Reklama

Reklama

Epizody(26)

Obsahy(1)

Tento animovaný 26-ti dílný seriál (nejen) pro děti byl natočen podle literární předlohy spisovatele Julese Verna. Děj se odehrává v carském Rusku pravděpodobně kolem roku 1860 v době fiktivního povstání Tatarů proti ruskému carovi. Carova bratra, který se nachází v Irkutsku, chce zavraždit zrádce Ivan Ogarev. Během jednoho z tatarských nájezdů však dojde k poruše telegrafického spojení mezi evropskou a asijskou částí Ruska. Proto musí být do Irkutska neprodleně vyslán kurýr, aby velkoknížete uchránil před smrtí. Tento nelehký úkol byl svěřen kapitánovi carských kurýrů Michailu Strogovovi. Hlavní hrdina cestuje vlakem, lodí, povozem i pěšky. Na cestě přes Sibiř je však dokonce zajat Tatary... (Agatha)

(více)

Recenze (15)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Dodneška si pamatuju spoustu scén a to jsem to viděl jako malé ploutvě a dodneška považuju jistý okamžik za jeden z nejhrůznějších a nejsilnější zážitků mého dětského divákovstva. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Michel Strogoff" je určite hodný vašej pozornosti. Myslím si, že tu máme podaný veľmi dobrý príbeh so zaujímavými postavami a hlavne skvelým hlavným hrdinom. Celú dobu čo som to sledoval som chcel vedieť čo sa bude diať ďalej, ako to celé dopadne a či to náš hrdina zvládne. Pretože pravda je taká, že miestami mal skutočne na mále. Prvé 3 epizódy sú viac historické, hlavná dejová línia sa napája až od štvrtej časti. Možno prvé epizódy nepôsobia až tak násilne a náročne, no myslím si, že tak od štrnástej epizódy to začne byť celkom silné. A niektoré epizódy sú vyslovene drsné. Poviem úprimne, že aj zloduch je skvelý. Ivan Ogarev je silný, je inteligentný a hlavne sa neštíti absolútne ničoho. Seriál má atmosféru, je dobre napísaný a funguje. Dokonca mi ani nevadí, že mnohé akčné scénky sú spracované slabo. Keď by malo byť vidieť krv, tak dokopy väčšinou nie je vidieť nič. Nejaké zranenia sa občas objavia, ale pohľad na krv tu moc nie je. Na jednú stranu by to mohol byť problém, no mne to nevadí. Najmä z titulu, že to nie je spracované len pre dospelých, ale aj pre mladších divákov. Takže tomu rozumiem. No sú iné problémy, ktoré sú dosť zarážajúce pri tomto seriáli. V prvom rade je to kvalita produkcie. Animácie nepôsobia veľmi kvalitne. Dizajny postáv sú skvelé a pohybujú sa prirodzene, no často sa stáva, že sa zmení farba vlasov, alebo úplne zabudnú na to, že sa v minulej epizóde ostrihali a podobne. Takže v tomto smere to tvorcovia mohli spracovať lepšie. Na takéto veci si treba dávať pozor. Takisto občas naratív seriálu nie je ideálny. Neviem prečo niekedy postavy povedia dôležité veci nahlas, aby ich mohli počuť nepriatelia. Jednoduché riešenie. Myslím si to a neotváram ústa. To nemohol byť problém spracovať. A potom sú tu scénky, ktoré pôsobia celkom zbytočne. Hlavne v posledných epizódach tu máme vždy na úvod zbytočné scénky s dvomi lordami, ktorí neustále uvažujú, kde sa môže teraz železný muž nachádzať, aký bude jeho postup a či dokáže situáciu zvládnuť. A pri tom iba hrajú gulečník a pijú koňak. To nie je potrebné do toho pridať. Seriál občas odhalí aj históriu niektorých postáv, ktoré stretneme. To sa mi ale páči. Je super, že môžeme vidieť ako Ogarev prešiel na zlé chodníky a aj príbeh Nadi a jej otca je zaujímavý. Ako celok poviem, že ide o skvele spracované dielo. Príbeh je zaujímavý, postavy sú skvelé, no produkcia pôsobí lacnejšie a je to vidieť. Ale určite si myslím, že ide o seriál, ktorý stojí za vašu pozornosť. Hodnotenie: B ()

Reklama

Aquilles 

všechny recenze uživatele

Verneova klasika v animovaném kabátě mě před lety chytla hned na první dobrou a já díky ní nadšeně hltal každý díl, aby mi neušla žádná část Strogovova příběhu. Napínavý příběh, klasická animace (byť místy nebyla dokonalá), krásná hudba s východními motivy, chytlavá znělka. Trochu mi vadily jen úvodní scény na začátku každého dílu, protože mi přišlo, že někdy až zbytečně vytrhují diváka mimo příběh. Carův kurýr je ideální příležitost, jak seznámit mladého diváka s jednou z těch méně známých verneovek. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Jedná se bezpochyby o velmi kvalitní podívanou. Už to, že se tvůrci rozhodli stvořit seriál, jehož děj se odehrává za dob carského Ruska je chválihodné. Zvlášť když většina západoevropanů je rusofóbních. Francouzi opět dokázali, že umějí točit kvalitní seriály. Plný počet nedávám, neboť musím vzít v úvahu, že seriál v době odvysílání na Primě ušel mé pozornosti. Znám jej teprve krátce a tak nemohu k hodnocení přičíst nostalgii. Navíc jsem v animaci objevil několik závažných chyb. Např. v jednom dílu má Michailova matka blonďaté vlasy a v dalším dílu už šedivé. Totéž Nadin otec, nejprve je zrzek a vzápětí zešediví. Za velkou chybu v ději považuji, že nebylo vůbec objasněno, jak se Michailovi po vypálení očí opět vrátil zrak. Všechny tyto chyby snižují mé hodnocení o pár procent, nicméně i tak dávám 5 *. 85% ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný animovaný seriál na motiv knihy Julese Vernea. Takových animovaných seriálu jako je tento, navíc s velmi povedenou hudbou, je opravdu velmi poskrovnu. Viděl jsem ho asi když mi bylo dvanáct a pamatuju si, že jsem se nemohl dočkat příštího dílu, který dávali v 8 hodin ráno. Nedávno jsem náhodně objevil i knížku a tak se mi seriál docela vybavil. A vzpomínám si, že knížce to bylo i poměrně dost podobný. No, ale už je to přece jen pár let a televizní reprízy se asi nedočkáme - a to je velká škoda. Ale kdo chce, tak najde... ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • V 6. dílu při plavbě na parníku Kavkaz Michail Strogoff své společnici Nadě říká, že za dva dny budou v Omsku. To je ale na tehdejší dobu neproveditelné a i z následujících událostí vyplývá, že se jedná o chybu. (Agatha)

Reklama

Reklama