Ichigo Mashimaro (TV seriál)
Strawberry Marshmallow
Animovaný / Komedie
Japonsko, 2005, 12x24 min
Takuya SatōHrají:
Ayako Kawasumi, Fumiko Orikasa, Mamiko Noto- komentáře
Subjektiv
Děj a postavy - Sotva dospělá Nobue to nemá v životě lehké. Peněz málo, skútr nejezdí zadarmo a vytouženou cigaretku si kolikrát nemůže dovolit nejen kvůli nedostatku financí, ale také proto, že musí dávat pozor na 4 malé holky. Na druhou stranu se s nimi nikdy nenudí. Nejmenší problémy působí její svědomitá praktická sestra Chika, která si nenechá líbit žádnou křivdu. Maličká Matsuri sice nezlobí, ale je to nešika a je třeba dávat pozor, aby se jí něco nestalo a často tišit její pláč. Ana, Angličanka, která neumí anglicky (za což se stydí a všemožně to skrývá), která nemá sebemenší problém s japonštinou (což také skrývá), je sice nešikovná méně, ale je hrozně citlivá na to, jak ji vnímá a chová se k ní okolí. Největší dáreček je sousedka Miu. Je neposedná, až protivná, žárlivá, často zlobivá, a neustále tropí nějaké rošťárny, často velmi originální. Když tenhle ďáblík skočí skrz okno Nobue do pokoje, klid určitě nebude. Žánr a verdikt - Komediální anime ve stylu Azumanga Daioh, ovšem s mladším osazenstvem. A IMHO ne tak kvalitní, nicméně ne špatné. 13 dílů je rozsah tak akorát. Na TV seriál pak navazuje stejnojmenné třídílné OVA, které se v podstatě vůbec neliší. Slabší ****. Navazující OVA - Nepřináší žádný posun oproti předchozí TV sérii, kvalita je též nezměněná. Vše je mírně okoukané a tak se člověk již tolik nebaví. Lepší ***. OVA Encore - Líbilo se mi o něco více než předchozí OVA, ač je to možná díky dlouhé pauze. Pokračuje samozřejmě v duchu a stylu předchozích dílů. Kdo má tyhle holky rád, jistě se podívá. Slabé ****.(15.10.2007)
yenn
V žánru „slice of life“ není chutnějšího zákusku než Jahodového marshmallow, úžasnější osoby než Miu Macuoky ani vtipnějšího násilí než nezobrazeného. 9/10(26.3.2009)
Mantis
Téměř vše podstatné o seriálu již napsal Subjektiv. Jediné, s čím nesouhlasím, je, že tento seriál je podobný Azumanze (ta je víc orientovaná na "brutálnější" humor. Veskrze pozitivní a oddechové dílko pro děvčata, kde se moc zajímavého neděje, ale je to Kawaii !(13.1.2008)
onDracula
Příjemná komedie v pohodovém stylu o čtveřici holčiček a jejich starší "sestře". Na můj vkus skoro až moc pohodové a málo akční. Vtipné to je jen občas, z mého pohledu převládá spíše taková hřejivá atmosféra přátelství. Poměrně dlouho mi trvalo přijít na chuť ztřeštěné Miu Matsuoce, ale na konci mě její pohotvé a především přiblbé reakce nesmírně bavily. Jinak byly postavy nezajímavé. A nesmím zapomenout na mého favorita Sasazuku, který mě bavil pokaždé, když se objevil.(25.5.2011)