Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Shanghai 1930: zářící město neřesti a dekadence. Tři nevinní mladí muži přijíždí do tohoto zdánlivého ráje hledat lepší budoucnost. Ale jak čas ubíhá, jejich cesty se rozcházejí, přestože se všichni propadnou do světa zločinu. Brzy se přítel obrací proti příteli, bratr proti bratru. Nyní jsou spojeni krví, ale i vzpomínkou na jejich nevinnou minulost. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

gauron666 

všechny recenze uživatele

Film s obrovským potencionálem, který bohužel nebyl plně využit. Já jakožto člověk, který se zajímá o asijskou mafii, jsem si tento počin nemohl nechat ujít, i když český název je už tradičně jen snůška výmyslů, tak film i vcelku vystihuje. Triáda je tu s námi už od 16 století, to ještě italští amíci tahali kačera, to jen tak na okraj. A i když tu jejich praktiky zase až tak moc vidět nejsou (únosy, obchod s drogami, organizovaná prostituce, vydírání, nelegální herny atd.) tak to tolik nevadí, to by se asi težko vešlo do 90 minut. Film prostě sráží televizní zpracování, protože např. ze Šanghaje třicátých let a to pánové bylo něco, vlastně nevidíme nic, jenom klub. Dále jsou tu nelogické boty, SPOILER: Když se přátelé na odpis, ukryjí ve vesnici ve které vyrůstal i šéf mafie, který se jich ted chce zbavit, tak ho asi napadne, že můžou být tam a vyšle tam své zabijáky, já bych se přeci nešel schovat někam, kde to můj zabiják tak dobře zná, KONEC. A takových chyb je tam víc, i příběh trojice kamarádů a jejich cesta za slávou a pěnezi je udělaný strašně na rychlo, jednou jsou jako nosiči rikš a za deset minut mají kvádra a jsou pravou rukou bosse, ale i pozitiva se dají najít, tak hlavně Qi Shu, pro tuhle děvu mám slabost:-) a Daniel Wu to je prostě držák, i ostatní herci byli dost cool a když Chen Chang na konci začne svým revolverem kosit jednoho mafiána za druhým, řeknete si "sakra, to je frajer". Takže, příště to chce lepší rozbor postav a jejich cíle a hlavně větší kapitál a režiséra, kterému se to nevymkne z rukou a budeme tu mít film, proti kterému bude Kmotr jenom pohádka před usnutím, protože čínská a konec konců celá asijská mafie má obrovský potenciál, který zatím bohužel nebyl ve filmech zcela využit. PS: I já jsem fanda Kmotra, aby někdo neřekl, že straním. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tvůrci nevěnovali víc pozornosti (případně finančních prostředků) lepšímu vyznění scén, vystižení dobové atmosféry a propracovanějším vztahům mezi postavami. Mnohé důležité scény (a s nimi i hudební stopa) končí náhle přechodem do jiného obrazu, typově podobní herci v rolích ústředního tria (posléze kvarteta) se vzájemně pletou (ještěže se na konci jeden odliší knírkem), takže jsem byl rád, když jsem při závěrečném „zavírání klubu Paradise“ věděl, kdo je kdo. ()

Reklama

ladynka 

všechny recenze uživatele

Očividná je hlavně snaha natočit drama se silou Bullet in the Head, ale film vyznívá dějově plytce (žádná hloubka charakterů, postavy působí jako loutky) a emočně sterilně navzdory vypjatým momentům. PS: Motivaci tvůrců k natočení snad dokáži pochopit, ale co nutí k české firmy k distribuci zrovna tohoto filmu, to nechápu... ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

..John si mal radšej vyhradiť post režiséra..alebo povolať Johnnieho..Blood Brothers odetí v retro hnedastom filtri akoby sa rozhodli zúročiť známe a videné práve z dielne týchto dvoch pánov (ergo Woo a To), pričom Bullet in the Head priam kričí už z úvodných sekvencií a motívu troch priateľov na život a na smrť..paradoxne, film obsahuje veľa z esencie retro gangsterky (situovanej do Shanghaia 1930´), no v konečnom dôsledku mu chýba vnútorné puto, resp. putá medzi postavami a klanmi, či už ide o lásku alebo nenávisť, zradu, pomstu, jednoducho čokoľvek, čo by filmu vdýchlo život..hrubé skoky v čase a priestore nielenže dezorientujú, ale najmä nabúravajú "smooth (time to time sinister) look" vyvolaný voľbou a úpravou setu, kostýmovaním, svietením..akčné sekvencie postrádajú náboj (hoci vystrieľaných je ich dosť) a šarm..a s poľutovaním musím konštatovať, že šarm postráda aj Daniel Wu Yin-Cho..príjemné, ale postrádateľné.. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Plné "gangsterských" klišé (amerických i ázijských), s nezaujímavo natočenými prestrelkami a s typicky ázijskými bla-bla dialógmi, ale príjemne epické, spletité, rýchlo odsýpajúce a hlavne s výbornými, na HK produkciu až šokujúco civilnými hereckými výkonmi. Stráviteľná jednohubka, ktorá nie je zabitým časom, ale do týždňa na ňu dokonale zabudnete. Akurát som celý film čakal, z ktorého okna vypadnú Indiana Jones a Willie (Šanghaj 30. rokov už mám asi nadosmrti spojený s jednou jedinou filmovou scénou). ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama