Reklama

Reklama

Hrdina americké komedie Jackie Moon se vrací do rodného města, kde chce trénovat svůj basketbalový tým. Jenže Flint Michigan Tropics jsou nejhorší v lize a pokud chtějí přežít, musí zvítězit.
V roce 1976 se Americká basketbalová asociace ABA ocitá na pokraji kolapsu. A právě tehdy se vrací do rodného města Jackie Moon, který se prosadil díky úspěšnému hitu Love Me Sexy. Nyní chce naplnit svůj dávný sen a koučovat basketbalový tým. Jenže ten, na který získal licenci - Flint Michigan Tropics - je nejhorší tým v lize a hrozí mu vypadnutí, zvláště když ABA ohlásí plánované spojení s konkurenční NBA. Pokud chtějí přežít, Jackie a Tropics musí dokázat zdánlivě nemožné - zvítězit. V hlavních rolích americké komedie režiséra Kenta Altermana hrají Will Ferrell, Woody Harrelson, Will Arnett, André Benjamin ad. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (152)

Cival 

všechny recenze uživatele

Will Ferrell je king. V Poloprofesionálovi ale těžce přebral a válí se leda ožralej pod trůnem, obklopen několika průměrnými šašky. Nekonečná mizérie, která otravuje od prvních sekund a smutně připomíná ještě levnější fiasko Zelená je tráva. 30%. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Will Ferrell je živel, který dokáže vytřískat ze svých postav maximum, ale Semi-pro je pouze óda na jeho vlastní narcismus, který je protivný už od počátku. Navíc tahle dokonale vysušená story o bandě loserů, jež to někam dotáhla, trpí těžkou absencí opravdu dobrých hlášek a zapamatování si hodných scén, což je druhý velký problém. Tím prvním je ale nakonec Woody Harrelson, který se tváří, že je na place omylem… a ten účes ve stylu Antona Chigurha mu fakt nepřidává. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Umíral jsem u toho, v dobrém slova smyslu, ale ve špatném slova smyslu vůči filmu. Semi-pro je komedie hozená do retro stylu a tím jediným se snaží chytnout, protože pod povrchem je to vlastně sportovní komedie o ničem, prakticky o ničem, je to vlastně o tom, co vidím v každý komedii, jenom se to snaží být dost kůl a upozornit na to diváky a hlavně oblíbence Willa Ferrela. Ale důvodů je víc proč dávám jednu hvězdu. Nesmál jsem se, nesnášim Willa Ferrela, sport ku zdraví, sport k trvalé invaliditě, a když už to nemá hustopekelnou myšlenku jako Vybíjená, tak nezájem a hlavně je to všecko tak nudné, že se u toho těžko vydrží. Já to teda dal na dvakrát a to se mi do toho už moc nechtělo, jen jsem doufal, že když v tom hrajou herci z Frat Packu, tak se to nějak zachrání. Nezachránilo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $33,479,698Tržby Celosvetovo $43,884,904Tržby za predaj DVD v USA $20,600,521 //počet predaných kusov 1,068,250║ Nehorázne nudný výplach, Will Ferrell akoby už z jeho prejavom úplne dochádzal a za celý čas nedokázal výraznejšie zaujať. /25%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Od podobných komedií s Willem Ferrellem jsem kdysi očekával zábavu, ale postupem času klesá jeho "hvězda" hodně rychle dolů. Dříve zajímavý a občas i překvapující herec měl šťávu, která jako by byla vytlačena jeho úspěchem a v posledních filmech je špatný. Velmi špatný a hlavně nezábavný. Všechny jeho pokusy být v Semi-Pro tím starým dobrým vtipálkem byly k ničemu. Je to škoda, protože komedie z basketbalového prostředí nemusela být nudnou sbírkou sportovní klišé a Willa Ferrella bez formy. Nepomohou tomu ani stárnoucí Woody Harrelson nebo zpěvák André Benjamin. Slabé dvě hvězdičky za skoro vymetenou podlahu všech sportovních komedií. Ferrelle probuď se! ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Na Ferrella překvapivě normální komedie - bez nechutností a sem tam padne i slušná hláška. Neurazí ani nenadchne, prostě průměr. "Use small children as sheilds, bears like soft tender meat!" :) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Theodore Shapiro: 1. Love Me Sexy - Jackie Moon (Will Ferrell) ,2. Get The Funk Out Ma' Face - (Brothers Johnson) ,3. Lady Marmalade - (LaBelle) ,4. The World Is A Ghetto - (War) ,5. Tell Me Something Good - (Ronnie Laws) ,6. Mr. Big Stuff - (Jean Knight) ,7. Give Me Just A Little More Time - (Chairman Of The Board) ,8. Why Canâ TMt We Be Friends - (War) ,9. Walking In Rhythm - (The Blackbyrds) ,10. Dance To The Music - (Sly & the Family Stone) ,11. Love Rollercoaster - (Ohio Players) ,12. Que Sera, Sera (Whatever Will Be, Will Be) - (Sly & the Family Stone) ,13. Move On Up - (Curtis Mayfield) ,14. Shining Star - (Elijah Kelley) , ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Váš tím rozpustíme.“ - „Rozpustiť? Čo to znamená? Je to vôbec slovo?“ – „Ale áno, JE to slovo. A finančne to znamená skončiť.“ Willa Ferrella pokladám za jedného z najlepších žijúcich amerických komikov. Je mi ľudsky veľmi sympatický a jeho výkony v komédiách sú na úplne inom stupni, ako u kolegov. Je mi blízky jeho zmysel pre humor – absurdná fraška, ktorá je postavená na absolútnom prežívaní a takom afektovanom prejave (alebo naopak kamennej tvári), že by som musel dlho rozmýšľať, či má v Hollywoode dôstojnú konkurenciu. Videl som ho vo väčšine filmov. Od tých, v ktorých len nahrával na smeč v podpornej roličke (STARSKY A HUTCH) až po hlavné úlohy. Tie filmy nie vždy boli výnimočné, už kvôli nemu ale stáli za to a minimálne on v nich výnimočný BOL. Toto bolo bohužiaľ prvý raz, čo ma nudil. Snímkou si síce doplnil filmografiu o ďalší šport (po krasokorčuľovaní v ĽADOVO OSTRÝCH a automobilových závodoch v RÝCHLO A DESIVO: ŠIALENÝCH PRETEKOCH), ale to je asi tak všetko. Uchechtol som sa raz za 30 minút, aj to boli dané vtipy o poznanie slabšie, ako v jeho najlepších kúskoch (a toľko dobrých príležitostí tu bolo, od medveďa cez „otvorené manželstvo“ po „vyvraždím ti rodinu, hajzel a potom ti zapálim dom“). Akčné scény boli slabučké, bol poznať malý rozpočet a nebavila ma žiadna postava. S lepšími hercami by to možno bolo lepšie. Možno nie. Woody Harrelson, na ktorého kombináciu s úplne odlišným Ferrellom som sa tešil, je ukážkovo typovo zle obsadený herec do úlohy, ktorá by s iným hercom mohla byť vynikajúca. Tentoraz sa negatívne vyjadrujem aj na stranu nezrozumiteľného strihu, ktorý berie vtipom pointu, takže nie sú vtipné (ak družstvo vyhrá zápas, musí divákom kúpiť pukance. Zápas vyhrá, strih. Kúpilo pukance? Nekúpilo? Woody Willa trénuje v zvracaní, Willa napína na zvracanie, strih. Vyvracal sa? Nevyvracal?). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tentokrat se o nic extra nejedna, jedna z Ferrellovo slabsich komedii. Jednak pribeh je sta variace na bandu looseru a jejich velky vitezstvi, i kdyz je fakt, ze tady hlavni hrdinove zas takovy dementi nejsou a konec je taky drobet odlisnej, ale scenar proste neprinasi nic novyho, snad vsechny vtipy byly k videni uz nekde jinde, navic ani Ferrell do toho nedava vse a nerozbali uplne vsechno z jeho klasickejch uchylaren. A na nakou poradnou hlasku nebo vtipek si clovek musi vzdy peknou chvily pockat. Herecka sestava taky neni kdovijak uzasna, ani ten Harrelson nepredvadi nic extra a nebejt Ferrella, tak je film minimalne o tridu horsi. Celkove film sice nijak vyrazne nenudi, obcas se clovek zasmeje, ale na vetsi hodnoceni to nestaci. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Spíš slabších 50%. Pokud zrovna nemáte po ruce jiného Ferrella, dejte si to, ale to nejlepší to není. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nebesa chtějí, abychom vyhráli. Podpálím ti barák." Pokud bych byl vlastníkem basketbalového týmu, tak bych také chtěl být jeho trenérem, nejlepším plajerem i zpěvákem, ale pokud by to bylo možné, tak na zápas s medvědem bych nominoval o něco méně důležitějšího borce, než jsem já. To Jackie Moon si tohle všechno zařídí sám a kdyby věda poněkud svižněji reagovala na potřeby trhu, tak by po palubovce v dresu Tropic pobíhal pouze on se svými klony. Je tedy smutnou pravdou, že tohle není film, ale pouze sestřih ferrellovských exhibic, ale kdo má jeho řádění rád, tak by neměl být vyloženě zklamán. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

No jo, Semi-Pro by se dalo vyčítat hodně, ale Ferrell mě zkrátka spolehlivě rozesmívá jako málokdo. Příště by to ale fakt chtělo už poněkud nápaditější scénář. 70% ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Zklamání, hodně velká zklamání, podle mého názoru je Farrell dobrý komik, který může utáhnout všelijakou blbost, ale sem tam se mu to prostě nemusí povést, dva příklady Ricky Bobby a Semi-Pro – škoda. Vyloženě trapný humor, story až příliš jednoduchá, naivní a nereálná, Farrella v pohodě z mého pohledu zastínil André Benjamin, přišel mi daleko více směšnější, druhá polovina bavila více…5/10* ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Strašná kravina naprosto zapadající do Farrellovy tvorby, opět má nesčetně hysterických záchvatů, neustále tam pobíhá jak hovado a naprosto debilní dialogy, ale někdy to je prostě sranda, bohužel to ale neni zas tak často, jak by tenhle film, kterej je na stupiditě založenej, potřeboval, ale i tak sem se párkrát fakt náramně pobavil, škoda jen trošku debilní role pro Woodyho Harrelsona, kterej se tak nemoh moc dobře komediálně představit a že to umí moc dobře. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Take me to the Moon.. Občas jsem u melodramatických chvil pískl kroky, jinak se docela bavil, obzvláště když hráči využili reklamní pauzy ke rvačce či představili zkoprněné hale alley-oop. Já si snad na stará kolena toho Willa oblíbím.. P.S.: Se svým tělesným ochlupením by z fleku mohl hrát NBA za Memphis Grizzlies, nebo tam alespoň dělat maskota.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Fakt dobré. Jednoduché komédie s ústredným motívom amerických národných športov mám prepozerané odpredu-odzadu, ale keď sa v obsadení zíde pár dobrých komikov, tak je ešte stále na čo sa pozerať. 70%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Will Ferrell hraje už poněkolikáté tutéž postavu, ale tentokrát v tak kouzelně pitomém filmu! Až jsem se divil, jak moc mě Poloprofesionál bavil. Momenty typu rvačky během komerční přestávky nebo scény s revolverem, představení Woodyho Harelsona ("Mimochodem když uvidíš tchoře, zkus ho zabít. Není to mazlíček!"), senzační špičkování dvou sportovních komentátorů, hipík, kterému nechtějí proplatit šek... Všechno to na mě (s výjimkou minima trapasů) působilo velice svěže a vtipně. Určitě byl dobrý tah nepsat scénář tak, aby vtipy či "vtipy" trousil jen Ferrell, ale štědrou porci jich nadělit i ostatním postavám. K tomu ta výborná Shapirova hudba a roztomilá dobová atmosféra. Paráda. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten druh komedie, která nikterak nenadchne, ale na druhou stranu ani nezklame. Will Ferrell zde rozjíždí další ze svých mnoha komediálních kreací, kdy jeho výkon dělí jen tenká hranice mezi genialitou a trapností. Některé fórky byly povedené, jiné vysloveně trapné, z celého filmu pak mám pocit, že tenhle film rozhodně nebude patřit mezi ty snímky, které si mám v plánu ještě někdy znovu pustit. Jednou to vidět opravdu stačí, na jedno zhlédnutí je to docela snesitelný počin, který dokázal udržet mou pozornost, který mě dokázal i docela zaujmout, ale u kterého jsem také často pochyboval, jestli to celé je myšleno vážně, nebo to bylo natočeno jen proto, aby se Will Ferrell pořádně vyblbnul. Docela příjemně zde působí Woody Harrelson, který v určitých chvílích Ferrella dost zastiňuje, což nevím, jestli je úplně v pořádku. Takže když bych to měl nějak uzavřít, tak asi s tím, že už jsem viděl mnoho lepších a zajímavějších filmů o basketbalu, které mi utkvěly v paměti, o čemž pochybuji, že se v případě tohoto filmu stane. Zkrátka tenhle film beru jako další zajímavou taškařici s Ferrellem, která je doplněná trochou toho sportu a na níž asi to nejzajímavější je hippík bez trička, který se snaží získat svých 10 tisíc dolarů. Takže za průměrný film průměrné hodnocení, uděluji tři hvězdy. ()

Související novinky

Kolty a magie

Kolty a magie

02.04.2009

Kulku ze šestiraňáku by si zasloužil člověk, který vypustil na internet sice nedokončené, ale obrazově velmi kvalitní X-Men Origins: Wolverine, a magii zase studio Fox, aby se mu povedlo odčarovat z… (více)

Reklama

Reklama