Reklama

Reklama

Městu vládne mafiánský magnát Lenny Cole, který zde získal nemalé jmění podplácením právníků a pozemkových agentů, od kterých zkupuje ty stavební parcely, které chtějí koupit lidé, jenž si na ně půjčili právě od něj. Pak mu totiž musí půjčené peníze vrátit i s úroky. Lenny se obává příchodu mafie z Ruska, a proto s ní raději začne sám obchodovat. Ruský obchodník s pozemky Uri se obchodu nebrání, ale peníze, které chce zaplatit, někdo ukradne. O transakci ví jedině účetní Stella. Samozřejmě by nikoho ani ve snu nenapadlo, že by v tom mohla mít prsty. Tip od ní dostala banda v čele se zlodějíčkem s přezdívkou One Two. Někdo však udělá chybu a neuvěřitelnou náhodou se osud jednoho miliónového obchodu ocitne v rukou drogově závislého a absolutně nespolehlivého rockera Johnnyho, který měl být mrtvý, ale zatím vypadá až příliš živě... (TV Nova)

(více)

Recenze (1 200)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Nemužu si pomoct, ale s Guyem to jde od deseti k pěti a když už to vypadá, že Fenix vstane z popela, natočí něco, co už tu vlastně bylo, jen přidá další postavy, děj ještě víc zamotá a jakože přitvrdí, ale už v tom není lehkost a invence nadšených začátků. Karel Roden ale potěšil, jen tak dál. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Cool bez přívlastku wannabe. Nejpádnější argument pro to, že Sejmi eso! měl točit Ritchie. One and only RocknRolla. ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Nejdříve se ohlédněme trochu do minulosti, Lock, Stock and Two Smoking Barrels a Snatch byly dva vynikající filmy, pak přišel brak v podobě Swept Away a nakonec velice průměrný Revolver. Dnes tu před námi stojí Guy Ritchie se svým nejnovějším dílem s názvem RocknRolla. Již trailer předurčoval jistou kvalitu filmu a dával tušit, že se Ritchie vymanil ze svého nezdaru a přijde další trhák. Z části se dá říct, že se mu to i povedlo, ale bohužel ne na plných 100%, troufám si tvrdit, že ani ne na těch 80%. RocknRolla je především o podvodech, mafiánech, podsvětí, ukradeném obrazu a dlouhých rozhovorech s několika málo světlými momenty, jako je např. přepadení auta s penězi. Akce, na kterou jsme byly v předchozích dvou peckách zvyklý, se zkrátka někam vytratila. A já se ptám proč? Vždyť akce u těchto typů filmů je právě jeden ze stěžejních prvků úspěchu a zároveň zábavy. Co se mi tedy líbilo nejvíce kromě cool hlášek, záběrů a scény s účetní? Ty dynamické titulky hned v úvodu filmu, v tu chvíli jsem se ještě těšil, že je Ritchie zpět v plné síle. Rozhodně se tak ale nestalo, natočil totiž jen zábavnou konverzační přestřelku a pravé zbraně zůstaly zamčené v trezoru. Úplným závěrem si ještě rýpnu do Karla Rodena, je to dobrý herec a nic proti němu nemám, ale ať bude hrát Rusa, Američana nebo třeba Eskymáka, vždy v něm uvidím jen a jen Čecha. (7/10) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie po několika chybných krocích doklopýtal k řece propletené gangsterky...a jak vidno, tehdy ještě trvající manželství se na něm docela podepsalo, protože k formě nastolené svými dvěma velkodíly se jen lehce přiblížil, přesně podle hesla "do třetice všeho zlého". Máme tu sice opět podle potřeby sympatické či nesympatické herce (já vím, včetně úžasného Karla Rodena coby ruského mafióza zamilovaného do relativně nevyzáble a sexy vypadající Thandie Newton, who is a bitch, believe it or not), máme i cosi jako příběh, který se taky tak nějak uzavře, ale jeho jednotlivé větve tentokrát nějak ne a ne uplést kolem diváka tu správnou vrš, která by mu zabránila v odplutí za chutnější potravou. Možná je to mou osobní lhostejností k Gerardu Butlerovi a s postupem děje rostoucí nenávistí k tomu idiotovi co hraje "mladého roknrolu" (nebo jak té trosce říkat), ale tyhle moje dva osobní problémy nevysvětlují naprostou nezapamatovatelnost řady ne úplně hlavních postav a to, že mi konec nepřišel ani trochu překvapivý. To už se tak stává, když se skoro dvě hodiny hledá krysa a titulní "RoknRoula" a "vono nic", protože se všichni tentokrát jenom tváří drsně bez jakýchkoliv dalších emocí. Samotný lahůdkový classy mobster Mark Strong to zachránit nemůže. Přinejlepším 50% s tím, že už se s tímhle filmem nikdy dobrovolně nesetkám. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Přístupnost komentáře: nepřístupný mládeži do 15-ti let. Máš to těžký, Guyi, kdyžs do nás hned zkraje nasolil tu největší pecku. Pak každej čeká, že to bude lepší a lepší, ale vono to zatím bylo jenom horší. Až doteď. RocknRolla (to sis vymyslel, nebo se takové označení v londýnským podsvětí fakt používá?) není žádný extra čupr výsmah, tolik si zas nefandi, ale na rozdíl vod Revolveru jsem neměl potřebu nahlas řvát, jaká neschopná kurva seš. Příběh OK, i když o ten u tebe nikdy moc nešlo, vizuál parádní, obsazení jedna báseň, ale jako vypravěč jsi mě nepotěšil. Zacpávat každou díru ve scénáři připsáním nový postavy, to je, nezlob se na mě, dost k hovnu přístup. Kdo se v tom potom má vyznat (a ani to závěrečný střetnutíčko nemělo grády lockstocku), navíc ti kamsi zmizl maník numero uno, chápej, ten, na kterým nám bude od prvního do posledního „fucku“ záležet a budou se nám svírat půlky, kdykoliv nakročí do nějakýho průseru. Že to měl být mistr One Two? Ne snad pan Johnny „RocknRolla“ Quid, anebo Archie? Mí sympatie přelítávaly mezi všemi třemi a občas si daly vlastenecký rest-stop u Karlíka Rodenů. Mám přitom tušáka, že půjde o problém filmu, ne můj. Taky mám problém s necitlivým odstraněním některých postav v unáhleným finiši, krom Karla třeba i Thandie Newton, která chvíli vypadala jako ta největší masérka, jako ta jediná, která vychytala, jak tou londýnskou podsvětní stokou elegantně proplouvat a potom šup! a, aniž by řekla pápá, klidila se z hřiště. Škoda, protože trochu víc něhy by ten tvůj chlapskoochlapskej, přisprostlej a sexy/istickej svět uvnitř světa mohlo chutně okořenit. V jiných, míň potřebných případech jsi naopak minutami nešetřil (a prázdnýmá kecama, když už jsme u toho, taky ne): k čemu ta gay epizodka, s dokonale shazující podtitulkovou dohrou (po dopracování by ovšem mohla plnit stejnou funkci, jakou neplní Thandie)? K čemu ty dva ruské buldozery, pročs je po „povinný“ akční scéně nedeportoval zpátky na Sibiř? Jsou to samé ptákoviny, vím, ale nic konstruktivního jsi ode mě snad nečekal. RocknRolla není tvůj nejlepší biják, ani druhej, ve skutečnosti až třetí nejlepší, což při tvým nízkým filmografickým skóre vážně nejde označit za megaúspěch, ale pořád je v něm nabušeno dost tý starý dobrý ritchiovský atmošky, kterou vážně můžu. Tři hvězdičky nakonec nedávám těsně, zhruba o veverčí kulky, pro příště bych ti každopádně radil rozjet to naplno jiným směrem, z těch pár náznaků bys bez prdele mohl obstát jako rejža říznějších romantických komedií. Apendix: těžkotonážní soundtrack má lepší účinky než lehký drogy. 75% Zajímavé komentáře: genetique, Flipper, Ai.ma, ScarPoul, Botič, El Loco ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak to fakt koukám, jak je možný, že takhle prázdnej film od velkýho množství lidí sbírá poměrně nadšený ohlasy. Je to nudný, o ničem, bez zajímavejch charakterů, se stovkou nezajímavejch charakterů, a bez vtipu a akce. To je teda paráda... ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie je späť. Chrbát mu kryje hlavne výborná dvojka Tom Wilkinson a Mark Strong, ale aj nekonečne sympatický tanečník Gerard Butler má k tomu čo dodať. Nemá to drajv a vtip Prachov a Podfaku, ale je to... elegantnejšie. Pevne verím, že sa tento dospelejší prístup prenesie aj do Sherlocka Holmesa. Na toho je v Guyovej filmografii najvyšší čas, ďalšiu divo spletitú pohodovú gangsterku v tomto štýle už svet naozaj nepotrebuje. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Chtít od tohoto filmu další klon prvních dvou Ritchieho filmů je chyba. Mnohem blíže než k rozjuchaně vtipným hláskařům má RocknRolla k Layer cake Matthewa Vaughna, tzn. brnká se na méně odlehčené struny, zato s důrazem na postavy a vrstvení provázaného děje, který opět táhne k ‚velkému‘ konci. Úprk od Luca Bessona i Madonny Guyovi evidentně svědčí a i když celá ta stará parta tak nějak nostalgicky chybí, cholerický Wilkinson, úlisný Roden a temně charismatický Strong vás rádi vezmou mezi sebe. Nechejte se pozvat, tahle ‚slezina‘ stojí za to. 4 a ½. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na celém filmu je z mé strany jako z pozice Čecha nejvíce pozitivní Karel Roden, který zase perlí a kouzlí před kamerou jednu kvalitní scénu za druhou. Zbytek už je režisérova rutina, která není špatná ani dobrá, prostě je jen průměrná a tak trošku už otravuje, protože jeho styl je jasný, jenže už trošku stereotypní. Každopádně se na to nechá vcelku příjemně podívat, jenže časem si na to asi stejně nevzpomenu. Nutno podotknout, že z Butlera se stává pán herec, uvidíme ještě v pár filmech co předvede a doufám, že to bude nějaká festovní akce, protože tam on bezesporů patří. Tady mu to všecko sedlo na jedničku, ale jak jsem řek, já měl oči jenom na Rodenovi, ten kde se objeví, tam mu to prostě sedne, a tady vyjímka není. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $18miliónovTržby USA $5,700,626Tržby Celosvetovo $25,739,015Tržby za predaj DVD v USA $8,142,865 //počet predaných kusov 565,714║ Množstvo dobrý scén a nápadov ale ako celok nie úplne fungujúce pre dej, "Terminátorský" Rusáci bodujú, herecké obsadenie luxus, len priemer. /65%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Nový tým, staré triky, ale hlavně už poněkud dospělejší pohled na svět, který přidává na váze drogovým dýchánkům a šíleným nápadům. Stačí se podívat, jak se zvedla věková kategorie postav a člověk se nediví, že jediná "klukovina", kterou Ritchie ve filmu vyvede je surrealistická honička s dvojicí nesmrtelných ruských gangsterů. Ale řeknu vám, výskal jsem při ní nadšením a zbytek filmu jel na spokojený volnoběh, pořádně z kopce. Ritchie to v sobě pořád má a jestli je RockNrolla jen takovým opatrným návratem do příjemně vytopeného londýnského podsvětí, pak věřím, že nás čekají velké věci. Přímé pokračování nezní špatně. Slupnul bych ho jako malinu i v případě, že by se v něm celých sto minut promenádoval před kamerou Mark Strong s vybitou bouchačkou a nabitým pohledem č. 2. Ten kluk má v očích silnější rentgen než Kabir Bedi. Chci víc. S Ritchiem nebo bez něj. Chci víc téhle britské rozpustilosti, která ač zestárla, je pořád na míle daleko od hollywoodské sešněrovanosti nebo francouzského lážo plážo stylu. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie opět to samé jen trochu jinak. Podfu(c)k a Sbal prachy a vypadni jsou pro mě stále trochu jinde nejen vtipem, ale i stylově mi sedli více. RocknRolla je podivný film, v kterém jsem tak dlouho čekal, až zjistím, co skutečný RocknRolla dokáže, až jsem to nezjistil:). Gerard Butler má však nakročeno velmi silně mezi nejlepší a nejdrsnější herce současnosti a s jeho hlasem a charisma se není čemu divit. Kromě něj mě potěšila snad jen krásná Thandie Newton. Co se týče děje... čekal jsem čekal jsem až jsem toho opravdu moc nedostal. Klasické schéma, které by mohlo být klidně i komplikovanější, se vším všudy. Ritchie dokáže točit stylově, to ví každý, bohužel občas nedokáže najít správnou míru mezi stylem a kvalitou. V RocknRolle jde trochu na hranu, kde mu to zachraňuje vtip a herci a pro někoho i RocknRolla, který mě moc neoslnil a čekal jsem, že předvede o hodně víc. Celkově stylový film s humorem, který mezi ostatními filmy Guye Ritchie působí jen jako "další verze" zajetého konceptu. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Guy Ritchie .. Stylové v řádech mega, pár režijních nápadů se opět najde, ale nejde téměř o nic pořádně vzrušivého. Postrádal jsem jak větší porci zábavy/humoru, který jsem měl tak rád zejména v Lock, Stock and Two Smoking Barrels, tak se výrazně ubralo na zobrazené akci. Škoda. Herecké obsazení silné, ale postavy ne tak výrazně napsané. Thandie Newton samozřejmě k sežrání přitažlivá. Největší klad je však návrat na výsluní tvůrce, který má stále co nabídnout - protože i se zmíněnými nedostatky je RocknRolla pořád solidní podívaná - zvláště oproti předešlému, tragickému Revolveru. Ale zpět na vrcholu Guy Ritchie ještě není. Vidím to tak na sedmdesát, protože do cejchu tří hvězdného průměru to místy nemělo daleko. 70%. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Nasmiala som sa tak ako uz davno nie :) Kludne so mnou nesuhlaste, ale tento film vam zostane urcite v hlave este poriadne dlho a u mna jednoznacne komedia roka :D ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Comeback Guye Ritchieho se docela vydařil... Základní dějová kostra sice trochu opisuje z jeho stylotvorného opusu Sbal prachy a vypadni, ale to se dá lehce přejít, hlavně že už je to zase ta dobře známá stylová jízda. Ritchie do ní přidal všechny své originální ingredience - videoklipový střih, pekelnou dynamiku, originální střihové přechody (zvláště v úvodu snímku), až maniakální posedlost podsvětím a v podstatě i adorace oněch podloudných a krutých mechanismů, herce především výrazné typově (včetně našeho Karla Rodena v jeho už ,,škatulkové" roli), hodně sarkastický a cynický humor, vševědoucího vypravěče - glosátora, postmoderní mix všehochuti...a nesmím zapomenout na ambivalentní vztah Ritchieho ke svému křestnímu jménu... '-) Ritchieovská gangsterka je tedy zpět (skoro) v celé své kráse, ale na Podfu(c)k číslo dva si ještě chvíli počkáme (a snad se i dočkáme)... :-) Podobné filmy: Sbal prachy a vypadni, Podfu(c)k, Po krk v extázi, Sejmi eso ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Už to zdaleka není tak nabušený a perfektní jako Podfu(c)k, ale furt je na co koukat. Taneček Gerarda Butlera a Thandie Newton, běh na dlouhou trať Gerarda Butlera, když ho honěj Rusáci atd. Zase je tam banda hodně dobrejch postav s anglickym přízvukem (největší cool tvrďas mi tentokráte přišel Archie) a černej humor taky nechybí. Jenže je to zbytečně dlouhý a překombinovaný. . Například ten "rocknrolla" feťák s gayem by tam téměř nemuseli bejt. A na můj vkus tam bylo hrozně málo akce, přitom ta je vždycky u Guye Ritchieho megazábavná. Neni to sice taková onanie jako Revolver, ale stejně je Guy Ritchie do sebe čím dál víc zahleděnější. Na druhou stranu, Thandie Newton je fakt femme fatale. ()

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Rock hubí fašisty

Rock hubí fašisty

15.12.2008

Nejdřív RocknRolla, teď Sgt. Rock. Guy Ritchie se očividně snaží zdůraznit, že pop (ztělesněný jeho nekorunovanou královnou) už je pro něj opravdu minulostí ;-). Samozřejmě s muzikou tohle nemá nic… (více)

Reklama

Reklama