Reklama

Reklama

Lars a jeho vážná známost

  • USA Lars and the Real Girl (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lars je typický looser, žije na malém městě a je až dojemně nesmělý. Jednoho dne si přivede do domu svého bratra a jeho ženy svou novou přítelkyni - nafukovací pannu Biancu objednanou přes internet. Místo sexu ale Lars prahne hlavně po opravdovém a cituplném vztahu a podle toho se k Biance chová. Jak ale tohle vysvětlit obyvatelům malého městečka? Larse mají naštěstí všichni rádi a Bianca tak brzy chodí do kostela, pracuje jako panna v obchodě se šaty a stane se i dobrovolnicí v místní nemocnici. Lars tak možná najde u svého okolí pochopení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (384)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Lars pro mne byl jedním z největších a nejintenzivnějších filmových zážitků poslední doby. Tento fiktivní (ale jsme si opravdu jisti, že v dnešní době, kdy vědci nadále objevují nejen nové živočišné druhy, ale i nemoci, by se tato událost nemohla stát?) příběh mne dokázal tak emocionálně rozhýbat, že jsem se několikrát v průběhu filmu upřímně smál, jen aby chvíli poté přišel neuvěřitelný pocit smutku a soucítění s hlavními charaktery. Tento snímek bude v mých očích navždy platit za mistrovské dílo, a na Larsův případ kuriózní "nemoci" a jeho vyrovnávání se s ní nikdy nezapomenu. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Nestává se mi příliš často, že bych při reprízách po letech měnil hodnocení směrem vzhůru, v tomto případě se mi ale tato možnost naskytla. Příběh byl sice pořádně přitažený za pomyslné umělé vlasy, ale musel jsem uznat, že šlo o vydařenou člověčinu, přestože jedna z hlavních postav působila poněkud uměle. Já jsem se tedy slušně bavil, jen jsem musel potlačit svůj vrozený cynismus, to se ale podařilo, takže přihazuji jeden kousek navíc. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Zvláštny horko-sladký film, jeho pointa sa mi však veľmi páči. Nikdy nie je neskoro a vždy sa dá začať od znova. Ide o také jemné nazretie do vnútra veľmi citlivého, smutného človeka. Vytvorí si svoj vlastný svet, svoj prelud, ktorý všetci naokolo začnú rešpektovať. Získa tak mocný nástroj, silu postaviť sa svojmu problému. Aj to môže byť cesta za vykúpením z trápenia a za lepším zajtrajškom. Z toho dôvodu je pointa také milé pohladenie na duši. Na druhú stranu by som ocenil viac dramatických situácií, tiež tempo príbehu by som občas zrýchlil a celková atmosféra si vyslovene pýtala trocha väčší náboj. Ale inak som spokojný. 65/100 ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nesmělí a uzavření lidé to mají ve svém životě těžké a často narážejí na bariéru lidského nepochopení a nezájmu. Režisér Gillespie se ale nezajímá ani tak o svého uzavřeného a podivínského hrdinu, jako ho spíš zajímá komunita, která Larse obklopuje a která se musí vypořádat s jeho pošetilým nápadem. Je to ve své podstatě až příliš pohodový snímeček, který vyzdvihuje schopnost komunity vycházet vstříc a pomáhat tam, kde by v reálném životě přišly spíš na řadu dramatické konflikty, nesnášenlivost, krutost a výsměch. Lars má v podstatě nadosah lásku půvabné a sympatické dívky, přátele i chápající příbuzné, jen se s nimi v určitém momentě míjí. Takhle to v reálném životě téměř nikdy nefunguje. Svým obsahem mi připomíná komedii Kdo to štěká režisérky Kasii Adamik s tím, že Lars je přece jen profesionálnější a z filmového hlediska sdělnější. Ve své podstatě příjemná komedie na jedno použití. Celkový dojem: 60 %. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Bylo by trochu lepší, kdyby byly vysvětleny příčiny vzniku deziluze. Většina skvěle zahraných emocionálních stavů Goslingem také zůstala po většinu času nečitelná. Nicméně celou dobu jsem si říkal, kam takovýto příběh může vést a byl jsem příjemně překvapen vývojem. Film místy baví, místy smutní, ale nakonec zahřeje u srdce. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (13)

  • Nafukovací panna typu "Reall Doll" se objevila už v The Graham Norton Effect (2004). Aby ukázali, jak opravdově tato panna za 6 000 dolarů vypadá, posadili ji k baru se skleničkou v ruce, slunečními brýlemi a reproduktorem ukrytým v jejích šatech, takže když na ni někdo promluvil, mohli za ni odpovídat. Jednomu muži panna "řekla" aby šel na záchod, sundal si kalhoty a počkal na ni. A on to opravdu udělal. (HappySmile)
  • Scenáristka Nancy Oliver prozradila, že její inspirací pro scénář byla opravdová webová stránka, která je i ukázána v samotném filmu. (Zuzyzss)
  • Natočeno za 31 dní. (ČSFD)

Související novinky

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2008

Více překvapení než filmoví kritici od Zlatých globů nám letos se svými nominacemi přinesli Akademici, tedy filmoví tvůrci působící v USA. Přehled filmů nominovaných na Oscara nicméně odpovídá jejich… (více)

Reklama

Reklama