Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sophie, která žije se svou poněkud excentrickou matkou Donnou na malebném řeckém ostrůvku, kde vedou malý hotýlek, se bude vdávat. Vzala si do hlavy, že ji k oltáři musí vést otec, což je trochu problém, protože ho nezná. Dokonce ani její matka si není jistá, kdo by mohl být její biologický otec. Sophie ale objeví matčin starý deník, v němž se dočte, že Donna se v době jejího početí stýkala hned se třemi muži. A tak se je rozhodne pozvat na svatbu všechny tři v naději, že pravda nějak vyjde najevo. Do obřadu zbývá čtyřiadvacet hodin, během nich bude muset nevěsta najít toho pravého. Donna ale nemá o příjezdu tří připomínek hříchu mládí ani ponětí. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (1 641)

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Neobvyklé podání muzikálu na který nejsem tvyklý a proto pouze průměrné hodnocení. Jsem zvyklý na propracované choreografie, nádherné kostýmy a propracovaná hudební čísla. Od začátku mě překvapilo neustálé pištění holek (pro divačky je nejspíš i snovým muzikálem, protože takové sny občas mívají) a průměrná práce s hercem. Je to nehorázný kýč, který nedokážu zkousnout. Podle hodnocení a kritik jsem očekával víc. Asi opravdu přestanu číst recenze a budu chodit na filmy bez veškerých informací o něm, abych si mohl udělat vlastní názor. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nejsem nijak zvlášť zatížený na ABBA, ale film se mi před pár lety celkem líbil (po dvojce již méně) a to muzikály fakt nemusím. Z filmařského hlediska se rozhodně nejedná o žádné terno, ale ty nádherné prosluněné lokace daly vzniknout správnému letnímu trháku. A překvapilo mě, kolik známých herců umí zpívat, nebo se tak alespoň tváří...60% ()

Reklama

hellstruck odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo snad za trest. Tento počin považuji za horší zlo, než jakým je kupříkladu Stmívání. Uvedla bych sem pár trapných hláškek pro představu, ale to bych sem rovnou mohla zkopírovat celý ten prostoduchý scénář. O příšerných písničkách od ABBY (nikdy jsem si nevšimla, jak hloupé jejich texty jsou) raději ani nemluvě. Tak moc přeslazené, že mi skoro tekl med z obrazovky. Hlavní a jinak dobří herci si zde utrhli náramnou ostudu, ale předpokládám, že nějaké náctileté nanynky, které mají rády Glee nebo HSM to chytne. Možná pokud bych se na to měla dívat jinak a brala to tak, že Mamma Mia! paroduje veškeré výše zmíněné počiny, tak by to tak příšerné nebylo,nevím. Ale je to po dlouhé době film, při kterém jsem se načapala, že na něj zírám nevěřícně s otevřenou pusou.Zkrátka kýč,při kterém mi za všechny hlavní hrdiny bylo trapně...FILMOVÉ PEKLO! PS:A Meryl Streep se mi nadobro znechutila! ()

castor 

všechny recenze uživatele

.. bohužel jede na půl plynu!! Někdo tu má před svatbou a někdo (a těch bude požehnaně) v hlavě docela nasr.. tedy prázdno!! Že chce být diváctvo neustále baveno je jasné, a v principu proti tomu netřeba nic namítat. Jenže tady je to tak pro 40+, osamělá, unuděná, u filmů příliš nepřemýšlející.. Žijící legenda a trošku jiná liga (jen považme samotné nominace = 12 nominací na cenu BAFTA, 23 na Zlatý glóbus a neuvěřitelných 15 na prestižního Oscara) Meryl v záviděníhodné kondici táhne hereckou plejádu, jenže tady nelze přivírat oči nad nedostatky. Příběh je prabídný, kdy se prakticky na "všem" dalo vytěžit o poznání více. Prázdná dramatická stavba mnohdy nutí k údivu, jak se s látkou pracovalo a jak okatý je sled samotných písní legendární švédské formace, mezi kterými se postavy ani nemohou nikam posunout a zase je tu zpěv, aby se naše 40+ mohli řádně nakrucovat v sedačkách. Chaotická, úsměvná a těžkopádná choreografie rozhodně nemůže těšit, stejně jako jednání postav netepe vnitřním životem. Při natáčení se určitě všichni náramně bavili, ale ani přes prosluněné Řecko (rozhodně plusové body) a letní bláznovství to z plátna není cítit!! Rozjuchaná až telenovelská Mamma Mia! mě nesemlela ani nepobavila a nesympatický starý kámošky skákající na posteli taky nejsou zrovna mým šálkem kávy!! ** až ***.. stačí si vybrat!! ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Mirka Spáčilová měla pravdu - je to nehorázný kýč! Ale snad žádný jiný kýč nedokáže člověka nabýt takovou pozitivní energií a radostí jako Meryl Streep hupsající do rytmů ABBY :o) A co teprv když se k ní přidají Christine Baranski a Julie Walters uuááá :-) Poslední taneční číslo následující po titulcích pak definitivně vytře zrak všem škarohlídům a potvrdí tisíckrát omleté klišé, že tohle nátáčení si staroušci (rozuměj Meryl, Colin, Stelan, Pierce, Julie a Christine) opravdu náramně užili! ()

Galerie (74)

Zajímavosti (73)

  • Při přípravách filmu producenti zvažovali zkomponování zcela nových písní, v touze získat Oscara (což je častý postup při adaptacích muzikálů - nepůvodní písně nemohou být nominovány). Benny Andersson a Björn Ulvaeus to však odmítli. (HellFire)
  • Při písni "Dancing Queen" se na chvíli objeví i klávesista skupiny ABBA Benny Andersson - a to v převleku za námořníka hrajícího na klavír. ((=LIFTY=))
  • Náklady na výrobu byly zhruba 52 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Další Mamma Mia! na cestě

Další Mamma Mia! na cestě

22.06.2020

Ať už to měla být výhružka, zbožné přání, nebo prostě jen oznámení, producentka původního muzikálu i obou filmových adaptací Mamma Mia! Judy Craymer se nechala slyšet, že třetí díl je na cestě. Plány… (více)

Prince dostane muzikál

Prince dostane muzikál

04.12.2018

Studio Universal Pictures zakoupilo práva na některé z Princeových nejznámějších písní, které budou sloužit jako pozadí pro nový muzikál. Film se stylem přirovnává k Mamma Mia!. O ději zatím nejsou… (více)

Alenka v říši brutality

Alenka v říši brutality

24.02.2009

Zack Snyder nezahálí. Ještě ani neměli premiéru Strážci a on už v Sydney s týmem počítačových mágů stojících za Happy Feet pilně pracuje na animovaných Guardians of Ga´Hoole. A s delší dovolenou… (více)

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama