Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsou různé cesty jak se zbavit nepohodlné manželky. Geoffrey Carroll (Humphrey Bogart) je americký malíř žijící v Anglii. Se svou přítelkyní, Sally Morton (Barbara Stanwyck), jede na výlet do Skotska. Zde však Sally zjistí, že je Geoffrey ženatý. Carroll vysvětluje Sally, že je manželka invalidní, už ji dávno nemiluje a plánuje rozvod. Později však manželka zemře. O několik let později jsou Sally a Geoffrey svoji. Do života se jim však vetře Cecily (Alexis Smith), dcera bývalého nápadníka Sally. Cecily se zamiluje do Geoffreye a navrhne mu, aby s ní utekl do Rio de Janeira. Mezitím je Geoffrey vydírán mužem, který tuší pravdu o jeho prvním manželství. Když Cecily navrhne, aby s ní Geoffrey utekl do Rio de Janeira, souhlasí. Sally, které není poslední dobou dobře, si uvědomí, že bývalá manželka Geoffreye zemřela za záhadných okolností a že obě nemoci jsou si nápadně podobné... (HBO Europe)

(více)

Recenze (16)

zigíš 

všechny recenze uživatele

Náladou mi paničky Carrolové připomněli Hitchovu Rebeccu. Tady jsou gotické nuance jen v temně atmosférických náznacích a vida i tak to stačí na zamíchání lákavě vražedných barev. Škoda neučesaného a snad až příliš sdílného scénáře, všechna ´překvápka´ jsou naservírovaná hned zkraje, takže Bogieho kreace nedojdou tak katarzního konce, jak by si zasloužili ..naneštěstí, protože jsou vpravdě démonické :) ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Viděli jste někde šílenějšího Bogarta? V několika záběrech jakoby Drákulovi z oka vypadl. Byla by to super gotika, kdyby některé informace byly divákům zatajeny a ne předhozeny hned v úvodu. Člověka pak těžko něco dostane do kolen. Ovšem suchý britský humor v závěru parádní. P.S.: Od začátku jsem pořád dumala nad tím, jestli Humphrey vůbec někde hrál s Barbarou, protože jejich spojení prostě působí dost netypicky. A fakt je to jejich jediný společný film. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Barbara Stanwyck a Humphrey Bogart v jednom filme, to je ako noirovský Batman vs. Superman. Humphreymu som po väčšinu času mal problém veriť vyšinutého maniaka, ale záverečná pätnásťminútovka bola výdatná, s pomaly až hororovou atmosférou. A malá hyperinteligentná Ann Carter bola strašne zábavná (akoby z oka vypadla Trudi Fraser z Once Upon a Time in Hollywood). ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Český distribuční název je DVĚ PANÍ CARROLLOVÉ. Psychopatický malíř otráví svou ženu pro jinou. Problémy nastanou, když pozná ještě další...____________ DVĚ PANÍ CARROLLOVÉ je pořádně napínavý noir s několika výtečnýmy výkony. Vedle Bogarta a Stanwyckové upoutá dětská herečka Ann Carterová, která jakoby Veronice Lakeové z oka vypadla... ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ filmu není zrovna můj oblíbený, ale Bogarta jsem prostě musel vidět. Co mi na těchto filmech vadí, tak je to, že se nemohu ztotožnit s hlavním hrdinou a nelíbí se mi, že je zde za bláznivého psychopata. Stejný problém u Vertiga s panem Stewartem. Přesto si myslím, že v tomhle žánru je film vynikajícím a opravdu temným počinem. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (2)

  • Režisér Peter Godfrey si vo filme zahral malú úlohu bookmakera. (Michal74)

Reklama

Reklama