Reklama

Reklama

Doktor Strange

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dr. Stephen Strange je špičkový neurochirurg, ovšem jen do té doby, než jedné podivné noci utrpí při autohavárii poranění rukou. To prakticky vylučuje další vykonávání jeho profese. Vrhne tedy všechny prostředky na nejrůznější způsoby léčby, ale bezvýsledně. Když už je na dně svého konta i sil, dozví se od neznámého muže, že jeho naděje spočívá v cestě do Tibetu. Zde objevuje své dosud skryté magické vlohy a dozvídá se o existenci mocné entity, která se chystá vtrhnout do naší dimenze. Než však bude připraven na rozhodující boj, musí se ještě vypořádat s vlastní minulostí.
Doctor Strange se zrodil roku 1963 jako comicsový hrdina z pera legendárního Stana Lee. (Chřástal)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

joker.george 

všechny recenze uživatele

Jako s animovaným MARVELovským snímkem jsem byl spokojen, ale pokud by podobně vypadal i chystaný hraný film, tak bych byl zklamaný. Mytologie nepůsobila vůbec divně, natož směšně, magické souboje efektní a nápadité, Dr. Strange byl přesně takový, jakého si ho představuji, ale vývoj postav mi přišel až příliš zkratkovitý a nedotažený, což bylo ale jediné výraznější negativum. ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Strange je mi jako postava naprosto cizí, ale není to důvod nízkého hodnocení. Kresba a celková kompozice včetně příběhu mi chvílemi připomínala spíš anime, než klasický kreslený film. První polovina s poměrně krátkým výcvikem byla ucházející, pak už je to v podstatě klišé o tom, jak vyvolený mág porazí neporazitelného. ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Čistých 5***** to rozhodně není, ale je to natolik dobré a neočekávaně originální, že jsem zaokrouhloval hodnocení nahoru. Ve srovnání s Ultimate Avengers a Invincible Iron Man je to o tolik lepší, o kolik je Batman začíná lepší než Fanstastická čtyřka. Scénář obsahuje množství velmi originálních detailů, ale taky ovšem několik typických klišé To ale tak moc nevadí, koneckonců jde o adaptaci komiksu, kde se nejrůznějším klišé vyhnout obvykle nelze. Doctor Strange je prostě nový zrod legendy, příznivci komiksů, tohle je jasná volba! Pobavilo mě, že záporák vypadá jako Motorhead:) BTW: Piggsy, jsi šíleně mimo a to i v téměř všech svých ostatních komentářích..proč se vůbec koukáš na filmy?... ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Hm, řekl bych, že zatím nejlepší animovaná marvelovka, co jsem viděl, ale jelikož jsem jich moc neviděl (DC je, narozdíl od hrané tvorby, v tomhle někde jinde), moc objektivní by to nebylo. Nicméně, mám rád temnější, ponurejší a celkově méně child-friendly komiksovky, a jelikož to u animáků moc nebývá, kromě Batmana, potěšilo tohle dílko hodně. Má to dobrý příběh a origin postavy je více než fajn, není to tak přehnaně a výbušně akční jako jiné filmy tohoto typu a taky mágové jsou přece jenom věc méně vídaná.. Trošku to taky připomíná např. Batman begins a záporáci jsou dostatečně děsiví :) takže silná spokojenost a velmi dobré 4 ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Pěkné zpracování, ale upřímně Black Panther, Hulkova planeta nebo Avengers se mi líbily víc. Zajímavá kresba i akce je povedená, ale něco tomu chybí. Strange je jistě jeden z nejzajímavějších postav Marvelu, Sorcerer Supreme se nemá za co stydět. Film se zabývá spíše originem, než ostatními Stephenovo příběhy a je to možná dobře, každopádně je škoda, že už není žádný jiný film o tomto skvělém mágovi. Jsem opravdu hodně zvědavý jak se s tímto popere filmový Marvel, ale hlavně velmi talentovaný Benedict Cumberbatch ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Tvorcami postavy Doctora Strangea sú legendy spoločnosti Marvel Stan Lee a Steve Ditko. (toi-toi)
  • Postava Doctor Strange sa prvýkrát objavila v komixe v júly 1963 v sérií nazvanej "Strange Tales". (toi-toi)

Reklama

Reklama