Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zahrádkářské kolonii na Libeňském ostrově se počátkem 90. let schází v malé hospůdce U Buddyho parta kamarádů, nepříliš úspěšných, přesto ve svém skromném světě více či méně spokojených outsiderů. Bývalý disident Tonda, který vede hospodu se svým synem, pankáčem Jáchymem, a družkou Andulou, rybář Láďa s kamarádem Frantou, nesmělý Kája, Tondův otec Balun, Jáchymova přítelkyně Bára a bývalý kouzelník Mrklas, jehož přezdívka je zkomoleninou jeho uměleckého jména Mr. Class. Hrají desetníkový mariáš, prožívají drobné životní radosti i ústrky, ať už je to Kájova nepříjemná manželka Jíťa, neochota ostatních hrát karty s Mrklasem nebo Tondovy starosti se zlodějíčkem Pepem. Všichni se ale jednoho dne spojí, aby pomohli Kájovi, který zabloudil na velký bleší trh a stal se obětí bandy skořápkářů, jež ho obrala o pracně nabyté úspory. Mrklas, kterého nešťastný Kája požádá o pomoc, vymyslí podraz. Potřebuje však pomoc všech štamgastů Tondovy hospůdky. Vysvětlí jim, jak funguje podvod se skořápkami a v čem spočívá jeho plán. Samozvaní mstitelé nadšeně vezmou spravedlnost do svých rukou a pustí se do velkého dobrodružství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (867)

tron 

všechny recenze uživatele

„No a za páté, pánové - POTŘEBUJEME ŽENSKOU.“ Najzaslúženejšie by bolo dať 3* a Hřebejkovi facku, lebo TAKTO prehajdákať tú fantastickú atmosféru z úvodu a skvelé postavy, to bola škoda. U MŇA DOBRÉ bohužiaľ pokračuje v tradícii jeho snímok KRÁSKA V PROBLÉMOCH, MEDVEDÍK a NESTYDA: výborné postavy, skvelé dialógy a vynikajúci herci, ale snímky pôsobia podozrivo skratkovito, akoby pre nás režisér ukrýval o hodinu dlhšie verzie. Viem, že nie všetky scény, ktoré sa nakrútia, sa aj dostanú do filmu. No u Hřebejka akoby sa dostratena strácali hlavné dejové línie a „poriadne konce“ väčšiny postáv. Naopak, sú prítomné scény, ktoré majú niečo do seba, ale akosi k „zvyšku“ snímky nepasujú. Tempo je nevyvážené, od heist movie divák čaká viac a zrejme každý čaká viac aj od postáv, ktoré sú na začiatku prezentované ako hlavné, aby sa následne TAKMER ÚPLNE vytratili z filmu. Prečo teda až nezaslúžených 4*? Lebo pohoda („Co děláte?“ – „Vodpočíváme.“ – „Tak to všeho nechám a jdu vám pomoc´.“). ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

U mě tupý až nechutný. Najmä, keď tam tá tlusťoška dávala akože sexy tanečky a Vladyka si dobre nevyhonil, a to sa na vladyku, teda gréckokatolíckeho či pravoslávneho biskupa, ani nehodí. Pohľad na Babčákovú bol tiež taký, že Banášová má teda zdatnú konkurenciu a celkovo to bola taká nevtipná výstava oblúd, ktoré trepú piate od deviateho, len aby sa naplnil 100 minútový materiál. ()

Reklama

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Víc jak první polovina se táhne v tom typicky českém tragi-komickém duchu, kdy si lidi z okraje společnosti zvykají na nový režim, který mi pomalu leze na nervy. A pak, když už jsem čekal, že tak jak to začalo odnikud tak to nikde i skončí, film nabral obrátky. Taková malá česká tajná operace :-) Film celkově na 3* ale za příjemné překvápko jedna navíc ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi, že už to nelze znovu opakovat, ale Hřebejk zřejmě svůj problém nevidí a stále se o to pokouší. Klesající kvalita a úspěšnost jeho filmů je podle mne důsledkem stálého opakování typu filmu,v němž absentuje silný příběh, přičemž děj by měly táhnout a utáhnout rozdrobené epizodky a bonmoty, mnohdy navíc s pointami předznamenanými dlouho dopředu. To, co funguje u Pelíšků (protože to hrálo na strunu, která v nás jen jen drnčela; a také proto že to ještě nebylo popáté totéž), v U mě dobý u mě nefunguje. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Osobně ten film znám už takřka nazpaměť, přesto mě pořád baví a považuji ho za dosti zábavný i při opakovaných zhlédnutích. Líbí se mi na něm třeba to, jak se strefuje do dobových fenoménů, jako byl "Runway" nebo skořápkáři (s odstupem let těžko říct, co byl větší podvod, haha) a že se celkově odehrává v době devadesátek, které jsou dnes tolik populární (byť se do filmu dostalo pár chyb ohledně záběrů na věci, které v té době ještě neexistovaly), potom to má super obsazení (Polívka absolutně bezchybný!) - tedy s výjimkou nesnesitelně hrozné Babčákové, která se tam naštěstí vyskytuje jen v pár scénách, a pak se mi tam třeba líbí i to zasazení do Libně (u Buddyho jsem kdysi jednou byl a byl to super zážitek) a ta celková pohodová atmosféra, kterou je ten film prostoupený, včetně závěrečného hezkého rozuzlení. Mimochodem osobně mám dost problém s tím, litovat Káju, že přišel kvůli podvodníkům na bleším trhu o svoje úspory, protože on sám k těm penězům přišel podvodem, kdy se na svatbách vydával za kominíka a dostával peníze od pověrčivých svatebčanů (gag ne nepodobný falešnému číšníkovi ve Vrchní prchni) - to mi na tom filmu trochu vadí, že jeho chování bagatelizuje. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (45)

  • Policejní favorit na tržnici (cca od 01:02:00) má moderní LED ploché majáky, které v té době ještě neexistovaly. (TukanekB8)
  • Ve skořápkářském baru visí cedule zakazující prodej tabáku osobám mladším 18 let. V roce 1993 se ale smělo kouřit už od šestnácti. (Siriuss)
  • Ve scéně, kdy je Kája (Miroslav Vladyka) na tržišti v Peep show, při představení první ženy je zevnitř na zdi nalepených několik papírů, kde je zobrazeno, co by se mělo při předvádění dělat. V dalším záběru tam papíry nejsou, pak zase jsou a pak opět nejsou. (ELBobes)

Související novinky

Zemřel herec Josef Somr

Zemřel herec Josef Somr

16.10.2022

Česká kinematografie v neděli přišla o jedno z velkých hereckých jmen, ve věku osmaosmdesáti let totiž odešel známý český filmový a divadelní herec Josef Somr. Mnozí diváci si na něj vzpomenou jako… (více)

Reklama

Reklama