Reklama

Reklama

Řekni, kdo tě zabil

(seriál)
  • USA Pushing Daisies (více)
USA, (2007–2008), 16 h 2 min (Minutáž: 41–55 min)

Tvůrci:

Bryan Fuller

Hudba:

Jim Dooley

Hrají:

Lee Pace, Anna Friel, Chi McBride, Ellen Greene, Swoosie Kurtz, Kristin Chenoweth, Jim Dale, Mike White, Julia Campbell, Paul Reubens, Audrey Wasilewski (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Když je Ned malý kluk, zjistí, že má schopnost přivádět mrtvé zpět k životu pouhým dotykem. Ovšem na pouhou minutu, protože po uplynutí oněch šedesáti sekund musí jiný živý zemřít a zaujmout tak místo oživeného. Naštěstí může Ned život i vzít a to druhým dotekem. Dá se dohromady se soukromým detektivem, oživuje oběti zločinů a ptá se jich, kdo je zabil. Pak si rozdělí odměnu za zatčení. Ano, šlo to krásně, než se jednou z mrtvých stala Nedova dávná láska, dívka jménem Chuck, a Ned se rozhodl, že ji nemůže nechat zemřít. To ovšem znamená, že se jí nikdy nesmí dotknout... (Kessler)

(více)

Recenze (272)

kajas 

všechny recenze uživatele

"Dala bych ti pusu, kdyby mě to nezabilo." Fakta byla následující: První řada na mě působila jako zjevení, protože jsem dlouho neviděla tak roztomilou, vtipnou a originální záležitost se sympatickými postavami (Emersonovy neustálé sarkastické poznámky byly top). Po několika letech jsem konečně zhlédla i druhou sérii, která měla sice více slabších momentů, ale pořád dokázala pobavit. Chválím také český dabing. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Takřka geniální seriál s neuvěřitelně laskavou atmosférou doplatil na svou prudkou originalitu, když byl během druhé série nemilosrdně zrušen. Kombinace "burtonovské" hravosti a optimisticky barevných motivů asi není pro každého a určitě chvilku trvá, než se do ní zakousnete. Pak ale zachutná stejně jako pověstné koláče hlavního hrdiny. S přibývajícími epizodami roste důraz kladený na detektivní stránku příběhů a tempo jednotlivých dílů se pěkně zrychluje. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Nachomýtla jsem se k prvnímu dílu a úvodních pár desítek vteřin na to koukala s užasle pootevřenými ústy a neodbytnou otázkou: "Co to, sakra, má jako být?" Hrozně barevné, hrozně groteskní, hrozně divné, hrozně pitomé... ale nedonutila jsem se telebednu vypnout a odejít. Za několik minut byste mě našli s přiblble blaženým úsměvem a občasnými záchvaty chechtání, ten švihlý styl si mě jednoduše podmanil. Každou středu ve 20:15 čekám před televizí, až "Pushing Daisies" zase rozjede svůj černý humor v jásavých barvičkách, jak se zase budu smát sarkastickým hláškám detektiva Emersona Coda, nebo praštěným tetičkám, jak mi zas bude divně u srdce, že se Ned a Chucky nesmějí vzájemně dotknout, že Ned nemůže pohladit ani vlastního psa. Seriál má jedinou slabinu: český překlad názvu. 95% a šup s tím do TOP10! EDIT: Prvotní nadšení nad něčím neotřelým přešlo, nadšení ochladlo, všechno se holt jednou okouká. Pořád však ve středu večer usedám s příjemným očekáváním před TV obrazovku a za třičtvrtěhoďku odcházím s dobrou náladou. 85% ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Napad je to vazne dobry a originalni, to tady jeste nebylo. Ale zpracovani me prilis neoslovilo. Jednotlive pribehy me nebavi a netouzim jich videt 22. Navic me nezaujaly ani hlavni postavy. Kolacnik zna jen dva mimicke vyrazy – trpitelsky a pritroubly, a kdyby mel misto hlavy kolac, koukalo by se na nej lip. Mezi jedny z mala zajimavosti patri cernoch Chi McBride, pes a dobra kamera. ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Po třech dílech se těžko hodnotí, ale u tohoto seriálu mám takový neblahý pocit, že krom pěkné vizuální stránky a pár absurdních příběhů, nemá co víc nabídnout. Když se v příběhu objeví tety mořské panny, mám ještě více pocit, že sleduji variaci na Big Fish. Tento netradiční detektivní seriál je jistě zajímavý a romantický, ale bojím se, že se po pár dílech okouká a zápletka neudrží vaši pozornost dlouho. No uvidíme, dám mu jistě ještě šanci, ale na nějakou závislost to nevidím. EDIT: Potvrzeno. Závislost se nedostavila, ale hrdinové jsou dostatečně sympatičtí, abyste jim věnovali úterní večery. Kouzelná atmosféra a netrediční příběh potěší, nemám ale pocit, že bych nemohla dospat napětím, jak to vše dopadne. A tak se vždy jen těším na to, až se vyšetří, kdo zabil. ()

Galerie (391)

Zajímavosti (18)

  • Když Olive (Kristin Chenoweth) spatří v hrobě mrtvolu koně Johna J. Jacobse, řekne: „Kůň bez jména!“ Toto je narážka na píseň z roku 1972, kterou vydala kapela America. (mikki089)
  • V 8. díle 1. série s názvem "Hořké sladkosti" si můžete všimnout, že malý Ned je ve škole s Indským chlapcem. Sešit chlapce měl stejný obal, jaký měl deník Johna Doea (Kevin Spacey) z filmu Sedm (1995) a deníky Evana (Ashton Kutcher) z filmu Osudový dotek (2004). (Rimer545)
  • Když Vivian (Ellen Greene) vystoupí zpod verandy do deště, není vůbec mokrá. V dalším záběru je ovšem zcela promočená. (mikki089)

Související novinky

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Konkurence pro Dextera? Hannibal Lecter!

Konkurence pro Dextera? Hannibal Lecter!

14.09.2011

Slavný filmový kanibal se přesouvá do televize. Francouzské studio Gaumont založilo novou divizi, která bude produkovat televizní seriály. A hned uzavřelo smlouvu s Marthou de Laurentiis. Známý… (více)

Reklama

Reklama