Reklama

Reklama

Na sv. Valentýna

  • USA Valentine's Day (více)
Trailer 1

Sledujeme příběhy téměř dvou tuctů lidí, kteří během tohoto svátečního dne prožívají romantické chvíle, nebo trapný neúspěch. Mezi účastníky je například květinář Reed, který právě požádal svou půvabnou přítelkyni Morley o ruku. Jeho nejlepší kamarádka, učitelka Julia, zůstává na Valentýna sama, její přítel kardiolog Harrison odjíždí pracovně do San Franciska. Nadšení svých romantických spoluobčanů nesdílí sportovní redaktor Kelvin, který byl "sesazen" do společenské rubriky a nyní je nucen chodit po městě a dělat rozhovory se zamilovaným obyvatelstvem. Jedním z dotazovaných šťastlivců je i Reed. Díky televiznímu rozhovoru míří do jeho květinářství davy zákazníků. Harrison u něj objedná dvě kytice, jednu pro svou ženu Pamelu, druhou pro Julii, v tu chvíli Reedovi dochází, že jeho kamarádku čeká velké zklamání. Do květinářství přichází i malý chlapec Edison, který kupuje květiny pro svou lásku. Jeho matka je pracovně v zahraničí, a tak chlapce vychovávají prarodiče, Edgar a Estelle, kteří se i po padesáti letech manželství hluboce milují. Den sv. Valentýna se chýlí ke konci a na losangeleském letišti přistává letadlo, kterým přilétá Holden. Během dlouhého letu se seznámil s Kate, důstojnicí americké armády, která se vrací z dlouhé mise domů na pouhý jediný den. Domnívá se, že Kate letí navštívit svého přítele, pravda je ale jiná, Kate letí za svým synkem Edisonem. (TV Nova)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (487)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

14.8.2010 ~ Standardní romantická komedie podle prověřené šablony, která ale není zas až tak úplně romanticky pitomoučká, jak by se dalo čekat. Což ale neznamená, že by z toho byl hit jara. ~ Tedy jak se natáčí taková romantická komedie, aby na ní šlo do kin dostatek lidí? No, nejprve je nutné sehnat dobré herce nebo alespoň ty, kteří "táhnou" a byli v poslední době vidět - Splněno. ~ Poté je třeba vymyslet nějaký příběh. Nijak objevný, stačí vypreparovat několik již použitých nápadů z předchozích romantických komedií - Splněno. ~ Dále je potřeba odlišit film od ostatních romantických komedií, ovšem zase ne až tak moc, aby nakonec z romantické komedie nebyla romantická parodie ála Texaský masakr zkřížený se Star Trekem. A tak tu máme ne jeden příběh, ale hned několik příběhů několika párů i jednotlivců, které se všechny odehrávají na den Svatého Valentýna. ~ Společně se tak s herci můžete povznášet při jejich radostech a seznámeních, stejně jako se spoludeprimovat v úzkostech a prohrách jejich životů. Herci ve svých šablonovitých rolích hrají šablonovitě dobře a vzhledem k žánru lze tak několik hloupostí a do očí bijcích klišé odpustit. ~ Pokud si jen chcete odpočinout u něčeho nenáročného na myšlení a nepočítat při tom tucty mrtvol nebo svazky fotonových paprsků, lze Valentine's Day doporučit. Rozhodně jsem byl svědkem mnoha horších romantických pokusů (o film, samozřejmě). ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Typický americký romantický film, ktorý má pár silných a pár slabších miest, a ktorý funguje ako celok len kvôli kavalérií sympatických hercov, ktorý vedia navodiť to správne iskrenie. Ale aj medzi nimi sa nájdu tý, ktorý vyčnievajú - Topher Grace a Anne Hathaway a Ashton Kutcher s Jennifer Garner. Sledovať tieto dvojice bolo jednoducho potešením a na mňa pôsobili najúprimnejším dojmom. Inak veci typu, musíme počkať zo sexom, homosexualita, detská a starecká láska, je podávaná na mňa až príliš silene. Možno to robí fakt, že je tam jednoducho až priveľa postáv, ktorých prepojenie mi nesedelo. Ale inak je to naozaj fajn oddychovka. Marshall vie ako nabudiť emócie a ako z nich vyťažiť čo možno najviac. Síce sa nejedná o žiadne majstrovské dielo a rozhodne film zapadne prachom, hneď ako sa vyrobí ďalší film z podobnou tématikou, ale v súčastnosti tento kúsok uspokojí hádam každého, kto raz ľubil a bol ľúbený. ()

Reklama

dawe04 

všechny recenze uživatele

Romantika ani sentiment mi vůbec nevadí, ale Na sv. Valentýna je stejně ulepený, plytký a komerční jako samotný svátek, který sloužil jako inspirace k natočení téhle přehlídky unuděných hvězd. Místy zábavné scénky, místy nuda a prázdná chemická periodická tabulka mezi spárovanými postavami. Valentýn opravdu ne. ()

Kailo 

všechny recenze uživatele

Co mě vedlo na tohle mrknout bylo hlavně herecké obsazení, které je více než zajímavé. Po zhlédnutí několika minut mi byla jasná podoba s Paris, je t'aime, a aby byla mozaika kompletní, tak i s New York, I Love you. Příběhy několika lidí, kteří jsou v blízkém kontaktu se zmedializovaným pojmem - láska. Bohužel pro nás, americký pohled na lásku je trochu sentimentální, a tím trpěl nejvíce konec - jedno velké klišé s ponaučením, které jsem si (jak jinak) neodnesl...55% [HD] ()

nash. 

všechny recenze uživatele

V názvu to má Valentýna, odehrává se to na Valentýna, podle anotace je to spousta lásky v každém věku a natočil to Garry Marshall. Tím je řečeno vše a kdo čekal něco jiného, trpěl po zásluze. Já čekal extraporci sladké ryzí romantiky s lehkou polevou pohádkové naivity a určenou výhradně pro sledování ve dvou. A přesně tu jsem dostal. I s nášupem. Některé postavy byly navíc, některé mi nesedly, stejně jako některé scény, ale ten zbytek byl příjemně romantický i zábavný a přes značné množství postav a příběhů přehledný, svižně a hladce odsýpající, plný úsměvných drobností a také odkazů. Mezi většinou párů to příjemně jiskřilo, u některých by se napětí dalo krájet, Anne Hathaway pobavila i potěšila, stejně jako Jennifer Garner, ovšem nejlepší byla Julia Roberts. Už kvůli ní si Valentýna nejspíš někdy zopáknu. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (25)

  • Julia Robertsová (Kate Hazeltine) dostala v přepočtu na slova za každé slovo, které ve filmu řekla, 12 000 amerických dolarů. Za svůj zhruba šestiminutový výstup ve filmu dostala v přepočtu 54 milionů korun. (Pepy)

Související novinky

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

20.07.2016

V 81 letech nás opustil filmový a televizní klasik Garry Marshall. Většina z vás ho zná jako režiséra Pretty Woman nebo Deníku princezny, Marshallovi ale dala kariéru hlavně malá obrazovka. Jako… (více)

Den matek dostane vlastní film

Den matek dostane vlastní film

02.07.2015

Garry Marshall (Pretty Woman) se na stará kolena zakoukal do ansámblových romantik. Na sv. Valentýna vydělalo 216 milionů dolarů, takže rychle přišlo pokračování Šťastný Nový rok. To ale sesbíralo … (více)

Bradley Cooper je k sežrání

Bradley Cooper je k sežrání

15.02.2010

Každý druhý producent v Hollywoodu chce do svého filmu Sama Worthingtona... a ti ostatní chtějí Bradleyho Coopera. Po tomhle víkendu, kdy Na sv. Valentýna utržilo 52 milionů dolarů a připsalo si tak… (více)

Reklama

Reklama