Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh tří osiřelých děvčat (Pauline, Petrova a Posy), které adoptuje výstřední průzkumník strýc Mathew a jeho neteř Sylva. Příběh odehrávající se v Londýně 1930 poukazuje na splnění tří dívčích snů. Přes veliké finanční potíže se dostnou k učiteli baletu. Na podiu se všechny tři snaží si přivydělat, aby své sny mohly považovat za uskutečněné. Jejich zápas o svá přání balancuje jak střevíčky na place. (Vontorman)

(více)

Recenze (80)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Chcete něco vědět o tomto filmu – podívejte se pozorně na plakát a máte jasno. Je to o třech sirotách a nejlepší je ctnostná Emma. Je to něco mezi Malými ženami a pohádkou o třech Popelkách. Hezký holčičí film bez amerických teens a jejich těžkými strastmi (kreditky se mi nevejdou do prkenice od Prada a ty diamantový boty mě strašně tlačí), bez vyumělkovaných dospělých (copak to vyvádíte, drahouškové?) a pozlátkového životního prostředí (ne, broučku, cadillac ti dnes nepůjčím). Představuju si, že takový film pustí vnučkám před spaním starodávná babička, když byly celý den hodné a pilně spřádaly vlnu a len. ()

JohnVodka 

všechny recenze uživatele

Emma Watson neumí a ještě jednou NE, vážně NEUMÍ hrát. Snaha o zajímavý příběh byla ale u tohoto dramatu jsem se nedočkal ničeho dramatického, žádné gradace, emocí nebo výpravy. Vše okolo je fajn, kamera, kostýmy a scény supr. Ale zkrátka podání toho všeho je tak příšerné že musím říct že Ballt Shoes byla jen ztráta času, který jsem mohl využít na koukání do stropu, kde bych nepochybně vykoukal lepší drama. ()

Reklama

katasta 

všechny recenze uživatele

Film naprosto o ničem a hraní Emmy Watson mi přijde taky dost tragický. Kvůli vysokému hodnocení jsem se na Ballet Shoes docela těšila, krom toho sem chtěla Emmu vidět i v něčem jiném než v Harry Potterovi. Nějak se tu ale nedokázala zbavit výrazu Hermiony, byla děsně nepřirozená a ty dvě malé neznámé herečky hrály lépe než ona. Na celém filmu se mi nejvíc líbila Yasmin Paige, a tim to bohužel asi tak končí. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Nebudu lhát. Na film jsem se koukl jen kvůli Emmě Watson. Nicméně nemohu souhlasit s tím, že film táhne jen ona nebo že se bez ní v něm nic neděje. To není vůbec pravda. Film je sice bez větších zvratů a jen poklidně běží, ale i tak tam pár dramatických chvil je. Moc se mi líbil příběh Pauline, Petrova a Posy, která každá ambiciózně šla za svým cílem. Příběh matky a dalších postav je neméně zajímavý. Zasazeno do třicátých let to vykouzlilo tak nádhernou atmosféru, že jsem se až skoro blahem rozplýval. Takové filmy mám prostě rád, mám na ně určitou slabost a když jej ještě herci a herečky zahrajou tak, jak tento film zahráli, tak je to prostě nádhera. Emma Watson prostě hrát umí a líbily se mi i ostatní. Nemohu jinak než za plný počet! Vic takových filmů. :) P.S.: Bohužel, v den kdy jsem se na tento film koukal, zemřel herec Richard Griffiths, který zde hraje strýce Mathewa a ostatní ho znáte jako strýčka Dursleyho z Harryho Pottera. :( ()

Seev 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělý způsob, jak strávit nedělní odpoledne - s Emmou, Marcem a v neposlední řadě Emilii. Příběh tří dospívajících a dvou dospělých silných žen (muži v tomto filmu pouze sekundují) o sebeprozazení poddaný tak, že věříte každé gesto. Kéž by i česká televizní produkce dosahovala alespoň poloviční kvality. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

  • V této adaptaci Emilia Fox hraje roli Sylvii Brown. Emiliina matka, Joanna Davi , hrála roli Theo Danes v roce 1975 v seriálové adaptaci stejného příběhu. (Neffy)
  • Ve scéně, která je jen v nesestříhané DVD verzi, hrají tříletou Pauline Fossil střídavě nevlastní sestry Emmy Watson dvojčata Nina a Lucy. (Neffy)

Reklama

Reklama