Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1930, v USA panuje prohibice a Chicago ovládá gang Al Caponeho. V boji o miliardy dolarů plynoucích z nelegálního prodeje alkoholu korumpuje úplatky představitele města a policie a likviduje obchodníky, kteří od něj alkohol odmítnou koupit. Jeho heslem je, že s dobrým slovem a pistolí dojde dál než jen s dobrým slovem. Do Chicaga je vyslán zvláštní zmocněnec ministerstva financí Eliot Ness, který má řídit vládní akci proti distribuci lihovin a proti násilí. Dozví se o velké zásilce whisky a ve spolupráci se zvláštní policejní jednotkou vykoná razii ve skladu. V bednách však alkohol není. Al Capone, tisk i zkorumpovaní policisté se mu vysmívají. Setkání s poctivým pochůzkářem Jimem Malonem ho přivede k myšlence vytvořit malý neúplatný tým. Spolu s Malonem vyberou na policejní střelnici nejlepšího střelce, Itala Georga Stonea, původním jménem Guiseppa Petriho. Čtvrtým mužem se stane policejní účetní Oscar Wallace, kterého Nessovi poslali z Washingtonu. Ness prohlašuje, že chce využít všechny zákonné prostředky k tomu, aby Al Caponeho dostal do vězení… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (908)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pane Nessi, měl jsem Vás potkat před deseti roky a dvaceti librami. To víte, teď mi připadá, že záleží víc na tom zůstat naživu." Ctihodnej pan Alphonse Gabriel Capone mě bavil. Koho potkal, toho uplatil a kdo se nenechal, toho nakrmil. Olovem. Prostě sympaťák, kterýmu se může postavit jen tým ve složení ministerskej úředník, pochůzkář, účetní a střelec. Takže nyní už vím, že palírna je na poště, kanadská jízdní policie je zbrklá a manželství je umění snášet bolest. Pokud to nikdy neuplatním, tak se znovu mrknu na Neúplatný chlapy, kteří si to parádně rozdali s mafií i úplatnejma poldama, protože tohle prostě je divočina bez pravidel. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Stale jsem nevidel spoustu starsich a skvelych filmu, snazim se to dohnat a narazil l jsem na The Untouchables. Muzu rict, ze lepsi gangsterku z dob prohibice jsem nevidel! Dokonale herecke vykony v cele se Seanem Connerym a jeste ne tak slavnym Kevinem Costnerem, ktery ukazal, ze hrat doopravdy umi! Vynikajici rezie Briana De Palmy dostala tenhle film opravdu nahoru a vysperkovany scenar jeste "vejs" :)) 10/10 ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Uzasna gangsterka a jeden z nejlepsich De Palmovo filmu. Celej film je fakt skvelej, okamzite cloveka zaujme, ma skvelou atmosferu a i kdyz to neni nejak zvlast husty drama, ale skutecne spis takovej pohodovej film, kde se De Palma snazi o ruzny zajimavy sceny, jako zatah na moste nebo schody a ne jen o mluveni, tak prave to z neho dela tak vyjimecnej kousek. Celej film je fakt krasne sviznej, pribeh je dobrej a scenar super a navic tu jsou skvely herci. Robert De Niro si Caponeho fakt vychutnava a je v roli dokonalej, Costner je tady jeste v nejlepsi forme a Connery skutecne predvadi jeden z nej vykonu. Akorat ten Andy Garcia je tady takovej nevyuzitej, nejdriv ukazou, ze je to nejlepsi novacek a skvelej strelec, hned se necha postrelit a az na zaver do deje prakticky nezasahuje, ale vynahradil si to v Kmotrovi. Navic ma film uzasnou hudbu, na Morriconeho krapet netradicni. Proste jedna z nejlepsich a hlavne nejzabavnejsich gangsterek. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po Mafiánech a Kmotrovi konečně další shlédnutý film z mafiánského prostředí a už rovnou mohu tvrdit, že tento se na ně prostě rovnat nemůžu, i když příběhové čerpá z velmi silného tématu a herecky je více než na úrovni. Kombinace vícero žánrů je příjemná, Al Capone a jeho skvadra dokáže zaujmout svým životem a ačkoliv je tento příběh dobra se zlem předem jasný, je stále se na co koukat. Ono koneckonců prakticky v každém filmu z mafiánského prostředí je na co se koukat, jde už jen o to dokázat šokovat, překvapit a tento zdá se mi nesplnoval ani jeden požadavek. Přesto patří do trojky nejlepších mafiánských filmů, které jsem měl možnost kdy vidět. Mimochodem, řekl bych, že film potápí nicneříkající hudba, kterou prostě přejede jakoby nic a druhý den už si na ní nikdo nevzpomene, což je zaručená škoda. --- Tým! Nedojdu nikam, jestli nevyhraje tým! ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Zpropadeně nevyrovnaný film. Ne po režijní stránce, nýbrž po té dějové a především žánrové. Vůbec, ale vůbec nedokáži říci, čím tento film je, a velice by mě zajímalo, čím tento film vlastně být chtěl. Samotnou osu tvoří silně pohádkové téma boje za spravedlnost, proti všem překážkám. Boje těch hodných proti těm zlým. To, že tento námět je pěkně probrán a málem vyčerpán, nám sdělují jeho autoři už tím, že si nevystačí s poetikou prostého boje za spravedlnost a aby nějak zaujali diváctvo, musí do mnoha scén a dialogů nastrkat úplně nesmyslný, samoúčelný a nezdůvodnitelný humor, který pak nevyhnutelně rozbíjí pevnou koncepci příběhu a dělá z něj tuctovou, i když třeba šlapající, frašku. Jako pěst na oko pak působí několik scén, kdy je najednou bráno všechno vážně, umírají tu kamarádi, jsou pronášena patetická slova a my si musíme připadat jako v úplně jiném filmu, těžko však říci, který by byl lepší. Smícháme-li je však dohromady, vznikne nám z toho pouze nestravitelný eintopf. Typickým příkladem tohoto je postava "srandovního účetního" a jeho neuvěřitelně se mezi sebou bijící učinkování v trapné přestřelce na mostě a posléze zakončení jízdy výtahem. Podobně se dají popsat i herecké výkony Kevina Costnera a Seana Conneryho, kteří z celého filmu udělali snad až comixový příběh. Úplně nevině se pak mezi ně nachomýtl Andy Garcia, který z naší čtyřky neúplatných jako jediný působí hodnověrně a vyrovnaně. Jako zcela jiné kafe a "milé pohlazení po duši" fungují vystoupení Al Capona, kdy si na chvíli připadáme jako v silně nadsazené ironické gangsterce. A při dvou scénách setkání Costnera s Nirem (hotel a soud) to vypadá, jako kdybychom se s každým střihem přenášeli do jiného filmu. I ta slavná přestřelka na schodech působí značně ustrnule a rozháraně, viz. "létající" námořníci, myslím si, že ta v Carlitově cestě se Palmovi povedla, mnohem lépe. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (54)

  • Místo scény přestřelky na nádraží byla zvažována srážka vlaků. Nízký rozpočtu nakonec zabránil použít tuto variantu. (M.B)
  • V opeře nezpívá nikdo jiný než jeden z největších světových tenoristů, Ital Mario Del Monaco (27. 7. 1915 - 16. 10. 1982). (Karlos80)
  • Ennio Morricone měl pro film zkomponovat výrazný policejní pochod. Se zadáním si však příliš nevěděl rady, proto připravil režisérovi devět verzí s doporučením, aby nezvolil tu sedmou. Brian De Palma po ní samozřejmě sáhl. (major.warren)

Související novinky

Ennio Morricone - The Official Concert Celebration

Ennio Morricone - The Official Concert Celebration

23.11.2023

Ennio Morricone - The Official Concert Celebration bude unikátní hudební událost s velkolepou produkcí, jejímž kurátorem je samotný Ennio Morricone. Pražský koncert se bude konat 6. dubna 2024 v O2… (více)

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

16.05.2023

Oznamování velkých projektů těsně před začátkem festivalu v Cannes pokračuje a po novince Rona Howarda tak dostáváme zprávy také o chystaném a poměrně unikátním filmu amerického režiséra a dramatika… (více)

Zemřel Sean Connery

Zemřel Sean Connery

31.10.2020

Letošní Halloween se pro filmové fanoušky ponese spíše ve velmi smutném duchu, z Velké Británie totiž dorazila zpráva o úmrtí legendárního skotského herce a prvního představitele agenta 007, Sira… (více)

De Palma se vrací za kameru

De Palma se vrací za kameru

04.05.2017

Brian De Palma byl od 70. do 90. let filmařskou extratřídou, jíž vděčíme za Zjizvenou tvář, Neúplatné nebo Carlitovu cestu. Po Mission: Impossible ale začal trochu strádat a přišel o diváckou… (více)

Reklama

Reklama