim, jak funguje podvod se skořápkami a v čem spočívá jeho plán. Samozvaní mstitelé nadšeně vezmou spravedlnost do svých rukou a pustí se do velkého dobrodružství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (867)

hippyman 

všechny recenze uživatele

jelikož prvních 200 uživatelů ocejchovalo tento film na 65%, moc jsem od něj nečekal, ba co říct, dost jsem se obával, jestli to není střelba vedle... ale ono ejhle, celé kolínské kino burácelo smíchy a já s ním, což nepamatuju od Samotářů... takže u mě jednoznačně víc než dobrý ! - - - update - - - při druhém shlédnutí už musím uznat, že jsem se v první půlce zas tolik nebavil, takže snižuji na 80% ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

U MĚ DOBRÝ je divácky hodně vděčný a myslím, že bude i komerčně úspěšný, přesto ale s nejlepším Hřebejkem za poslední roky mám několik vážných problémů._____ První hodina není nic jiného než nesnesitelně natahovanou a nevtipnou expozicí s nesympatickými postavami a snad až moc nápaditě inscenovanými jednotlivými scénami pro tak příšerný scénář plný figurkaření, pozéřiny a dialogové nemohoucnosti. Jenže závěrečná půlhodina je vyvedenou žanrovkou s výborným a charismatickým Bolkem Polívkou._____ V podstatě je to film tématizující starou Hřebejkovu tvorbu, a proto se půlí (pokud máte rádi jeho epizodické retro filmy jako PUPENDO, oceníte první hodinu, pokud žanrovky jako ŠAKALÍ LÉTA, pak tu druhou), a chcípáčkovský český film, který americkým vzorům ukazuje, že na to taky máme (pokud se zrovna nesnažíme podat zprávu světu, viď, Hřebejku?)._____ Přirovnávání k DANNYHO PARŤÁKŮM ale není na místě, protože ti nebyli standardní heist-movie, ale klišé a schémata nadsazovali a žánr dekonstruovali. Hřebejk nic takového nedělá, točí čistou žánrovku za pomocí výborné hudby a hlásí, že "u něj dobrý". U mě taky, Honzo. Takže to máš za tři, když dobrý. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Začáteční nudu vyvažuje bezvadná druhá část ve stylu gangesterek - po česku. Je to originální, je to vtipné. Chvílemi i napínavé. Co příjemně překvapuje jsou herci, tentokrát to zvládli bez přehrávání a někteří se ukázali v dosti jiném světle (Polívka), než jsou diváci zvyklí. Osobně se mi Polívkův umírněný výkon líbil velice moc:-) Jmenovat další hvězdy by trvalo dlouho, je jich tam hodně a všichni hrají skvěle, vyzdvihla bych snad Formana pro jeho nesporný komediální talent, Lenku Vlasákovou a "blbce" Miroslava Vladyky. Od Hřebejka jsem tak pohodový film nečekala, nejsem fanda jeho novější tvorby, ale U mě dobrý je vážně dobrý:) ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Nebýt až přehnaně pomalého rozjezdu, hodnotila bych určitě lépe. Česká variace na "Dannyho parťáky" však funguje naprosto perfektně, a to nejen díky skvělé sestavě herců, ale také díky kvalitně propracovanému scénáři, který obsahuje až podezřele málo nelogičností... Takže nakonec tři a půl hvězdičky, ale i tak je to jeden z nejlepších filmů made in ČR za posledních 5 let.;-) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zažloutlý český "The Sting" z blešího trhu potvrzující skutečnost, že Hřebejk potřebuje v českém filmu zvýšenou konkurenci jako sůl. První polovina ze "stojatých" libeňských vod nedostatečná, Jarchovský se svým vypointovaným humorem dostatečný, Schmitzer s vizáží vietnamského veterána chvalitebný a eskamotér Polívka, jakožto tažná lokomotiva celého filmu, výborný, ale bohužel, ty ostatní vagóny za ním seřazené už vypustily nerušeně ven jen minimum motýlů.. Většina z vás tady do školy chodila, takže si výslednou známku na Jendově vysvědčení lehce spočítáte. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (45)

  • Kája (Miroslav Vladyka) v závěrečném monologu říká: „Já sem se ji přiznal a ona se sebrala a odešla mi. Já sem si říkal, že když ty peníze seženu zpátky, tak že se třeba vrátí.“ A navazuje dotaz na Káju: „Kde teď bydlíš?“ Sebrat se a odejít mohla jen těžko, když je z rozhovoru patrné, že Kája nemá střechu nad hlavou. Odejít mu mohla, kdyby bydlela u něj. Správně by tedy bylo, že jej vyhodila z bytu. A pokud Kája čekal, že se vrátí, tak kam by se mohla vrátit, když je v bytě doma? (sator)
  • Poslední záběry filmu jsou natočeny na plavebních komorách v obci Hořín pod Mělníkem. (Mackin)
  • Jeden z chlapců na tržnici má tričko s motivem japonského seriálu "Pokémon". Ten se však v samotném Japonsku objevil až v roce 1998 - a děj filmu je zasazen do roku 1993. (Zik2)

Související novinky

Zemřel herec Josef Somr

Zemřel herec Josef Somr

16.10.2022

Česká kinematografie v neděli přišla o jedno z velkých hereckých jmen, ve věku osmaosmdesáti let totiž odešel známý český filmový a divadelní herec Josef Somr. Mnozí diváci si na něj vzpomenou jako… (více)

Reklama

Reklama