Reklama

Reklama

Breakout

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Hip hop je pro spoustu mladých lidí jedinou možností, jak se vyjádřit. Přestože je hip hop kulturou jen určité skupiny lidí, je naprosto úžasné, že je hiphopový styl života pro všechny z nás srozumitelný. Film Breakout nyní přináší velmi reálný a atraktivní pohled na život hiphopových gangů na předměstí Curychu. Příběh však kromě drsného prostředí ze světa hiphopových osudů, hrdosti a odplaty nabízí i emocionální pozadí. Ve filmu je totiž kladen důraz i na pocity hlavního hrdiny a divák má tak možnost vcítit se do jeho poutavého osudu.

V centru všeho dění stojí mladý hrdina Nia, jehož životní náplní jsou přátelé, hudba a breakdance. Jeho život se však naprosto změní, když je jeho nejlepší přítel Pulpo těžce zraněn při rvačce s konkurenčním gangem. Nia čelí obvinění policie, že zbil Pulpa on. Co bude dál? Udá Nia pravého viníka policii, pomstí se mu za přítele sám, dojde k úplně jiné odplatě? Niova hrdost, vytrvalost, odvaha. A Nicole, krásná ale tvrdá právnička, která chce Niovi za každou cenu pomoci.

Breakout je přesvědčivý snímek o životě předměstských gangů, o cti, o přátelství a o lásce, ale především je to příběh mladíka a jeho útěku z mizerného života pomocí hudby a tance. Režisér Mike Eschmann, který na kontě již několik úspěšných snímků se tentokrát opravdu překonal, tento film určitě stojí za shlédnutí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (142)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu stupidní film, děj nebyl nejlepší a o konci ani nemluvě a ke všemu Hip Hop moc nemusím. Na druhou stranu OST k tomuto snímku je velice dobré, díky vydařenému break dancu a Melanie Winiger se film stal koukatelným. ()

Lavran odpad!

všechny recenze uživatele

Obstojně natočený exkrement, vedle kterého vypadá i ten nejprdelatější videoklip jako myšlenkově nedostižné veledílo. Pokud vás rajcuje hodinu a půl sledovat "výkvět společnosti" a poslouchat jejich vybrané vyjadřovací schopnosti, nechť je vám přáno... ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

ač všude zní hiphop který opravdu nesn... nemám rád, film je příjemně koukatelný, i když linka se sexy policistkou je totální zhovadilost. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem docela málo a vyplatilo se to, příjemně mě to překvapilo. Mělo to děj, spád a dá se říct, že jsem se vůbec nenudil. Sledování tohoto snímku zpříjemňovala MISS ŠVÝCARSKA Melanie Winiger, které to jako policajtce Nicole opravdu seklo. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý švýcarský snímek o útěku z pasťáku. Má to celkem dobrý koncept. Některé postavy jsou celkem sympatické. Má to něco do sebe. Nechybí ani hlášky: "Hovno vole, naser si! " :D ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

K filmu jsem se dostal díky skladbě Stress .Dur dur D`etre Billy. Z Breakoutu bych byl vycákaný cca 10 let nazpátek. Na Švýcarsko celkem fajn. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ale tak šlo to, když opomenu ten ohavný rap kterej tam byl každých 5minut, a odpustím i ten špatnej a klišoidní scénář a pak ještě vypustím z hlavy ty nic moc herce(i když ten hlavní ušel). Tak dostanu celkem zábavné koukatelné béčko, film je sice možná přehnaný a špatný, ale prostě jsem se nenudil a zkoukl jsem to bez jakkýkoliv problémů. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Ačkoli nesnáším hip-hop, rovné kšilty, lodě (aneb široké boty pro hiphopaře), namachrovaný hlupáčky, hrubost, sprostost, násilí, drogy atd., tak musím uznat, že tenhle film mě hodně zaujmul svojí syrovostí, samotným příběhem i technickou stránkou. Zajímavé je sledovat ve filmu i celkovou psychologii chování postav: nacisti, komunista, hiphopeři, vyvolávání konfliktů, reakce na hrubost = prostě lahůdka pro psychologa. Film se též může pochlubit vynikající hudbou, která ví, kdy udeřit! Několik zvrácených a drsných scén mě natolik zhnusilo a zárověň filmově překvapilo, že se přikloním k 4 hvězdičkám. Jen bych tenhle film nepouštěl malejm teenagerům..... BTW: Melanie je fakt kus :-) ... a ... ROCK and METAL foreveeeeerrrrrr!!!!!! :-) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Napriek hip hopovému základu je film pôsobivým príbehom z ulice. Je to malá gangsterka s absenciou černochov. Na film sa ale netreba pozerať z pohľadu fanúšikovstva alebo antipatie voči rapu. Vnímajte ju skôr ako sociálnu sondu do vnútra dnes už priveľmi multikulturálnej švajčiarskej spoločnosti. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Rozhodně ani nejsem hoper a ani neschvaluju způsob života Miova gengu a rovné kšilty naprosto nesnáším, ale jen kvůli tomu nedám nizké hodnocení. Čekal jsem úplnou blbost, dostal jsem milé překvapení. 70% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Povedené drsné prostředí doopravdy se tohle povedlo, je tam trochu smutné chvilky a to nevadí právě vůbec, hudební doprovod super herci přesvědčily i když tanečně to vidím slabě zbytek celého filmu všechno vynahradil. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Kšiltovky New Era s rovným kšiltem nejlépe se znakem NY a nebo LA, kalhoty s volným střihem a rozkrokem u kolenou a k tomu pořádně vytahaná mikina s kapucou. Přesně tyhle věci patří do stylu oblekání lidí, kteří žijí hip hopem! Kdo si myslí, že je to jen o gangstrech a teenagerů, tak se šíleně plete a nejvíce se plete ten, kdo si myslí, že k tomuto žánru patří bouchačky, aby se teenageři mohli cítit jako "real gangsta" a že kdo má zbraň, tak má respect. Není tomu tak!!! Respect má ten, kdo není práskač a drží s kámošema za každou cenu! A čeho se tito hip hopeři nejvíce bojí? Ponížení před ostatními!!! Tento film je toho důkazem. Nejde o to na někoho mířít zbraní ale co nejvíce ho ponížit, aby ho nikdo nebral mezi sebe. Například v rap battlu a nebo breakdance battlu. Breakout mně velmi potěšil. První film, který není americký a ve kterém se vyskytuje hip hop. Sice trošku to vypadalo na začátku jako Stomp The Yard (zabití kámoše), ale pak se z toho stalo slušné drama z napravného zařízení s prvky romantiky. Konec filmu s parádním dancebattlem to zabíjí nejvíc! Film má skvělý soundtrack v čele s rapperem Stressem, který si zahral i zápornou roli a docela slušně to zahrál, i když neměl moc prostoru. Nejvíc ale překvapil neznámý Nils Althaus. I když je ve filmi spousta kliše, tak mně se to líbílo. Už jen z toho důvodu, že vyhledávám jen filmy americké produkce, ale občas se stane, že potěší i německý film. V tomto případě švýcarská!!! Hovno vole, naser si! ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Trochu mě zaráží tak nízký hodnocení tady na čsfd. Mně to hodně sedlo. Breakový kreace byly výborný (hlavně na konci) a ta hudba ještě lepší. 75%. ()

slatkac 

všechny recenze uživatele

Bylo to nějak takhle. Na scéně se objevilo několik nesympatických trapáků ve vytahaných kalhotech. Po 15 minutách dostali přes hubu od dalších trapáků. Jeden to schytal tak, že skončil v nemocnici a dalšího ho za to obvinili, i přesto že byl nevinej. Šoupli ho do nějakýho ústavu kde je to samá zkrachovalá existence. Tam opět dostal přes hubu, spřátelil se s místníma šimpanzama, zařádil si s kurátorkou (mezitím se ten v nemocnici sám sprovodil ze světa), skoro ho zabili a nakonec utekl. Pak šel do klubu kde ztrapnil největšího trapáka v celým filmu, pak ho zabásli fízlové a nakonec nějaký 8 letý smrad zastřelil pár trapáků. Jediným světlým bodem byla hudba. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Hip - hop ve své podstatě nesnáším, ale to vůbec neznamená, že se na takový film nepodívám. Když hodnotím některé filmy, kde je jako hudební doprovod použit právě tento styl hudby, dávám skoro vždy o hvězdu méně. Toto je ale film o podstatě a životě lidí, kteří jsou na hip hop vázáni, tak jako já byl ve své době vázán ( a stále jsem ) na Heavy Metal. Tohle je prostě příběh života a jak se říká, každá doba má svou hudbu a každý by měl mít svou " mouchu ". CITÁT - Hovno, vole, naser si!....... ()

Marek1991 odpad!

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý komentár k tomuto má AngelAngie. Ja tiež mám rád Hip Hop, či breakdance, dokonca rozumný rap, bez zbytočných nadávok, mám tiež rád, ale odmietam ho ako trend a módu bez hlbšieho zmyslu a skutočnej zábavy. Chcel by som dodať, že každý si je strojcom svojho šťastia a niekedy aj osudu. Také možnosti, ako majú napríklad hlavné postavy, ktoré sú situované do Švajčiarska, nemá veľa ľudí v iných krajinách a veľa by za to dali mať sa podobne a aj preto je tento imidžový film dosť zlý. Hlúpe konanie, obhajoba zlých činov mi nedáva inú možnosť, ako to označiť za odpad. ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanynkou hip hopu, ani těch úžasně drsných gangů, které asi takhle nějak fungují. To by mi ale nebránilo v tom, abych filmu dala plný počet. Brání mi v tom spíš nedotažený děj a situace, které by podle mě v reálném životě nastaly jen těžko. Celé je to takové nedomyšlené, ať už jde o to, jak to chodí v pasťáku (Přiznám se, že jsem tam nikdy nebyla, ale nemyslím si, že je tam na tolik kriminálníků jen jeden frajer a že je elektronika zabezpečení nechráněná na záchodě ve výslechové místnosti.), nebo o mnohdy nelogické reakce a uvažování postav. Oblíbila jsem si jedinou postavu, a to revolucionáře, ten mi tam připadal nejskutečnější. Ale ke konci už se mi dostal pod kůži i hlavní hrdina, takže aspoň nějaké plus. Hodně se mi líbil ten tanec, i když tam moc nepasovat.. Prostě se na něj koukám ráda. Navíc se film pyšní docela dobrým příběhem a skvělou hudbou, takže nemám důvod dávat nižší hodnocení. ()

Z0oMb3E odpad!

všechny recenze uživatele

Neznášam Hip-hop neznášam túto popkultúru a neznášam takích frajeríkov čo si myslia že všetci sú chudáci iba oni sú Bohovia. A ešte jedna vec ako môže jeden reperík tak skrotiť náckov, šak by ho mali zožuť aj s topánkami. Najhoršie je na tom to, že takéto kraviny kukajú aj 13 ročné deti, ktoré ho povýšia na nejaký mienkotvorný film. NEODPORÚČAM ĽUĎOM POD 15 ostatných to baviť nebude! ()

Reklama

Reklama