Reklama

Reklama

Podle románu Pépé-le Moko, dobrodruh z Alžíru, upravil JOHN HOWARD LAWSON. [dobový program] (oficiální text distributora)

Recenze (6)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Prvé presadenie sa Lammarovej na amerických plátnach, kde ešte chvíľu pobudla a potom jej sláva zašla ako lanský sneh. Napriek tomu sa zapísala do histórie kinematografie zlatými písmenami, hoci jej herecké zásluhy sú diskutabilné. Na filme Alžír je tiež zaujímavé, že sa tu objavujú významné arabské hity s názvom Alláhu akbar a nikto sa pritom nebál žiadneho výbuchu ani neriadenej dodávky. Staré dobré časy. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Z nejrůznějších důvodů se stal americkým debutem Hedy Lamarr remake Pepé le Moka. Dostala v něm zásadní roli, ale na poměrně malém prostoru doslova ukradla celý film Charlesu Boyerovi a to bohatě stačilo na vepsání do dějin filmu. Ať se propadnu, jestli jsem nechtěla být Charlesem Boyerem každou jejich společnou minutu... ;) ()

Reklama

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Údajně pravzor hollywoodských pakopií zahraničních filmů, v tomto případě Duvivierova "Pépého le Moka". S dialogy vypomohl James L. Cain, Kasbu (až na pár záběrů vypůjčených z francouzského originálu) v kalifornských ateliérech nasvítil a nasnímal později slavný James Wong Howe ; Boyer coby titulní kvítko vypadá a hraje jinak než Gabin, ale neméně přesvědčivě. První velká americká role Hedy Lamarr se zvláštním přídavkem : generace diváků mohou na velkém detailu studovat, jak se rodí předstíraný úsměv svůdnice. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (7)

  • Alexander Trauner, budovateľ poetického sveta Carného filmov, vystaval kasbu v ateliéroch pre tento film. (Biopler)

Reklama

Reklama