Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 1964. Charismatický duchovní Flynn (Philip Seymour Hoffman) se pokouší alespoň trochu uvolnit přísná pravidla církevní školy svatého Mikuláše v Bronxu, na jejichž dodržování železnou rukou dohlíží sestra Aloysius Beauvierová (Meryl Streep), tamní přísná a tvrdá ředitelka. Komunitou zmítají prudké politické změny, na školu byl přijat první černošský student Donald Miller. Když se ale mladá a nevinná sestra James (Amy Adams) podělí se sestrou Aloysius o své obavy, že otec Flynn věnuje Donaldovi až příliš osobní péči, pustí se ředitelka do odhodlaného boje, jehož výsledkem by mělo být odhalení pravdy a vykázání kněze ze školy. Aniž by kromě své morální jistoty měla jediný důkaz, rozhodne se, že s ním poměří sílu svého přesvědčení v osobním souboji, který může mít katastrofální důsledky pro celou školu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (510)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Doufám že se sestra Aloysius Beauvierová bude navždy smažit v pekle! Meryl Streep umí dokonale ztvárnit tyto hrozivé postavy. Duchovní Flynn, kterého neméně skvěle ztvárnil P.S. Hoffman tedy nemá zdaleka tak snadnou úlohu, jak sem si prvně myslel. Jeho protivník je jeden z nejodhodlanějších co jsem kdy viděl. Znovu na Doubt koukat nemusím, protože nějak postrádám smysl druhé projekce. PS: Měl jsem počáteční obavy že se film bude hrozitánsky táhnout, ale opak byl pravdou. Naopak jsem si vychutnával obě konfrontační scény hlavních hrdinů, kde se jeden snaží vinu dokázat a druhý vyvrátit. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Meryl Streep som už videla v najrozporuplnejších úlohách a ničím ma nemôže prekvapiť. Tak ako bodovala v Mamma Mia svojou nespútanou povahou, v Doubt je stelesnením ráznej, nepríjemnej a predsudkami zahrnutej mníšky, ktorá maximálne zničí nevinný život. Film si udržiava pomalé nerušené tempo a hoci je námet pomerne ,,odpozeraný", nemal šancu ma nudiť. Okrem toho, Meryl je najlepšia z najlepších. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Skvělé divadlo, ale pouze nadprůměrný film. Shanley napsal perfektní scénář, našel si výborné spolupracovníky, ale přesto Pochyby naplno šlapou jen jako herecký koncert a souboj dvou protikladných pohledů na víru. Jako film nabízejí výtečnou hudbu Howarda Shorea, pestrou Deakinsovu kameru, ale podivně odtažité režijní pojetí. Shanley se pokusil divadelní potenciál obohatit i vizuálními prostředky, ale v nich se projevuje křečovitá teatralita a neuhlazenost, která napětí spíš brzdí než posiluje. To je škoda, protože herecké výkony i závěrečná otázka, která zůstane viset ve vzduchu, mohly klidně tvořit součást výjimečného filmu. Netvoří, byť jsou Pochyby bezesporu moc dobrým počinem. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: John Patrick Shanley .. What do you do when you're not sure? ___ Elegantní, divadelně aranžované, drama plné konverzačních soubojů. Snímek nikomu z postav nestraní a postupným rozkrýváním linek vzbuzuje v postavách vzájemné pochyby, které vcelku účinně přenáší na diváky. John Patrick Shanley však na výsledek netlačí a je škoda, že je celek poměrně chladným, v mnohém přesto chladně výstižným. Představoval bych si při takovém choulostivém tématu trochu ohnivější vášně. Z celé čtveřice (Akademií) vyzdvihovaných hereckých partů jsem na vážkách a cením si především dvou z nich. Tím prvním je jako vždy přesvědčivý Philip Seymour Hoffman, tou druhou je nejméně zkušená, ale neuvěřitelně stoupající Amy Adams. ___ That's the topic of my sermon today. ()

Ernia 

všechny recenze uživatele

Mnou dlouho očekávané drama, v hlavní roli s Meryl Streep, která nám po filmu Mamma Mia! Připomněla s jakou grácií zvládne zahrát i postavy zcela odlišné, v tomto případě sestru Aloysius, která ale mě osobně přišla nehorázná semetrika až to není možný. Jejími spoluhráči byla mladá Amy Adams, od které jsem žádný zázrak neočekávala a překvapila a Philip Seymour Hoffman, který taky výborně ztvárnil postavu otce Flynna, kterého sestra Aloysius podezírá ze zneužívání mladého studenta černé pleti. Výborné dlouhé scény s perfktními dialogy zaujmou hned, herci v nich doslova excelují, ale stejně mi film přinesl jedno zklamání, za které si ale nejspíš můžu sama a to je konec. Konec, o kterém všichni říkali, že v nás zanechá „pochyby“. Ve mně ne. Asi jsem měla nějaké tušení, že sestra Aloysius řekne to, co řekla a žádné překvapení to pro mě nebylo, takže mi ani v hlavě tak nevrtá, jeslti teda měla pravdu nebo ne. Z toho pro mě plyne ponaučení, že o některých filmech je lepší vědět míň než víc než ho vidíte. *** edit. tak jsem film viděla víckrát + jednou s komentářem režiséra a po dlouhých úvahách jsem ke svému závěru nakonec došla. Popravdě mi pak teda přece jenom v hlavě dost vrtalo, zda byl farář vinný anebo ne. Zvyšuju hodnocení na 5* ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • John Patrick Shanley, scenárista a režisér, je zároveň aj autorom oceňovanej rovnomennej hry. V roku 2005 za ňu získal i najprestížnejšiu Pulitzerovu cenu. (murakamigirl)

Související novinky

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

02.02.2014

Philip Seymour Hoffman, držitel Oscara za hlavní roli v životopisném filmu Capote, byl nalezen mrtvý ve svém newyorském bytě. Herec měl již delší dobu problémy s drogami. Před kamerou se začal… (více)

Reklama

Reklama