Reklama

Reklama

Greek

(seriál)
USA, (2007–2011), 54 h 21 min (Minutáž: 42–51 min)

Hrají:

Clark Duke, Scott Michael Foster, Spencer Grammer, Paul James, Jake McDorman, Amber Stevens West, Dilshad Vadsaria, Jacob Zachar, Aaron Hill, Tiffany Dupont (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(74)

Obsahy(1)

Rusty Cartwright se snaží zapadnout do společenského života na Vysoké, je chytrý, ale taky trochu "zabržděný" a to mu na kreditu moc nepřidá, ale ani jeho starší sestra, která studuje na stejné škole mu to moc neusnadňuje, no uvidíme jak se s tím Rusty dokáže poprat a vydobýt si své místo ve společenském žebříčku. (Philoun1)

Recenze (26)

Koty 

všechny recenze uživatele

Z tohohle seriálu mám poměrně rozporuplné pocity. Přestože se mi líbí a sleduji ho, mně na něm něco hrozně irituje. Nejhlavnější z hlavních postav - tedy Rusty Cartwright je hroznej, ale hroznej trouba (možná mi jenom připomíná spolužáka ze základky), z těch míň hlavních postav Casey Cartwright, Rustyho sestra, docela fajn, ale veškerý to sesterský "ííí, to bude príma", "jůů, ty máš..." a tak - tyhle části mi vážně lezou na nervy. Ostatní postavy jsou poměrně normální. Poměrně vtipné je, že nejlepší herecký výkon předvádí Clark Duke, což je v podstatě nejméně hlavní postava a navíc jeho kapela Darwin Lied rocks! ()

Bukk 

všechny recenze uživatele

Ten seriál je má slabost. Nepřináší nic nového, není nijak zvlášť originální, ale je tam moc fajn příběh a vysokoškolské prostředí se ještě nestalo zatím tak ohrané. Postavy se vyvíjí. Pár překvapení se za ty 4 sezóny (další plus - žádné zbytečné natahování, otevřený konec vstříc budoucím životům) taky odehrálo. Všichni mají dostatečný prostor se projevit, pohled do zákulisí tak populárních bratrstev a sesterstev není na škodu a i když ty párty nejspíš byly ukázány dost tak přehnaně, sranda u toho byla. Jen ta Casey, coby Rustyho ségra, byla většinu času otravná. Nejraději jsem měla Evana, který to uměl pěkně po**** (jak se říká lidově), ale žádné upejpání a omezování v charakterech se nekoná. Každý má svoje dobré i stinné stránky, tím tvůrci sázejí na (ne)jistotu diváka "What will happen next" a proto má seriál téměř po všechny epizody ten správný drive. ()

Reklama

Luteka 

všechny recenze uživatele

Kdokoliv má dost středoškolských seriálů, je tu i jeden vcelku zajímavý z univerzitního prostředí ... Po nekonečné řadě nereálných seriálů o bohatých, krásných a samozřejmě úspěšných "dětí" to je osvěžující pohled do jiné vrstvy, do "greek" systému amerických univerzit. Seriál se hemží párty (většinou tématickými), vztahy (samozřejmě komplikovanými) a někdy se tam objeví i celkem vtipný vtip :) Pro odreagování je to dokonalé :D ()

Wendy 

všechny recenze uživatele

V podstatě klasický teen seriál s naší pravidelnou dávkou emocí. Avšak! Od těch nejklasičtějších se Greek liší především tím, že netradičně startuje nikoliv na střední škole, ale rovnou na "vejšce". Co to pro nás diváky znamená? Ty tam jsou časy trávené ve školních lavicích, interakce s rodiči, první sexuální zážitky, zvracení po první pařbě. Na obzoru jsou pááárty, časté (a x-té) sexuální zážitky, rodiče na druhém konci USA, další pááárty a hlavně? Spolky! [Kulturní vložka pro neznalé: na amerických univerzitách existují speciální bratrstva a sesterstva fungující jako společenské útvary s vlastní tradicí, vlastním domem a vlastním výběrem nováčků. Názvy jsou tvořeny vždy třemi písmeny řecké abecedy - proto se často mluví o tzv. "greek system". Často tam narazíte na nějakou pááárty (i když skuteční "brothers" a "sisters" se proti nadměrného chlastání v seriálu ohrazují a označují ho za neodpovídající skutečnosti) a sexuální napadení (o tom se zase v seriálu nedoslechnete vůbec; pro více informací poslouží 3. série jiného, tentokrát neklasického teen seriálu Veronica Mars).] A skončili jsme u... spolků! Ano, Greek se "překvapivě" soustřeďuje právě na "řecko-americký" život a vztahy mezi jednotlivými spolky (vlastně jen jediná hlavní postava do žádného spolku nepatří a pohrdá jimi). Ani hlavní hrdinové a hrdinky nijak nevybočují z žánrového standartu - máme tu slečnu-populární-sympošku, její-nejlepší-kámošku, její-mrchu-nemesis, jejího-(ex)-boháče, jejího-(ex)-pohodáře, jejího-smolného-bratra-sympoše a ještě křesťana-sexuálního-abstinenta (jedna postava) a gaye (druhá postava). No, aspoň to poslední naznačuje nějakou změnu (protože další věc, na kterou ve spolcích narazíte, je homofóbie), i když mu byl přidělen (zatím) doslova jeden on-screen polibek za sérii (well, this ain't no HBO or Showtime, akorát "blbý" ABC Family). Ale - i když postavy nejsou moc inovativní, neznamená to, že nejsou sympatické a ztotožněníhodné, a i když jsem v komentáři nepoužila ten nejlaskavější tón, neznamená to, že Greek považuji za ztrátu času. Naopak. Minimálně na první zkouknutí se jedná o velmi solidní zábavu. --> Jak už to tak u mě bývá, po dvou a půl sériích hodnocení zvyšuji, protože to zábava skutečně je, a co u postav skutečně oceňuji je, že ať třeba některou sebevíc nesnášíte, seriál ji čas od času ukáže z jiného, sympatičtějšího hlediska, což je dělá reálnějšími (ani v životě nikoho nenávidíte na 100 %). Dokonce i s "naší" gay postavou to vypadá, že se tvůrci drželi zpátky, aby "připravili" některé hetero diváky na to, že i gay postava si zaslouží plnohodnotné zacházení; které i nakonec dostává. A i když byly dějové linie sesterstva zejména v 1. sérii poněkud iritující, časem se lepší. Takže tak. ()

santiamén 

všechny recenze uživatele

Nakonec lehký nadprůměr - nenáročná oddychovka jako stvořená pro trochu té prokrastinace během zkouškového. Čekala jsem trapná klišé typická pro hollywoodské ztvárnění studentského života, dostala jsem poměrně příjemný seriál se sympatickými postavami, které člověku přirostou k srdci, a občas i s překvapivě povedeným humorem. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (2)

  • Počas 4 sérii ani raz nezaznelo Cappieho (Scott Michael Foster) skutočné meno, až v poslednej epizóde. Jeho skutočné meno je Captain John Paul Jones. (Chochi)

Reklama

Reklama