Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zahrádkářské kolonii na Libeňském ostrově se počátkem 90. let schází v malé hospůdce U Buddyho parta kamarádů, nepříliš úspěšných, přesto ve svém skromném světě více či méně spokojených outsiderů. Bývalý disident Tonda, který vede hospodu se svým synem, pankáčem Jáchymem, a družkou Andulou, rybář Láďa s kamarádem Frantou, nesmělý Kája, Tondův otec Balun, Jáchymova přítelkyně Bára a bývalý kouzelník Mrklas, jehož přezdívka je zkomoleninou jeho uměleckého jména Mr. Class. Hrají desetníkový mariáš, prožívají drobné životní radosti i ústrky, ať už je to Kájova nepříjemná manželka Jíťa, neochota ostatních hrát karty s Mrklasem nebo Tondovy starosti se zlodějíčkem Pepem. Všichni se ale jednoho dne spojí, aby pomohli Kájovi, který zabloudil na velký bleší trh a stal se obětí bandy skořápkářů, jež ho obrala o pracně nabyté úspory. Mrklas, kterého nešťastný Kája požádá o pomoc, vymyslí podraz. Potřebuje však pomoc všech štamgastů Tondovy hospůdky. Vysvětlí jim, jak funguje podvod se skořápkami a v čem spočívá jeho plán. Samozvaní mstitelé nadšeně vezmou spravedlnost do svých rukou a pustí se do velkého dobrodružství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (866)

Šakal 

všechny recenze uživatele

Tento snímek je taková kombinace Hrabala a Rozmarného léta v první pohodové polovině filmu a českého Podfucku a Dannyho parťáků v polovině druhé. Samozřejmě je to nadneseno. Film mě dlouhou dobu míjel ( z nějakých důvodů mně zůstal utajen ), až jsem na něj narazil zcela náhodou.Podle nízkého místního hodnocení jsem neočekával nic " převratného " a nakonec byl hodně příjemně překvapen a potěšen! Vůbec mně nevadilo ( jako většině z vás ) pomalé tempo v první polovině, ba právě naopak jsem si doslova vychutnával každičký záběr. Výborné herecké výkony včech zůčastněných, ať už je to Bolek Polívka jako bývalý kouzelník Mr. Class, totéž platí i pro Jiřího Schmitzera, Petra Formana, Miroslava Vladyku, Josefa Somera a ostatní. Během sledování snímku mnou " prostoupila " neskutečná uvolněnost a pohoda, jako se to už nepovedlo dlouho žádnému snímku. Když si k tomu ještě namýcháte GIN - TONIK s GINEM, máte o parádní zážitek postaráno :o) p.s. U mě taky dobrý, Honzo! ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Nakoľko sa čoskoro chystám do kina na najnovší Hřebejkov filmový počin Učitelka, rozhodol som sa, že si predtým pozriem aspoň jeden z jeho filmov, aby som sa trošku pripravil. A osobne musím povedať, "U Mě Dobrý" je podľa mňa jeden z jeho lepších filmov. Okey, nemyslím si, že ide o super silný film, ale rozhodne som bol spokojnejší, než s mnohými jeho inými filmami. Môj problém však opäť tkvie v tom, čo Hřebejk robí asi stále. Veľmi dlhé spoznávanie postáv s veľmi komplikovanou prvou polkou, kde má človek pocit, že sa len veci dejú, aby sa diali, a trvá to veľmi dlho, než sa konečne dostaneme k zaujímavejšej časti filmu. A nie je to vyslovená nuda, ale človek už čaká, kedy sa konečne niekam dostaneme a a kam sa to má vlastne celé posunúť. A vadilo mi to asi všade, kde túto techniku filmovania použil. Pretože si myslím, že ak sa človek rozhodne podať jednoduchý príbeh s dobrými postavami, tak je to oveľa zaujímavejšie. A práve tam vstupuje druhá polka filmu, ktorá je ako česká verzia filmu Ocean's Eleven: Je to vtipné, výborne sledovateľné, má to skvelý spád a aj dobrý humor. Myslím si, že stojí za to dostať sa do druhej polky filmu, len človek sa musí do filmu dostávať až okolo 50 minút a to je skutočne viac než dosť. Nepotrbujeme tak dlhé predstavovanie postáv. A nepotrebujeme milión scénok, ktoré len ukazujú postavy ako niečo robia, len preto, aby sme to vedeli. Potom sú filmy strašne komplikované na pochopenie a veľmi ťažko sa sledujú. Treba robiť veci jednoduchšie. A možno by som si potom našiel viac cestu k jeho filmom. Každopádne, dúfam, že sa v "Učitelce" nesklamem. Hodnotenie: B- ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

a aby som neoriginálne parafrázoval názov filmu - u mě ne až tak dobrý . . . hlavne prvá polovica filmu je dosť o ničom, chaotické defilé niekde hlboko a v neviemkoľkom pláne zaujímavých postáv, no veľmi povrchne a nezaujímavo spracovaných, prekopávanie filmov a nápadov minulých, recyklácia poetiky, snaha o hláškovosť, ktorá ostáva pri snahe a miestami na povrch presvitajúca nuda okorenené o viditeľne samoúčelnú prehliadku dobových anomálií a normálií (síce milých, no zjavne nefunkčných) - v druhej polovici zachraňuje "žánrová" zápletka (á la "dannyho parťáci po česky"), kde partia porevolučných looserov odrbe partičku porevolučných odrbávačov, aby zistila, aká je sila kamarátstva - čo je už len moje povýšenie niekde hlboko skrytej myšlienky, ktorá vo filme takéhoto razenia nie je vôbec nutná, všakáno? "Dokonce mi naznačila . . . že by chtěla mít se mnou dítě." "Přímo s tebou?!" ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

u mě teda né.pryč jsou doby,kdy měl český film šmrnc a nepopíratelnou kvalitu.teď?české lvy vyhrávají filmy,které jsou snad ještě horší než uvaďěči samotných lvů.u mě dobrý není nic jiného,než sentimentální seskupení všelijakejch postaviček.naprosto nevtipný humor,strašná režie hřebejka,který snad splodil svůj nejhorší film.nebýt výtečného schmitzera a perfektní miniroličky václava kopty,poslal bych tuhle přebarvenou kravinu rovnou do odpadu.český filme,klesáš a klesáš. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Závěrečná půhodinka je na naše poměry vážně dobrá. Ale co mělo znamenat to před tím? Pokud šlo o snahu vyjádřit venkovskou nudu a nicnedění, povedlo se vskutku dokonale - málem jsem usnul. U mě to tedy dobrý není, jelikož dobrý školskou terminologií znamená za tři. A na trojku to chce trochu víc než pár dobrých fórků nastrkaných do poslední půlhodinky. Jedině, že by tvůrci počítali s tím, že divák první hodinu prospí a tudíž si z ní nebude nic pamatovat. To potom jo - u mě dobrý...:-) ()

Galerie (31)

Zajímavosti (45)

  • Je velkou otázkou, kam vlastně jezdí přívoz a proč vlastně tímto přívozem Andula (Lenka Vlasáková) s Káčou (Michaela Mrnková) odjíždí pryč, když je evidentně možné se do areálu dostat po lávce, jak to udělala, když přišla prodávat kosmetiku. Z tohoto pohledu je přívoz naprosto nelogická záležitost a naštvaná Andula mohla odejít přes lávku. (pjotri)
  • Když Franta (Dalibor Vinklát) vyběhne z hospody za Mrklasem (Bolek Polívka), venku hustě prší. Franta má však stále suché oblečení, až když doběhne ke kameře, objeví se na něm první kapky. (Pelidor)
  • Poslední záběry filmu jsou natočeny na plavebních komorách v obci Hořín pod Mělníkem. (Mackin)

Související novinky

Zemřel herec Josef Somr

Zemřel herec Josef Somr

16.10.2022

Česká kinematografie v neděli přišla o jedno z velkých hereckých jmen, ve věku osmaosmdesáti let totiž odešel známý český filmový a divadelní herec Josef Somr. Mnozí diváci si na něj vzpomenou jako… (více)

Reklama

Reklama