Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sophie, která žije se svou poněkud excentrickou matkou Donnou na malebném řeckém ostrůvku, kde vedou malý hotýlek, se bude vdávat. Vzala si do hlavy, že ji k oltáři musí vést otec, což je trochu problém, protože ho nezná. Dokonce ani její matka si není jistá, kdo by mohl být její biologický otec. Sophie ale objeví matčin starý deník, v němž se dočte, že Donna se v době jejího početí stýkala hned se třemi muži. A tak se je rozhodne pozvat na svatbu všechny tři v naději, že pravda nějak vyjde najevo. Do obřadu zbývá čtyřiadvacet hodin, během nich bude muset nevěsta najít toho pravého. Donna ale nemá o příjezdu tří připomínek hříchu mládí ani ponětí. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 640)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Skupinu ABBA som registroval, ale nikdy som ich piesniam nevenoval veľkú pozornosť. No právom je tá skupina považovaná za jednu z najlepších vôbec a postaviť na ich hitoch film bol skvelý nápad. Scény bez spevu však boli pre mňa veľmi ťahavé a unavujúce, ale scény so spevom ma vždy prebrali a vyčarili mi na tváre úsmev a nemalý. Dokonca som si dupkal, mával rukami, spieval a ak sa to moje besnenie dá nazvať tancom, tak som pri filme tancoval. To som pri filme veľmi dávno nezažil a nepamätám sa, kde by ma hudobné čísla bavili oveľa viac ako tie hovorené. Piesne sú neodolateľne naspievané hercami a hlavne Meryl Streep má skvelý hlas a veľmi dobre sa pozeralo aj na mladú Amandu Seyfried. Príjemnú atmosféru dotvára aj obraz a jeho farby. Dalo sa to celé spraviť určite ešte oveľa lepšie, je to však aj napriek tomu príjemné, letné, bezstarostné, hudobne premakané, vtipné (Kdo by si chtěl denně holit pindu?) aj keď trochu nudné dielo. Spoluproducent Tom Hanks to zhrnul takto. "Stejně jako já budete mít chuť po deseti minutách vstát a začít zpívat. Je to velmi nakažlivé." Ja len dodám, že mal v podstate pravdu. Nuda skĺbená s perfektnou zábavou. 65% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $52miliónovTržby USA $144,130,063Tržby Celosvetovo $609,841,637 (v Anglicku z rekordnou tržbou $132,342,643 to už prekonalo aj Titanic)▐ Tržby za predaj DVD v USA $130,153,380 //počet predaných kusov 6,318,582║ Príbeho dohromady nič moc, teda presnejšie poviem nič nové pod slnkom sa nám v tomto príbehu nepovie, čo by bola taká jediná malá výtka ale ináč všetko ostatné funguje doslova fantasticky, pesničky od skupiny ABBA sú moc chytľavé, až časom sediac v kresle kina sa cítite ako keby ste boli priamo na koncerte, hlavne keď sa všetko krúti, mrštne sa tancuje, ruky zdvihnuté,... a ja si len tak veselo poklopkávam z nohou a na tvári mám úsmev blažena z maximálnej spokojnosti, prípadne občas aj príjemný mráz po chrbte prejde. No v celku to je moc, moc, vydarené, k tomu moc ladí aj vizuálne poňatie, pekné tanečné vsuvky, herci stráviteľný, žiadne rušivé scény a taktiež poteší aj pohľad na krásnu krajinku s morom v oblasti nádherného Grécka. /videl v kine: 90%/ ...a moc sa teším na druhé kolo, stojí to za to ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Mladí se milují, starší se milují, všichni tancují, ti starší dokonce skáčí po postelích a všichni zpívají Abbu, Abbu a zase Abbu. A mně po prvních deseti minutách opouští lehce opovržlivý výraz a nahrazuje ho úsměv. A ani za nic nechce zmizet. Pozitivnější film už tu drahnou dobu nebyl, navíc Amanda Seyfried je zlatíčko léta 2008 a všichni tři "otcové" jsou částečně páprdové a částečně tatíci k pohledání. Navíc Merylino The Winner Takes It All je natolik famózní číslo, že už jsem až do (lehce protaženého) konce nedokázal hledat chyby. Až to místo stříbrného plátna uvidím znovu na obrazovce, možná se kouzlo začne vytrácet. V tuhle chvíli ale doufám, že ne. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Ale no ták, lidi, je to muzikál s písněmi od ABBY! Co byste jiného čekali? Já jsem čekal nenáročnou zábavu a pár dobrých fórů. Zábava byla velká, a fórků bylo ještě víc! Navíc, tento film je tak prošpikován pozitivní atmosférou, že i když jsem pak šel hladový z kina, (navíc byla i dost zima), měl jsem na tváři takový nenucený úsměv. A to se mi stává jen u mála filmů. Na závěr takové upozornění: Kdo nemá rád písně od ABBY, či muzikály, ať se radši nedívá. Vy ostatní si to pusťte a uvidíte. Po druhém zhlédnutí na DVD: Zvedám na plný počet a klidně mě všichni ukamenujte! Tohle je prostě záležitost, která vám zvedne náladu a vy se smějete.. Navíc pokud tohle srovnáte s muzikály "této" doby, (ano, narážím na Muzikály ze střední...), tak tohle je muzikál, při kterém se Vám nebude chtít zvracet.. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Štyria báječní herci sa zapredali prostoduchému scénáru, režisérke bez talentu a farboslepému gréckemu kameramanovi. Aj slimáky v Microcosmose boli nakrútené dynamickejšie, záživnejšie a nápaditejšie než tanečné čísla v tomto filme. Laciná zábava pre nenáročné (skôr televízne než kino) publikum. Pre prvoligový hollywoodský muzikálový žáner ostuda. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (73)

  • Ve scéně, kdy Donna (Meryl Streep) běží po mostě za svými kamarádkami, jsou v jednom záběru vidět lidi, avšak v druhém záběru už ne. (Hanka13)
  • Stellanu Skarsgårdovi (Bill) skupina ABBA nijako zvlášť nevadí, ale po nakrúcaní vraj celé herecké osadenstvo ich piesne doslova nenávidelo: "Keď po päťdesiaty krát spievate Waterloo, tak vám duní v hlave aj o polnoci." (Tomco)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 144,2 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 694,5 mil. (NIRO)

Související novinky

Další Mamma Mia! na cestě

Další Mamma Mia! na cestě

22.06.2020

Ať už to měla být výhružka, zbožné přání, nebo prostě jen oznámení, producentka původního muzikálu i obou filmových adaptací Mamma Mia! Judy Craymer se nechala slyšet, že třetí díl je na cestě. Plány… (více)

Prince dostane muzikál

Prince dostane muzikál

04.12.2018

Studio Universal Pictures zakoupilo práva na některé z Princeových nejznámějších písní, které budou sloužit jako pozadí pro nový muzikál. Film se stylem přirovnává k Mamma Mia!. O ději zatím nejsou… (více)

Alenka v říši brutality

Alenka v říši brutality

24.02.2009

Zack Snyder nezahálí. Ještě ani neměli premiéru Strážci a on už v Sydney s týmem počítačových mágů stojících za Happy Feet pilně pracuje na animovaných Guardians of Ga´Hoole. A s delší dovolenou… (více)

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama