Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sophie, která žije se svou poněkud excentrickou matkou Donnou na malebném řeckém ostrůvku, kde vedou malý hotýlek, se bude vdávat. Vzala si do hlavy, že ji k oltáři musí vést otec, což je trochu problém, protože ho nezná. Dokonce ani její matka si není jistá, kdo by mohl být její biologický otec. Sophie ale objeví matčin starý deník, v němž se dočte, že Donna se v době jejího početí stýkala hned se třemi muži. A tak se je rozhodne pozvat na svatbu všechny tři v naději, že pravda nějak vyjde najevo. Do obřadu zbývá čtyřiadvacet hodin, během nich bude muset nevěsta najít toho pravého. Donna ale nemá o příjezdu tří připomínek hříchu mládí ani ponětí. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 640)

Psema 

všechny recenze uživatele

Asi jsme s Civalem viděli jinej film než ostatní, ale já jsem trpěl jako zvíře už někdy od páté minuty. Ne, vážně nejsem stavěnej na to, abych sledoval Meryl a její hnusný starý kámošky, jak skáčou po posteli a Brosnan u toho zpíval tak, že vám to málem urve obě uši. Choreografie nestojí ani za řeč, scénář je jedno velké prázdné nic a všichni se tváří jako by byli na dovolené a film točili "by the way". Nikdy víc... ani po deseti panácích nebo pořádném potahu ze zelené rostlinky. Mamma Mia! je zlo. Nechoďte na něj, jinak dostanete cukrovku, ucpou se vám žíly a umřete v nesnesitelných bolestech. Tedy pokud už po třech písničkách od ABBY nepřiložíte ke spánku nabitou pistoli. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Mohla to být skvělá ABBA revival show, nebýt několika faktorů: jednak - někteří protagonisté zpívali asi jako já po amputaci hlasivek a druhak - do jinak dobře seskládaných ABBA-textů někdo omylem rozsypal nějaký psaný nerýmovaný text, to asi proto, aby film neskončil už po hodině a čtvrt (no dobře, já vím, že je to podle muzikálu, ale to na věci de facto nic nemění). No a aby to nebylo málo, tak ještě treťjak - scény, kdy trio skorodůchodkyň skotačí v blyštivých oblečcích na známé švédské songy působí jako by je vystřihl někdo z Dobrodružství Priscilly, královny pouště. Hollywoodskému muzikálu vrazila Mamma mia nůž do zad, ale kvůli fenoménu jménem ABBA (no a ještě trochu kvůli mladičké Amandě) dávám za tři. ()

Reklama

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Neobvyklé podání muzikálu na který nejsem tvyklý a proto pouze průměrné hodnocení. Jsem zvyklý na propracované choreografie, nádherné kostýmy a propracovaná hudební čísla. Od začátku mě překvapilo neustálé pištění holek (pro divačky je nejspíš i snovým muzikálem, protože takové sny občas mívají) a průměrná práce s hercem. Je to nehorázný kýč, který nedokážu zkousnout. Podle hodnocení a kritik jsem očekával víc. Asi opravdu přestanu číst recenze a budu chodit na filmy bez veškerých informací o něm, abych si mohl udělat vlastní názor. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Phyllida Lloyd s krvou nemuzikálovou zhostila sa tejto parády a naivne očakávala, že si diváci vystačia s troma poskakujúcimi chlapmi s kovom v hrdle a ženskými v predseniorskom veku výskajúcimi na zaprášenej vaľande v kúte starožitného hotela. Srší z toho nadšenie najvyššieho kalibru, energiu herci vysielajú horlivejšie než východní mohamedáni, ale... naozaj to stačí? Milujem ABBU, Meryl Streep so svojimi kráľovskými výškami bola vážne skvelá, scenérie gréckeho ostrova priam vnútorným pohladením, ale stále mi tam čosi chýbalo, stále som chcela viac... a prázdny pocit sa dostavil skôr než to kultová ABBA a moje milované Dancing Queen a Mamma Mia stihli zachrániť. 70%. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Instantní (just add summer) tvořič dobré nálady zafungoval k mému nemalému překvapení i na mě, takže mhouření očí nad různými trapnostmi, nesmysly a příšernými postavami (rádobyvtipně nemotorná tlusťoška nedík, dceruška hysterka ne-dík) mi šlo jedna báseň... Brocman je i v pětapadesáti stále nadmíru chutný flák chlapa ¦¬P´ ()

Galerie (74)

Zajímavosti (73)

  • Stellan Skarsgård (Bill) si v prestávkach pomedzi nakrúcanie vypĺňal volný čas lezením po kopcoch, zbieraním rôznych bylín a venoval sa tiež svojej obľúbenej činnosti - vareniu. Varenie je vraj jeho koníček a kdekoľvek, kde nakrúca sa naučí pripravovať nejaké miestne jedlo. (Tomco)

Související novinky

Další Mamma Mia! na cestě

Další Mamma Mia! na cestě

22.06.2020

Ať už to měla být výhružka, zbožné přání, nebo prostě jen oznámení, producentka původního muzikálu i obou filmových adaptací Mamma Mia! Judy Craymer se nechala slyšet, že třetí díl je na cestě. Plány… (více)

Prince dostane muzikál

Prince dostane muzikál

04.12.2018

Studio Universal Pictures zakoupilo práva na některé z Princeových nejznámějších písní, které budou sloužit jako pozadí pro nový muzikál. Film se stylem přirovnává k Mamma Mia!. O ději zatím nejsou… (více)

Alenka v říši brutality

Alenka v říši brutality

24.02.2009

Zack Snyder nezahálí. Ještě ani neměli premiéru Strážci a on už v Sydney s týmem počítačových mágů stojících za Happy Feet pilně pracuje na animovaných Guardians of Ga´Hoole. A s delší dovolenou… (více)

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama