Reklama

Reklama

Městu vládne mafiánský magnát Lenny Cole, který zde získal nemalé jmění podplácením právníků a pozemkových agentů, od kterých zkupuje ty stavební parcely, které chtějí koupit lidé, jenž si na ně půjčili právě od něj. Pak mu totiž musí půjčené peníze vrátit i s úroky. Lenny se obává příchodu mafie z Ruska, a proto s ní raději začne sám obchodovat. Ruský obchodník s pozemky Uri se obchodu nebrání, ale peníze, které chce zaplatit, někdo ukradne. O transakci ví jedině účetní Stella. Samozřejmě by nikoho ani ve snu nenapadlo, že by v tom mohla mít prsty. Tip od ní dostala banda v čele se zlodějíčkem s přezdívkou One Two. Někdo však udělá chybu a neuvěřitelnou náhodou se osud jednoho miliónového obchodu ocitne v rukou drogově závislého a absolutně nespolehlivého rockera Johnnyho, který měl být mrtvý, ale zatím vypadá až příliš živě... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 200)

novoten 

všechny recenze uživatele

Na první pohled stále dost blízko původním sbaleným a podfu(c)kářským jízdám, ale na ten druhý jen touha vstoupit potřetí do stejné řeky. Je moc fajn, že se do gangsterek s hromadou rozhněvaných mužů pletou nové věci, ať už větší komplikace nebo překvapivější zvraty. Bohužel ale problikává taková podivná misogynie až agresivita (potvrzená o mnoho let později v Gentlemanech), přes kterou se nedokážu přenést. Je to velká škoda, protože jinak je Ritchie v okamžicích čirého adrenalinu pořád za hrdinu, jinde ale právě naopak. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

S Ritchiem je ten problém, že všechny jeho "gangsterky" jsou úplně stejné. Zábavné, cool až na půdu, ale úplně stejné. RocknRolla bohužel není výjimkou a kouknout se na ní vám dá asi tolik nového, co pustit si po xté Podfu(c)k. Přesto se nemůžu ubránit čtyřem hvězdám, i když s velmi odřenýma ušima. 70% ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Steve Isles: 1. People Ask the Question ,2. I'm a Man ,3. Have Love Will Travel ,4. Bank Robber ,5. The Trip ,6. Ruskies ,7. Outlaw ,8. Waiting for a Train ,9. Rock & Roll Queen ,10. The Gun ,11. The Stomp ,12. We Had Love ,13. Mirror in the Bathroom ,14. Funnel of Love ,15. Such a Fool ,16. Dopilsya ,17. Negra Leono , ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prvni pulku filmu to je perfektni jizda, proste starej dobrej Ritchie zpet ve svy nejlepsi forme. Zajimavej pribeh, ve kterym se ruzne micha nekolik dejovejch linii a spousta postav, ale ani na chvily se clovek v deji neztrati a ani to nepusobi jak vykradacka Ritchieho prvnich dvou filmu, i kdyz tu de opet o londynsky podsveti a prachy. To vse skvele stylove natoceny, snad jen tech hlasek by tu mohlo bejt vic. Jenze pak bohuzel pride druha pulka filmu a prislo mi, ze se to cely zacne az na par mist docela tahnout, ztraci to na zajimavosti, Ritchie uz tak nak nema co vypravet a konec je stupidni, jelikoz vsechny ty linie uzavre jednou naprosto nedulezitou a vedlejsi zapletkou. Kdyby si to udrzelo uroven prvni pulky, tak bych asi tech 5* dal, ale takle ne. Jinak co se tyce hercu, je to perfektni sestava, ale tak nak mi tu chybela nejaka vyraznejsi cool postava, jedinej na to ma nabeh Toby Kebbell jako fetak a zpevak o kterym vsichni rikaj, jak je desne rocknrolla, coz sem do konce filmu nepochopil, co to jako ma bejt. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Tak Vám nevím ale rukopis a zaběhnutá schémata Guye jsou všude.... takže nic nového dalo by se říct.... Otáukou je zda je to dobře či špatně... tak nějak nevím... Asi bych vnitřně chtěl od Guye nějaký posun, z druhé strany jeho zaběhlý rukopis podvědomě vyhlédávám.... :-) RocknRolla je RocknRolla a tak ma byť tak je to spravné... ()

Galerie (52)

Zajímavosti (24)

  • Když Lenny Cole (Tom Wilkinson) a Uri (Karel Roden) hovoří o podnikání poté, co byla odcizena první platba peněz, na stole leží pomeranče. Přítomnost pomerančů předznamenává smrt postavy, podobně jako v trilogii Kmotr (od r. 1972). (griph)
  • Automatická puška, kterou střílejí Rusové v obchodě se sportovními potřebami, je Kalašnikov AK-74 SU ráže 5.45x39 mm, tj. nejmenší provedení pušky AK-74, kterou používají ruské speciální jednotky. (c.tucker)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Rock hubí fašisty

Rock hubí fašisty

15.12.2008

Nejdřív RocknRolla, teď Sgt. Rock. Guy Ritchie se očividně snaží zdůraznit, že pop (ztělesněný jeho nekorunovanou královnou) už je pro něj opravdu minulostí ;-). Samozřejmě s muzikou tohle nemá nic… (více)

Reklama

Reklama