Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sophie, která žije se svou poněkud excentrickou matkou Donnou na malebném řeckém ostrůvku, kde vedou malý hotýlek, se bude vdávat. Vzala si do hlavy, že ji k oltáři musí vést otec, což je trochu problém, protože ho nezná. Dokonce ani její matka si není jistá, kdo by mohl být její biologický otec. Sophie ale objeví matčin starý deník, v němž se dočte, že Donna se v době jejího početí stýkala hned se třemi muži. A tak se je rozhodne pozvat na svatbu všechny tři v naději, že pravda nějak vyjde najevo. Do obřadu zbývá čtyřiadvacet hodin, během nich bude muset nevěsta najít toho pravého. Donna ale nemá o příjezdu tří připomínek hříchu mládí ani ponětí. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 640)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Premrhaná príležitosť, pri ktorej zarazí hlavne neschopnosť divadlom žijúcej režisérky zahriať srdce muzikálového nadšenca. Ani fakt, že ide o debut neospravedlňuje nenápadité a nezáživné tanečné choreografie a až na výnimky vcelku priemerne zaranžované skladby. To skutočne z divadelných dosiek nepochytila viac? Kvalitná herecká zostava a zlatíčko v podobe Amandy Seyfried sa síce snaží čo môže, škoda len že im v skutočnom rozlete mierne bráni scenár pohybujúci sa na hranici gýču. Mamma Mia pritom dokáže v niektorých scénach vylúdiť úsmev na tvári a sčasti odzbrojiť príjemnou atmosférou ale muzikálová špička je tomuto dielu na míle vzdialená. A ABBA, nech má akokoľvek melodické skladby na ňu sama o sebe nestačí, aj pred pádom do podpriemeru ju zachraňuje len tak tak. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Věř, že štěstí přijde co z pohádek znáš, budoucnost Ti vyjde i když chyby máš…. Řeknu hodně málo: ABBA a M.Streep. Jakožto generačně poznamenaný hudbou této skupiny, jsem si ji rád po letech připomněl. Pobavili mne i drobné vtípky během písniček. Ovšem to, co předvedla M.Streep – klobouk dolů! Střelená, trhlá, veselá, usměvavá, roztančená – ty 3* jsou její zásluha! To ostatní? Asi jsem starej… ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Muzikál je tradičně brán jako lehký žánr, ale ve filmu, kde se Meryl Streep chová jako puberťačka, písně jsou jen odšťaveným stínem pravých ABBÁckých songů a choreografie či vizuální nápad neexistují, jde opravdu o průser. Navíc hlavní mužské trio je vyjma Colina Firtha opravdu tragické. A spojování ABBY a nějaké revolty, i nepřímo, je směšné, protože ona byla naprosto konformní pop a poslouchala ji hlavně střední třída. V reakci na MOROUSY jsem chtěl něco napsat o PLYTKÝCH LIDECH, ale radši toho nechám. 50%. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Kurva drát, co se to se mnou jenom děje? Vždyť to byl sladkobolný dojímavý romantický kýč a navíc poskládaný z písniček skupiny, jejíž hudbou mě rodiče pravidelně mučili v děství (byť její historickou hudební úlohu uznávám). Ono to přesto funguje, šlape od prvního záběru až do střelených závěrečných titulků a ještě mě to několikrát nefalšovaně dojalo.Pro fanoušky Abby stejná povinnost, jako Across the Universe pro fanoušky Beatles. P.S. Pierce Brosnan by zpívat vážně neměl. Pokaždé je totiž vidět, jak se hrozně moc trápí. P.S. 2 Amanda Seyfried je tady neskutečně nádherná. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

BAFTA Awards - 2 nominacie: Najlepsi anglicky film / Hudba - Benny Anderson, Björn Ulvaeus _______ V poslednej dobe som si nejako oblubil muzikaly a ked este k tomu v nejakom hraju pesnicky ABBY a hra v nom moja oblubena herecka Meryl Streep, tak o to viac som sa tesil a spokojnost po pozreti filmu bola naplnena. Vobec tu nejde o scenar, ale skor o humor, tanec a spev. Je pravda, ze Brosnan by mal zostat len hercom, pretoze ten jeho hlas v pesnicke SOS bol podla mna hrozny, ale tak dalo sa. Publikum v kine sa naozaj zabavalo a na konci filmu dostal mily potlesk, ked zacala hrat piesen Thank You for the Music. Pamätam si, ze moja sestra dookola pocuvala ABBU a vtedy mi to trosku liezlo na nervy, ale paradoxne prave kvoli tomu som si o par rokov ABBU oblubil a dnes obdivujem, ze kolko hitov a nadhernych pesniciek ta skupina ma. A moja najoblubenejsia pesnicka? The Winner Takes It All. _______ Amanda Seyfried - (Sophie) +++ Meryl Streep - (Donna) +++ Pierce Brosnan - (Sam Carmichael) +++ Stellan Skarsgard - (Bill) +++ Colin Firth - (Harry Bright) +++ Julie Walters - (Rosie) +++ Christine Baranski - (Tanya) +++ Benny Andersson - (Hráč na piane na lodi) +++ Björn Ulvaeus - (Hráč na piane na pláži) +++ Hudba: Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Stig Andersson +++ Produkcia: Tom Hanks, Rita Wilson, Benny Andersson, Björn Ulvaeus +++ (Videl v kine 29.07.2008) +++ ()

Galerie (74)

Zajímavosti (73)

  • Režiserka Phyllida Lloyd nejdříve uvažovala o tom, že se bude natáčet na ostrově Symi, který je mnohem více na východ, směrem k Turecku. Nakonec však padla volba na Skopelos. (jezurka42)
  • Vo filme odozneli tieto skladby kapely ABBA: "I Have A Dream", "Honey, Honey", "Money, Money, Money", "Mamma Mia!", "Chiquitita",  "Dancing Queen", "Our Last Summer", "Super Trouper", "Lay All Your Love On Me", "Gimme! Gimme! Gimme!", "Voulez-Vous", "S.O.S.", "Does Your Mother Know", "Slipping Through My Fingers", "The Winner Takes It All", "I Do, I Do, I Do, I Do, I Do", "Whan All Is Said And Done", "Take A Chance On Me", "Waterloo" a "Thank You For The Music". (MM_Ramone)

Související novinky

Další Mamma Mia! na cestě

Další Mamma Mia! na cestě

22.06.2020

Ať už to měla být výhružka, zbožné přání, nebo prostě jen oznámení, producentka původního muzikálu i obou filmových adaptací Mamma Mia! Judy Craymer se nechala slyšet, že třetí díl je na cestě. Plány… (více)

Prince dostane muzikál

Prince dostane muzikál

04.12.2018

Studio Universal Pictures zakoupilo práva na některé z Princeových nejznámějších písní, které budou sloužit jako pozadí pro nový muzikál. Film se stylem přirovnává k Mamma Mia!. O ději zatím nejsou… (více)

Alenka v říši brutality

Alenka v říši brutality

24.02.2009

Zack Snyder nezahálí. Ještě ani neměli premiéru Strážci a on už v Sydney s týmem počítačových mágů stojících za Happy Feet pilně pracuje na animovaných Guardians of Ga´Hoole. A s delší dovolenou… (více)

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama